Ολυμπιακοί Aγώνες 2024: Αυτά τα ποσά θα λάβουν ως πριμ οι Έλληνες αθλητές που πήραν μετάλλιο
Η Πολιτεία τους επιβραβεύει, δίνοντάς τους ένα χρηματικό πριμ και άλλα προνόμια ως ελάχιστη αναγνώριση στον αγώνα που δίνουν
Εκτός από τη φήμη και την αναγνώριση που αποκτούν οι Έλληνες αθλητές που κερδίζουν μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Πολιτεία τους δίνει ένα πριμ αλλά και διάφορα άλλα προνόμια, όπως διορισμό σε δημόσια θέση και εισαγωγή σε ΑΕΙ ως ελάχιστη αναγνώριση.
Ειικότερα σύμφωνα με ΚΥΑ, η Πολιτεία θα δώσει:
– 90.000 ευρώ σε όποιον κατακτήσει χρυσό μετάλλιο
– 60.000 ευρώ σε όποιον κατακτήσει ασημένιο
– 50.000 ευρώ σε όποιον κατακτήσει χάλκινο
Στον προπονητή, του οποίου ο αθλητής ή η ομάδα σημείωσε εξαιρετική αγωνιστική διάκριση χορηγείται ποσοστό 50% της οικονομικής επιβράβευσης που προβλέπεται για τον αθλητή.
Ακόμη, το κράτος δίνει στους Ολυμπιονίκες τη δυνατότητα διορισμού στο δημόσιο, την απονομή της ιδιότητας του εφέδρου εν ενεργεία αξιωματικού βαθμού Ανθυπολοχαγού, αλλά και την απευθείας εισαγωγή σε οποιαδήποτε σχολή ή τμήμα ΑΕΙ.
Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα μέχρι στιγμής μετράει 7 μετάλλια στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Ένα χρυσό, ένα ασημένιο και πέντε χάλκινα! Ειδικότερα ο Μίλτος Τεντόγλου έχει κατακτήσει το χρυσό στο άλμα εις μήκος, ο Απόστολος Χρήστου το ασημένιο στα 200 μέτρα ύπτιο , ενώ χάλκινο έχουν κερδίσει οι Θεόδωρος Τσελίδης στα 90 κιλά τζούντο, Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους και Εμμανουήλ Καραλής στο άλμα επί κοντώ.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ολυμπιακός – Βόλος ELABET 3-2: Ο Γκονζάλες φώναξε παρών!
- H χιουμοριστική απάντηση Μητσοτάκη στην ανάρτηση της Τούνη για τα εγκαίνια της croissanterie της στο Παρίσι
- Το GNTM 7 κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο Star!
- ΑΕΚ – ΛΑΣΚ 1-0: Μάριν και Μπρινιόλι έδωσαν στην Ένωση τη νίκη στην πρεμιέρα της League Phase του Champions League
- Μαρίνα Σταυράκη κατά Γιώργου Πατούλη: «Πού να κατέβεις βρε κακομοίρη;»
- Το Ισραήλ ξεκαθαρίζει για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»: Υπό αποκλειστικό ελληνικό έλεγχο ο πηγαίος κώδικας που θα αναπτυχθεί
- Μητσοτάκης από την Αίγυπτο: Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν – Σταθερότητα δεν σημαίνει υποχωρητικότητα ούτε ανοχή σε τετελεσμένα (βίντεο)
- «MarkosbyNight»: Μάρκος Σεφερλής – Η «Μεγάλη του Γέλιου Σχολή», Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στις 22:10
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook