Εγιναν 89 προσαγωγές από τη γερμανική αστυνομία. Όλοι οι τραυμτίες με ευθύνης του βγήκαν από το νοσοκομείο για να δούν τον αποψινό τελικό Παναθηναϊκός-Ρεάλ

Στον σιδηροδρομικό σταθμό “Prenzlauer Alles S-Bahnhof” που έγινε η συμπλοκή έσπευσαν ασθενοφόρα και διασώστες, με την πυροσβεστική υπηρεσία του Βερολίνου να ενημερώνει με ανακοίνωσή της για επεισόδια μεταξύ οπαδών μετά τα μεσάνυχτα με δώδεκα τραυματίες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Αστυνομία της γερμανικής πρωτεύουσας, χρειάστηκε να αναπτύξει μεγάλο αριθμό δυνάμεων (πάνω από 40 αστυνομικοί και πυροσβέστες) για την καταστολή των ταραξιών.

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε επικαλούμενο άλλη αστυνομική πηγή, ότι στην άγρια συμπλοκή χρησιμοποιήθηκαν ρόπαλα του μπέιζμπολ και γκλομπ, ενώ πρόσθεσε πως τα άτομα που ενεπλάκησαν ήταν οπαδοί του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, που βρίσκονται στην πόλη για το Final Four της Euroleagu

Η στιγμή της άγριας συμπλοκής μεταξύ των οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στο πλαίσιο του Final Four της Euroleague στο Βερολίνο, έχει καταγραφεί σε βίντεο.

Συγκεκριμένα μια σελίδα από το instagram ανέβασε το βίντεο από τον σταθμό Prenzlauer Allee του Βερολίνου και δείχνει την στιγμή που οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού ήρθαν σε μάχες σώμα με σώμα.

Από τα επεισόδια, ένας άνδρας Σερβικής καταγωγής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ υπήρξαν και 12 τραυματισμοί.

Παρόλα αυτά κανείς δεν βρίσκεται σε κίνδυνο, με την αστυνομία της Γερμανία να προχωρά σε 89 συλλήψεις ατόμων.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την ελληνική πρεσβεία όλοι όσοι μετέβησαν σε νοσοκομείο είτε για τις πρώτες βοήθειες είτε για σύντομη νοσηλεία, υπέγραψαν και πήραν εξιτήριο με δική τους ευθύνη για να παρακολουθήσουν τον τελικό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Τα άγρια επεισόδια είχαν λάβει χώρα σε δύο σημεία του Βερολίνου χθες τη νύχτα (25/5), στον σιδηροδρομικό σταθμό “Prenzlauer Alles S-Bahnhof”, καθώς και κοντά σε ένα ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βαγγέλη Ιωάννου για την ΕΡΤ, δεν προκύπτει ότι οι οπαδοί των δύο ομάδων είχαν κανονίσει «ραντεβού» μέσα από τα social media. Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι επιστρέφοντας από την έξοδο τους έπεσαν πρόσωπο με πρόσωπο με συνέπεια η κατάσταση να ξεφύγει.

Στο Βερολίνο διεξάγεται το φάιναλ φορ της Euroleague, όπου απόψε (26/5) θα αναδειχτεί ο νέος πρωταθλητής Ευρώπης. Ο Παναθηναϊκός, με νίκη επί της Φενερμπαχτσέ στον ημιτελικό, προκρίθηκε στον τελικό και στις 21:00 θα διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης απέναντι στην κάτοχο του τροπαίου Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης στον ημιτελικό της Παρασκευής (24/5) και απόψε (26/5, 18:00) αντιμετωπίζει τη Φενερμπαχτσέ με στόχο να τερματίσει στην 3η θέση.

Επεισόδια υπήρξαν και πριν την έναρξη του πρώτου χρονικά ημιτελικού την Παρασκευή (24/5), ανάμεσα σε οπαδούς της Φενερμπαχτσέ και του Παναθηναϊκού, με περισσότερα από 100 άτομα της τουρκικής ομάδας να βρίσκουν την ευκαιρία για να μπουν χωρίς εισιτήρια στην Uber Arena. Η αστυνομία του Βερολίνου είχε κινηθεί άμεσα τότε και με ισχυρές δυνάμεις εντόπισε τους οπαδούς της Φενέρ άνευ εισιτηρίου μέσα στο κλειστό γήπεδο και τους οδήγησε εκτός προχωρώντας σε πολλές συλλήψεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook