Η ΑΕΚ έκανε το καθήκον της με τη νίκη 3-0 κόντρα στη Λαμία για το φινάλε των πλέι οφ της Super League 1, αλλά το πρωτάθλημα κατέληξε στον ΠΑΟΚ, με την Ένωση να μένει χωρίς τίτλο μετά το περσινό νταμπλ στην Ελλάδα.

Τα συναισθήματα στην OPAP Arena εναλλάσσονταν διαρκώς, με βάση και τη διακύμανση του σκορ στο Άρης – ΠΑΟΚ και στο φινάλε υπήρχε μεγάλη αγωνία, με τη χαμένη ευκαιρία των “κιτρίνων” στις καθυστερήσεις να οδηγεί σε… ξέσπασμα στον πάγκο.

Το πρωτάθλημα χάθηκε όμως και οι παίκτες της Ένωσης έδειξαν την απογοήτευσή τους, αλλά ο κόσμος τους χειροκρότησε στην OPAP Arena, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια της ομάδας σε όλη τη χρονιά. Θερμό χειροκρότημα πήρε την ώρα της αλλαγής του και ο Άμραμπατ, που θα αποτελέσει παρελθόν για την ΑΕΚ το καλοκαίρι.

Ο Ματίας Αλμέιδα ξεκίνησε τον Λιούμπισιτς στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ πίσω από τον προωθημένο Λιβάι Γκαρσία, με τον Τσούμπερ αριστερά, τον Άμραμπατ δεξιά και τους Σιμάνσκι και Γιόνσον στον άξονα. Στην εστία επανήλθε ο Αθανασιάδης, ενώ η τετράδα της άμυνας αποτελούνταν από τους Χατζισαφί, Κάλενς, Βίντα και Ρότα. Για τη Λαμία ο Λεωνίδας Βόκολος παρέταξε τον Χατζηεμμανουήλ στο τέρμα, τους Σίντκλεϊ, Τζανετόπουλο, Γιαννούτσο και Βασιλαντωνόπουλο τετράδα στην άμυνα, τους Τζανδάρη και Σαντάνα στον άξονα, με τους Λέικ και Τερεζίου στις δύο πλευρές και στην επίθεση τον Σλίβκα με τον Μάλτσι.

Η ΑΕΚ έψαξε το γρήγορο γκολ, όπως ήταν αναμενόμενο, απέναντι στη Λαμία που ήταν… παρκαρισμένη στα μετόπισθεν. Δεν το βρήκε με την κεφαλιά του Λιούμπισιτς στο 2′ που πέρασε άουτ και με ένα σουτ του Τσούμπερ στο 14′ που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο, αλλά το κατάφερε στο 20′ παίρνοντας το προβάδισμα. Ο Άμραμπατ κέρδισε το πλάγιο και το εκτέλεσε πανέξυπνα για τον Λιούμπισιτς, ο οποίος είχε χώρο μπροστά του και μπαίνοντας στην περιοχή με όμορφο συρτό πλασέ έγραψε το 1-0.

Ο Κροάτης χαφ πάταγε συνεχώς περιοχή με ωραίες κινήσεις και χωρίς την μπάλα και λίγο αργότερα στο 26′ θα μπορούσε να είχε βρει και δεύτερο γκολ υποδεχόμενος την μπάλα από κεφαλιά του Τσούμπερ, αλλά το σκαστό σουτ που επιχείρησε απέκρουσε ο Χατζηεμμανουήλ. Ο γκολκίπερ της Λαμίας είχε απάντηση και στο σουτ του Τσούμπερ τρία λεπτά αργότερα από πλεονεκτική θέση, αλλά δεν μπορούσε να κάνει το ίδιο και στο 40′.

Ο Σιμάνσκι έβγαλε ωραία προωθημένη μπαλιά στον Λιβάι Γκαρσία, ο τελευταίος μπήκε από πλάγια μέσα στην περιοχή και πάσαρε στον Τσούμπερ και ο Ελβετός με δυνατό διαγώνιο σουτ κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Την ίδια ώρα, ωστόσο, τα νέα από το Βικελίδης δεν ήταν καλά για την ΑΕΚ καθώς ο ΠΑΟΚ είχε πάρει το προβάδισμα, με το ημίχρονο στη Φιλαδέλφεια να κλείνει με ένα πλασέ του Χατζισαφί που πέρασε δίπλα από το κάθετο.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η OPAP Arena σηκώθηκε στο πόδι μαθαίνοντας τα νέα της ισοφάρισης του Άρη. Στον αγωνιστικό χώρο το σκηνικό παρέμενε το ίδιο, με τον Λιβάι Γκαρσία στο 52′ να βλέπει το σουτ που έπιασε να βρίσκει το κάθετο του Χατζηεμμανουήλ, κι ενώ ο Αλμέιδα είχε αντικαταστήσει τον Ρότα με τον Πινέδα στο δεξί άκρο της άμυνας. Η Λαμία για πρώτη φορά φάνηκε απειλητική στο 55′ με το πλασέ του Βασιλαντωνόπουλου που είχε προωθηθεί, αλλά ο Αθανασιάδης δύσκολα με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε

Η ΑΕΚ συνέχιζε να είναι μπροστά, στο 60′ ο Τσούμπερ με τη μία ανενόχλητος μέσα στην περιοχή δεν κατάφερε να βρει στόχο, με τον Αλμέιδα να προχωρά σε ακόμα δύο αλλαγές με Ελίασον αντί Αμραμπατ και Πόνσε αντί Λιβάι. Ταυτόχρονα, ωστόσο, ο ΠΑΟΚ έπαιρνε ξανά το προβάδισμα, με συνέπεια όπως ήταν απόλυτα λογικό να επηρεάσει την ατμόσφαιρα, κι ενώ ο Τσούμπερ στο 63′ σε ακόμα μια προσπάθειά του είδε την μπάλα να περνάει δίπλα από το κάθετο. Δύο λεπτά αργότερα η ΑΕΚ σκόραρε με κεφαλιά του Πόνσε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR για φάουλ του Γιόνσον στην αρχή της φάσης.

Ο Αλμέιδα ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τον Αραούχο στη θέση του Τσούμπερ και τον Γκατσίνοβιτς αντί του Λιούμπισιτς. Ο ρυθμός είχε αρχίσει να σβήνει, με όλους στην εξέδρα να έχουν το μυαλό τους στα κινητά και στα ραδιόφωνα περιμένοντας κάποιο καλό νέο από το Βικελίδης. Στο 78′ ο Ελίασον ανάγκασε τον Χατζηεμμανουήλ σε μια εντυπωσιακή επέμβαση μετά από ένα δυνατό αριστερό σουτ, με την ΑΕΚ να βρίσκει και τρίτο γκολ στο 92′ όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Βίντα πήρε την κεφαλιά και από κοντά ο Σιμάνσκι έγραψε το τελικό 3-0. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων η Λαμία απείλησε με τον Σλίβκα, αλλά ο τελευταίος από πλεονεκτική θέση δεν βρήκε εστία. Παρά τη νίκη, ο ΠΑΟΚ περνούσε με το διπλό από το Βικελίδης, με την ΑΕΚ να τερματίζει 2η, αλλά το κοινό στις εξέδρες της Νέας Φιλαδέλφειας να χειροκροτεί τους κιτρινόμαυρους.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Κάλενς, Βίντα, Ρότα (46′ Πινέδα), Σιμάνσκι, Γιόνσον, Τσούμπερ (67′ Αραούχο), Άμραμπατ (62′ Ελίασον), Λιούμπισιτς (67′ Γκατσίνοβιτς), Λιβάι Γκαρσία (62′ Πόνσε)

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Χατζηεμμανουήλ, Βασιλαντωνόπουλος, Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος, Σίντκλεϊ (85′ Κορνέζος), Τερεζίου (67′ Μαρτίνεθ), Τζανδάρης, Σαντάνα (85′ Σιμόν), Λέικ (46′ Νούνιες), Σλίβκα, Μάλτσι (74′ Τσούκαλος)
Πηγή: gazzetta.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook