Παναθηναϊκός – Μακάμπι Νετάνια 1-0 : Nίκη για το «τριφύλλι» πριν το Europa League
Με γκολ του Μαντσίνι στο 30ο λεπτό και δίχως, κατ' ανάγκη, αρκετούς βασικούς ο Παναθηναϊκός νίκησε με 1-0 την Μακάμπι Νετάνια στο τελευταίο φιλικό τεστ πριν την πρώτη Ευρωπαϊκή του περιπέτεια στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.
Δίχως να μπορεί εκ των πραγμάτων να δείξει το ιδανικό αγωνιστικό «προφίλ» λόγω των απουσιών και της εποχής, ο Παναθηναϊκός καλός κατά διαστήματα κι όπως μπορούσε να το κάνει νίκησε με 1-0 την Ισραηλινή Μακάμπι Νετάνια με ένα ωραίο γκολ του Μαντσίνι στο 30ο λεπτό.
Ο Ντιέγκο Αλόνσο που είχε πει ότι θα ήθελε να δει κι άλλα νέα πράγματα από την ομάδα του στο 2ο φιλικό παιχνίδι επί Ελληνικού εδάφους, ξεκίνησε το «τριφύλλι» με τον Ντραγκόφσκι κάτω από τα γκολκόστ.
Στην άμυνα οι Κώτσιρας, Σέγκεφελντ, Γιεντβάϊ, Μλαντένοβιτς. Μπροστά τους οι Μαξίμοβιοτς, Βιλένα, Μπακασέτας και σε πιο προωθημένους ρόλους τους Ντζούρισιτς, Μαντσίνι και Γιερεμέγιεφ ο οποίος δεδομένων των συνθηκών ήταν και ο μοναδικός διαθέσιμος «φουνταριστός» στην αποστολή!
Στις εξέδρες μεταξύ άλλων ο εν αποθεραπεία Φώτης Ιωαννίδης και οι Σλοβένοι διεθνείς Σπόραρ, Τσέριν, Βέρμπιτς.
Οι Ισραηλινοί παρατάχθηκαν με τους Νιρόν στην εστία. Τους Κάναρικ, Μπεν Σαμπάτ, Τζάμπερ , Σάντε στην άμυνα. Πιο μπροστά οι Πλακουτσένκο, Λέβι, Ταβάρες με τους Ζλατάνοβιτς, Βάργκας, Κέλερ στη γραμμή κρούσης.
Από τα πρώτα λεπτά, σε μια ζεστή ατμόσφαιρα καθώς και λίγο μετά τις εννέα το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας η θερμοκρασία κυμάνθηκε στα υψηλά «στάνταρ» της εποχής, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να δημιουργήσει εφαρμόζοντας αρκετά από τα νέα του στοιχεία. Πίεση ψηλά, γρήγορη μεταφορά της μπάλας με προτίμηση στην κάθετη ανάπτυξη…
H πρωτοβουλία των κινήσεων καρποφόρησε στο 30ο λεπτό όταν ο Μαντσίνι και Ντζούρισιτς συνεργάστηκαν άψογα προσφέροντας στον κόσμο και τον προπονητή τους ένα όμορφο γκολ με σκόρερ τον 27χρονο Αργεντινό επιθετικό!
Μετά από αυτό είδαμε και σφυγμό από την Μακάμπι Νετάνια η οποία προσπάθησε να αξιοποιήσει τις όποιες ατέλειες, λόγω της δικαιολογημένης ως ένα σημείο ανετοιμότητας των γηπεδούχων.
Μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας μπήκαν οι Λοντίγκιν, Αράου, Λημνιός ενώ στο 70’ είδαμε για πρώτη φορά με την πράσινη φανέλα τον Ίγκασον μαζί με τους Αϊτόρ, Ζέκα, Πέρεθ και τον νεαρό Κάτρ. Πέντε λεπτά πιο μετά οι Ίγκασον και Κάτρης έσωσαν την εστία τους, μετά από λάθος, σε διπλή προσπάθεια των φιλοξενούμενων!
Στο 76’ και την πρώτη καλή προσπάθεια του ΠΑΟ στον β’ μέρος, ο Αϊτόρ πλάσαρε λίγο άουτ έπειτα από καλή ανάπτυξη.
Στο 80’ ο νεαρός Κάτρης από καλή θέση πήδησε πιο ψηλά απ’ όλους στο ύψος της μικρής περιοχής αλλά αστόχησε
Δεν άλλαξε κάτι ως το φινάλε με τον κόσμο, πάντως, να χειροκροτά κι αυτό μάλλον ήταν απ’ τα καλύτερα της ζεστής βραδιάς στη Λεωφόρο.
Πηγή: novasports.gr
Ολες οι Ειδήσεις
- Βιβλική καταστροφή στο Νεπάλ: Τόνοι νερού και λάσπης έθαψαν ολόκληρα χωριά, πάνω από 1500 οι αγνοούμενοι – 165 οι νεκροί – Συγκλονιστικά βίντεο
- ΑΕΚ – Λέφσκι Σόφιας 4-0: Κιτρινόμαυρος θρίαμβος και πρόκριση στη League Phase του Champions League
- Εικόνες βιβλικής καταστροφής στο Νεπάλ από φονικές πλημμύρες: Στους 157 οι νεκροί, εκαντοντάδες οι αγνοούμενοι – Συγκλονιστικά βίντεο
- Meta: Συμβιβασμός – μαμούθ με 29 πολιτείες των ΗΠΑ – Θα καταβάλει έως 16,68 δισ. δολάρια για τον εθισμό ανηλίκων σε Instagram και Facebook
- Δημήτρης Κόκοτας: «Το τελευταίο μικρόβιο δεν το νίκησε δυστυχώς» – Συγκλονίζει η σύζυγός του (βίντεο)
- Super Κατερίνα: Η ανακοίνωση του Alpha για την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου – Τρέϊλερ
- Παίζουν «Μπάλα μεσημέρι» στο νέο πρόγραμμα του bwinΣΠΟΡ FM 94,6
- Κλέλια Ανδριολάτου: Ο ξέφρενος χορός σε πανηγύρι στην Ήπειρο (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook