Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πολύτιμη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 2-1 στο Φάληρο. Σκόρερ οι Κίνι, Μαρτίνς και Μάρκος Αντόνιο.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο θριαμβευτής του ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League, επικρατώντας 2-1 του ΠΑΟΚ, αν και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παρέταξε την ομάδα του με αρκετές αλλαγές. Σκόρερ οι Κίνι (27′), Μαρτίνς (61′) και Μάρκος Αντόνιο (90+2′).


Πως ξεκίνησαν
Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν έκρυψε με βάση την εικόνα της αποστολής για το ματς κόντρα στους Θεσσαλονικείς, πως θα προχωρούσε σε αρκετές αλλαγές. Έτσι σε σχέση με το ματς κόντρα στη Φενερμπαχτσέ ξεκίνησαν 8 διαφορετικοί παίκτες! Συγκεκριμένα στην εστία ήταν ο Τζολάκης, στην άμυνα οι Κίνι, Ρέτσος, Άμπι, Ρίτσαρντς, στη μεσαία γραμμή οι Τσικίνιο, Όρτα και Ιμπόρα, ενώ μεσοεπιθετικά έδρασαν οι Μαρτίνς, Ποντένσε και Ναβάρο.
Χωρίς εκπλήξεις ήταν το αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να επιλέγει σε διάταξη 4-2-3-1 τους Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκη, Μπάμπα στην άμυνα, Οζντόεφ και Μεϊτέ ήταν οι εσωτερικοί μέσοι, ενώ Αν. Ζίβκοβιτς, Μουργκ και Τάισον δραστηριοποιήθηκαν πίσω απ’ τον Τόμας.


Το μισάωρο των… Ισπανών
Ο Ολυμπιακός επένδυσε στο πρώτο ημίωρο του αγώνα στις μπαλιές στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, με τον Ναβάρο να έχει την ενέργεια να τις υποδεχτεί, ωστόσο σε δύο περιπτώσεις σκόραρε από θέσεις offside. Το σκορ άνοιξε τελικά ένας άλλος Ισπανός, ο Κίνι στο 27′. Στο 10′ ο Ναβάρο εκτέλεσε τον Κοτάρσκι βγαίνοντας απέναντι απ΄τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ από εμφανή θέση offside και το γκολ ορθώς ακυρώθηκε. Πέντε λεπτά αργότερα ο Τζολάκης με στοχευμένο βολέ, βρήκε τον Ναβάρο ο οποίος δεν λάθεψε στο τετ α τετ, ωστόσο και πάλι μετά από έλεγχο απ΄τον VAR, το γκολ ακυρώθηκε σε πιο οριακή βέβαια φάση.

Στο 25΄ο Ναβάρο μπήκε με καλό βηματισμό στην περιοχή, ο Κουλιεράκης τον απώθησε με τον διαιτητή να δείχνει τη λευκή βούλα. Η φάση εξετάστηκε για το αν το μαρκάρισμα ήταν εντός περιοχής και τελικά η μπάλα στήθηκε με τον Ντανιέλ Ποντένσε να αναλαμβάνει την εκτέλεση. Ο Κοτάρσκι σταμάτησε τον Πορτογάλο με επέμβαση στην αριστερή γωνία χαμηλά, αλλά ήρθε ο Κίνι με βολέ να γράψει το 1-0! Ήταν το δεύτερο γκολ του Ισπανού με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Το προηγούμενο ήταν στις 27 Αυγούστου στο εντός έδρας ματς με τον Ατρόμητο (4-0).


“Αφεντικό” ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο
Οι “ερυθρόλευκοι” του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήταν η ομάδα που ξεχώρισε στα πρώτα 45 λεπτά του ντέρμπι διατηρώντας υψηλότερο ποσοστό στην κατοχή μπάλας (53%-47%), είχε 3 σουτ εκ των οποίων 2 στην εστία, την ώρα που ο ΠΑΟΚ σε 4 “χλιαρές” απόπειρες ήταν άστοχος. Το γκολ του Κίνι χώρισε τις δύο ομάδες!

Στιγμή μαγείας Ποντένσε – Όρτα – Μαρτίνς!
Η πρώτη αξιόλογη στιγμή στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 50′, όταν ο Τάισον εκτέλεσε δυνατά φάουλ απ’ τον άξονα, με την μπάλα να περνάει πάνω απ’ την εστία! Στο 60′ ο Λουτσέσκου πραγματοποίησε διπλή αλλαγή με τους Ντεσπόντοφ και Σαμάτα να μπαίνουν στο παιχνίδι αντί των Τόμας και Μουργκ. Το ματς κύλησε χωρίς φάσεις μέχρι τότε, ωστόσο μια στιγμή “μαγείας” απ’ τον Ποντένσε ήταν αρκετή για το 2-0! Ο Πορτογάλος μετά από μονομαχία με τον Σάστρε μπροστά απ’ την περιοχή του Ολυμπιακού (για την οποία διαμαρτυρήθηκαν έντονα από πλευράς ΠΑΟΚ), πραγματοποίησε κούρσα και μετά από συνεργασία “1-2” με τον Όρτα στα αριστερά, πάσαρε κάθετα για τον Ζέλσον Μαρτίνς, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον Κοτάρσκι μετά από ωραία προσποίηση. Ήταν το πρώτο γκολ του Μαρτίνς με τη φανέλα του Ολυμπιακού και πρώτο συνολικά μετά τις 6 Μαρτίου 2022 όταν και είχε σημαδέψει το 0-1 της Μονακό επί της Μαρσέιγ. O εκ των συνεργατών του κ. Λουτσέσκου, Παντελής Κωνσταντινίδης αποβλήθηκε για διαμαρτυρία.

“Ζωντάνεψε” το ματς στην εκπνοή
Στο 74′ ο Ραζβάν Λουτσέσκου πέρασε στο παιχνίδι τον Σβαμπ αντί του Μειτέ. O Xοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ φρόντισε να κλειδώσει το ματς υπέρ του Ολυμπιακού με κρίσιμες αλλαγές πριν το 80′ . Μασούρας και Έσε μπήκαν στο ματς αντί Τσικίνιο και Μαρτίνς, Μάρκος Αντόνιο και Ότο ήταν η απάντηση του Λουτσέσκου, αποσύροντας τους Τάισον και Σάστρε. Καρβάλιο και Ελ Κααμπί πήραν χρόνο στο 85′ στις θέσεις των Όρτα και Ναβάρο. Στην εκπνοή ο Μάρκος Αντόνιο βρήκε δίκτυα για το 2-1 του ΠΑΟΚ. Μετά από γρήγορη εναλλαγή της μπάλας γύρω απ’ την περιοχή του Ολυμπιακού, η μπάλα έφτασε δεξιά στον Ζίβκοβιτς, ο οποίος πάσαρε άμεσα παράλληλα και ο Μάρκος Αντόνιο έκανε την προβολή για το 2-1!

Το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά στα τελευταία λεπτά, ωστόσο ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να ζητήσει κάτι περισσότερο και έφυγε ηττημένος απ’ το φαληρικό γήπεδο. Στους 66 έφτασε ο Ολυμπιακός, έναν πόντο πίσω απ’ τον τέταρτο ΠΑΟΚ. Την επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απ’΄τον Άρη (24/04, NS Prime), ενώ ο ΠΑΟΚ θα δοκιμαστεί στο γήπεδο της Λαμίας.

Πηγή: novasports.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook