Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να προηγείται με 3-0 κόντρα στη Φενέρμπαχτσε στο πρώτο παιχνίδι για τα προημιτελικά του Conference League, αλλά η μείωση του σκορ στο τελικό 3-2, άφησε ανοιχτή τη “μάχη” για την πρόκριση.

Με ένα προσωπικό σόου του Φορτούνη στο πρώτο ημίχρονο, με γκολ και ασίστ στον Γιόβετιτς, ο Ολυμπιακός πήρε σημαντικό προβάδισμα από νωρίς και πέτυχε τρίτο γκολ με τον Τσικίνιο στο δεύτερο μέρος, ξεσηκώνοντας το “Καραϊσκάκης”, το οποίο… πάγωσε όμως στη συνέχεια, με τη μείωση του σκορ από τη Φενέρμπαχτσε μέσα σε 6 λεπτά.

Ακόμη κι έτσι όμως, οι Πειραιώτες πήραν προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Conference League και θα πάνε για δύο αποτελέσματα στη ρεβάνς της Τουρκίας.


Το παιχνίδι
Η Φενέρμπαχτσε ξεκίνησε πιο δυνατά το ματς και είχε ένα πρώτο σουτ με τον Τζέκο στην εστία του Τζολάκη, αλλά ήταν ο Ολυμπιακός αυτός που σκόραρε στην πρώτη του ευκαιρία στο ματς. Ο Φορτούνης με ένα φοβερό σουτ έξω από την περιοχή, νίκησε τον Λιβάκοβιτς στη γωνία του και έκανε το 1-0 στο ματς, βάζοντας “φωτιά” στο “Καραϊσκάκης”

Μετά το γκολ, η Φενέρμπαχτσε συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και να είναι πιο επιθετική, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν πιο επικίνδυνος. Ο Κάρμο λίγο έλειψε να σκοράρει μάλιστα λίγο μετά, με ωραία κεφαλιά μετά από κόρνερ, την οποία απέκρουσε όμως με υπερένταση ο Λιβάκοβιτς.

Οι Πειραιώτες βρήκαν όμως το δεύτερο γκολ από νέα τρομερή ενέργεια του Φορτούνη. Στο 32ο λεπτό, ο αρχηγός των “ερυθρόλευκων” έδωσε φανταστική κάθετη πάσα στον Γιόβετιτς, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα από πλάγια θέση για το 2-0 στο ματς.


Οι Τούρκοι δημιούργησαν στη συνέχεια της ευκαιρίες για ένα γκολ, αλλά ο Τζολάκης φώναξε “παρών” όποτε χρειάστηκε και κράτησε το μηδέν στην εστία του. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε έτσι με το σκορ στο 2-0 και την ομάδα του Μεντιλίμπαρ να έχει πάρει “ισχυρό” προβάδισμα νίκης στο ματς.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος μάλιστα στο δεύτερο ημίχρονο και αφού έχασε τετ-α-τετ με τον Ελ Κααμπί μετά από “πίεση” ψηλά, βρήκε και νέα ευκαιρία από κλέψιμο, με τον Ελ Κααμπί να δίνει την πάσα στον Τσικίνιο για το σουτ του Βραζιλιάνου στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν έτσι με 3-0 στο παιχνίδι και βρέθηκαν “αγκαλιά” με μία θριαμβευτική νίκη.

Όλα άλλαξαν όμως, από ένα άσχημο μαρκάρισμα του Ρέτσου στο 67′. Ο διαιτητής έδειξε πέναλτι για τη Φενέρμπαχτσε και ο Τάντιτς μείωσε από τη βούλα σε 3-1 για την τουρκική ομάδα, αναπτερώνοντας τις ελπίδες της για ένα καλύτερο αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς στην Τουρκία.

Ο Ολυμπιακός δέχθηκε μάλιστα και δεύτερο γκολ πριν προλάβει να αντιδράσει. Από πάσα του Σιμάνσκι, ο Καχβετσί βρέθηκε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι και πλάσαρε από κοντά για το 3-2, που έβαλε νέα δεδομένα στην αναμέτρηση.

Η Φενέρμπαχτσε προσπάθησε στη συνέχεια να φθάσει και στην ισοφάριση, αλλά ο Ολυμπιακός ήλεγξε το ρυθμό και διατήρησε έστω και το οριακό προβάδισμα στον αγώνα. Οι Πειραιώτες πήραν έτσι τη νίκη, με το 3-2 να είναι το τελικό σκορ και να τους δίνει προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Conference League.

Πλέον όμως αναμένεται “μάχη” στη ρεβάνς της Τουρκίας, με τον Ολυμπιακό να ψάχνει δύο αποτελέσματα για να βρεθεί στην καλύτερη 4άδα της διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις στο Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε
Ολυμπιακός: Τζολάκης – Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα – Έσε, Τσικίνιο (83’ Ιμπόρα), Φορτούνης, Μασούρας (86’ Κίνι) – Γιόβετιτς (82’ Όρτα) – Ελ Κααμπί (86’ Ελ Αραμπί)

Φενέρμπαχτσε: Λιβάκοβιτς – Οσαγί Σάμιουελ, Σογιουντσού, Μπεκάο (84’ Μπονούτσι), Έστερβελντε (45’ λ.τρ. Καντιόγλου) – Ζάγιτς (62’ Φρεντ), Κρούνιτς (62’ Γιουκσέκ), Σιμάνσκι – Καχβετσί, Τάντιτς, Ντζέκο.

Πηγή: newsit.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook