Η Λαμία προηγήθηκε στο 14’, αλλά ο Μπερνάρ φρόντισε με δύο εκπληκτικά γκολ και συμμετοχή στην ισοφάριση να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στη νίκη με 3-1 και ανατροπή, που τον ανέβασε προσωρινά στην κορυφή!

Τρίτη σερί νίκη για τον Παναθηναϊκό που κέρδισε 3-1 τη Λαμία, με ανατροπή, στο «Απόστολος Νικολαΐδης», για την 5η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «πράσινοι» βρέθηκαν… κλασικά πίσω στο σκορ, από ένα δικό τους λάθος, με τον Σλίβκα να σκοράρει μόλις στο 14’, για την ομάδα της Φθιώτιδας που τους έβαλε δύσκολα για περίπου μισή ώρα.
Τελικά, ανέλαβε… δράση σε ένα ακόμα παιχνίδι, ο Μπερνάρ, που πέτυχε δύο τέρματα, το ένα πιο όμορφο από το άλλο με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 60’ και με «σκαφτό» πλασέ στο 87ο λεπτό, για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα!

Έτσι, ο Παναθηναϊκός ανέβηκε πρώτος προσωρινά, με 68 βαθμούς και αντιμετωπίζει τη σημερινή του αντίπαλο ξανά εκτός έδρας την προσεχή Κυριακή (21/04), ενώ η Λαμία έμεινε στους 34 πόντους και στην έκτη θέση.

Στο… μυαλό των κόουτς:
Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε σε σχηματισμό 4-4-2, τον Ντραγκόφσκι στην εστία και τους Κώτσιρα, Γεντβάι, Ακαϊντίν και Χουάνκαρ τετράδα στα μετόπισθεν. Ο Αράο ήταν ο «κόφτης», έχοντας μπροστά του Τσέριν και Μπακασέτα και τον Μπερνάρ σε ρόλο δεκαριού, ενώ Ιωαννίδης και Σπόραρ αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο.
H Λαμία από την άλλη «κατέβηκε» με σύστημα 4-2-3-1 και τον Κοσέλεφ κάτω από τα γκολπόστ, ενώ Σιμόν, Κορνέζος, Τζανετόπουλος και Αμαράλ συνέθεσαν την τετράδα στην άμυνα. Τζανδάρης και Νούνιες ήταν οι δύο στον άξονα, με τους Λέικ, Σλίβκα και Τσιλούλη στην τριάδα πίσω από τον Μάλτσι, ο οποίος έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς:
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πιεστικά, προσπάθησε να φτιάξει κάποια φάση κυρίως από την αριστερά του πτέρυγα, ωστόσο είδε την Λαμία να τον περιμένει με… συνέπεια στο μισό γήπεδο και να τον δυσκολεύει αρκετά στο να της δημιουργήσει κινδύνους.

H πρώτη καλή στιγμή προέκυψε από συνεργασία των Σπόραρ-Ιωαννίδη, στο 13’, με τον δεύτερο όμως να μην πλασάρει καλά. Σαν να μην έφτανε αυτό, μάλιστα, στην αμέσως επόμενη φάση, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν και το σκορ…

Καθώς από λάθος πάσα του Κώτσιρα για τον Ακαϊντίν, ο Σλίβκα έκλεψε κι έφτασε μέχρι την περιοχή του Ντραγκόφσκι, τον οποίο νίκησε με δυνατό σουτ, πετυχαίνοντας το 0-1!

Το «τριφύλλι», ωστόσο, έβγαλε άμεσα αντίδραση. Απείλησε αρχικά με τον Ιωαννίδη, στο 15’ και έφτασε στην ισοφάριση τρία λεπτά μετά. Όταν από πολύ έξυπνη κάθετη πάσα του Μπερνάρ για τον Αράο, εκείνος γύρισε από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι με τον Τσέριν να «εκτελεί» τον Κοσέλεφ και να κάνει το 1-1!


Ο Παναθηναϊκός συνέχισε με την ίδια ορμή, να ψάχνει και για το 2-1, παίζοντας κυρίως με «βαθιές» μπαλιές στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας, αλλά και να δείχνει ευάλωτος σε κάθε αντεπίθεση της Λαμίας, ειδικότερα από την δεξιά του πτέρυγα.

Ένα δυνατό σουτ του Τσέριν με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα πέρασε άουτ, ενώ ο Σπόραρ αστόχησε δύο φορές μέσα σε ένα λεπτό (33’-34’).

Ακολούθησε η απάντηση του Νούνιες, η οποία πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα του Ντραγκόφσκι, για να έρθουν οι δύο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες των γηπεδούχων, προκειμένου να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι…

Ωστόσο, ο αμαρκάριστος Μπερνάρ… κατάφερε να αστοχήσει, σουτάροντας ψηλά και άουτ, μέσα από την περιοχή στο 38’. Ενώ ο Σπόραρ είδε το δοκάρι να του λέει «όχι», σε μια ούτως ή άλλως δύσκολη προσπάθεια στο 42’, με το πλασέ του να περνάει στη συνέχεια άουτ!

Στο δεύτερο ημίχρονο, το σκηνικό παρέμεινε ίδιο, με την διαφοροποίηση ότι στο… ρεπερτόριο των παικτών του Παναθηναϊκού προστέθηκε και η ατομική ενέργεια, κυρίως από πλευράς Ιωαννίδη.

Ωστόσο, δεν κατάφερε να πατήσει περιοχή, με τα σουτ των Μπακασέτα και Τσέριν πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού να αποδεικνύονται ανεπαρκή, για το 2-1.


Κάτι, αντιθέτως, το οποίο δεν συνέβη στην περίπτωση του Μπερνάρ και την… άπιαστη απευθείας εκτέλεση φάουλ με την οποία έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του και παράλληλα έδωσε στον κόσμο το έναυσμα για ξέφρενα πανηγύρια στη Λεωφόρο, στο 60’!

Βόκολος και Τερίμ προέβησαν σε αρκετές αλλαγές στη συνέχεια, με τον Τούρκο τεχνικό μάλιστα να πηγαίνει από το 72’ και μετά σε πιο ορθολογικό σχήμα, με την είσοδο του Παλάσιος αντί του Σπόραρ.

Ωστόσο, ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης συνέχισε να είναι ο Μπερνάρ, με τον Βραζιλιάνο άσο να χάνει την ευκαιρία να χριστεί ξανά σκόρερ στο 74ο λεπτό. Για να εξιλεωθεί, όμως, τρία λεπτά πριν τη λήξη…

Όταν ο Ιωαννίδης είδε την διαγώνια κίνηση του συμπαίκτη του στην περιοχή, του πέρασε την μπάλα κι εκείνος την πέρασε πάνω από τον Κοσέλεφ με φοβερό «τσιμπητό» για να «καθαρίσει» το ματς και τη νίκη υπέρ του Παναθηναϊκού, με το 3-1!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Ακαϊντίν, Χουάνκαρ, Αράο, Τσέριν (89′ Ζέκα), Μπακασέτας (89′ Τζούριτσιτς), Μπερνάρ (90’+2′ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (89′ Γερεμέγεφ), Σπόραρ (71′ Παλάσιος).

Έμειναν στον πάγκο: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Λημνιός, Βιλένα.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος) : Κοσέλεφ, Σιμόν (71′ Στάνκο), Κορνέζος, Τζανετόπουλος, Αμαράλ (55′ λ.τ. Σίντκλεϊ), Τζανδάρης, Νούνιες (71′ Τσούκαλος), Λέικ (57′ Τόσιτς), Σλίβκα, Τσιλούλης (57′ Βασιλαντωνόπουλος), Μάλτσι.

Έμειναν στον πάγκο: Χατζηεμμανουήλ, Κοντονίκος, Τερεζίου, Γιαννούτσος.

Πηγή: sport-fm.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook