Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός 2-0: Νέο «τρίποντο» και έκτη θέση για τους Αρκάδες

Οι Αρκάδες έφθασαν τους 25 βαθμούς και πλέον σκέφτονται το εκτός έδρας ματς με τον Λεβαδειακό (19/1, 16:30).
Σε ένα παιχνίδι που έγινε σε βαρύ αγωνιστικό χώρο και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να βάλει δύο γκολ στο δεύτερο μέρος και να επικρατήσει του Παναιτωλικού (2-0), διευρύνοντας το νικηφόρο σερί του, που τον έχει φέρει πλέον στην 6η θέση της Super League, στο φινάλε της 18ης αγωνιστικής.
Το σύνολο του Σάββα Παντελίδη επιβεβαίωσε την ανοδική του πορεία και “σκαρφάλωσε” ακόμη περισσότερο στην κατάταξη του πρωταθλήματος, φθάνοντας τις τρείς συνεχόμενες νίκες, χωρίς τις δύο που πέτυχε ενδιάμεσα απέναντι στον Πανιώνιο στο Κύπελλο. Οι Αρκάδες έφθασαν τους 25 βαθμούς και πλέον σκέφτονται το εκτός έδρας ματς με τον Λεβαδειακό (19/1, 16:30). Από την άλλη, ο Παναιτωλικός δεν κατάφερε να κερδίσει για τέταρτη συνεχόμενη αγωνιστική και έπεσε στην 8η θέση, παραμένοντας στους 23 βαθμούς.
Η έντονη βροχόπτωση δυσκόλεψε τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων, καθώς σε κάποια σημεία η μπάλα “κολλούσε”. Η πρώτη φάση στο ματς σημειώθηκε στο 8′. Ο Λαχούντ έκανε ένα σουτ μέσα από την περιοχή, ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε την μπάλα σε δεύτερο χρόνο. Νέα ευκαιρία για τον Παναιτωλικό στο 15′. Ο Μπουζούκης έπιασε ένα ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, ο Παπαδόπουλος έπεσε στη γωνιά του και απομάκρυνε σωτήρια. O Aστέρας απείλησε στο 25′ με μακρινό σουτ του Καλτσά, αλλά ο Τσάβες μπλόκαρε εύκολα. Ένα λεπτό αργότερα (26′) ο Μπουζούκης εκτέλσε κόρνερ, η άμυνα των γηπεδούχων απομάκρυνε στο ημικύκλιο όπου ήταν αφύλακτος ο Κοντούρης, του οποίου το σουτ πέρασε άουτ. Στο 30′ ο Μπουζούκης πήρε την μπάλα από τον Λαχούντ και έκανε ένα ωραίο σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.
Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον καλύτερο τρόπο για τους γηπεδούχους, αφού δευτερόλεπτα μετά την σέντρα κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στην αναμέτρηση με τον Ρεγκίς. Από μεγάλη πάσα του Μπαρτόλο, η μπάλα κόλλησε και προσπέρασε τον Τσάβες, ο οποίος βγήκε από την εστία του. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων απέφυγε και τον Μαυρία και με ωραίο σουτ έστειλε στα δίχτυα την μπάλα, η οποία κόντραρε πάνω στον Στάγιτς, ο οποίος προσπάθησε να καλύψει την άδεια εστία των φιλοξενούμενων.
Αμέσως οι Αγρινιώτες προσπάθησαν να απαντήσουν. Ο Λουίς έκανε την κάθετη στον Λαχούντ, αυτός έκανε το γύρισμα αλλά ο Παπαδόπουλος τον σταμάτησε στο 49′. Δευτερόλεπτα μετά, ο Μπουζούκης εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Παντελάκης πήρε την κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε, ενώ ο Σιέλης στη συνέχεια δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα προς τα δίχτυα. Αντί να έρθει η ισοφάριση, ο Αστέρας διεύρυνε το προβάδισμά του με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα. Ο Μακέντα γλίστρησε, αλλά απέφυγε τον Παντελάκη, ο οποίος επίσης γλίστρησε. Ο Ιταλός φορ είδε τον Μπαρτόλο αφύλακτο στο ύψος του πέναλτι και ο Αργεντινός έγραψε το τελικό 2-0.
ΓΚΟΛ: 46′ Ρεγκίς, 60′ Μπαρτόλο
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Γκαρθία (84′ Χουχούμης), Άλβαρες, Ντελί, Καστάνιο, Αλάγκμπε, Μούμο (58′ Γκονζάλεθ), Ρεγκίς (74′ Γιαμπλόνσκι), Καλτσάς (84′ Ζουγλής), Μπαρτόλο, Μακέντα.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Πετράκης): Τσάβες, Σιέλης, Παντελάκης, Στάγιτς, Μαυρίας (70′ Λομόνακο), Νικολάου (63′ Ρόα), Κοντούρης, Λουίς (63′ Μπακάκης), Μπουζούκης (84′ Ρουίθ), Λαχούντ, Μαϊντέβατς (84′ Κακιώνης).
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής της Super League:
Σάββατο 11 Ιανουαρίου
Ολυμπιακός – Άρης 2-1
Κυριακή 12 Ιανουαρίου
Πανσερραϊκός – Παναθηναϊκός 2-2
Λαμία – Ατρόμητος 0-3
ΠΑΟΚ – Βόλος 1-2
ΑΕΚ – Athens Kallithea 2-0
Δευτέρα 13 Ιανουαρίου
Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός 2-0
ΟΦΗ – Λεβαδειακός 0-0
Πηγή: ertsports.gr
Ολες οι Ειδήσεις
- Σεισμοί στην Σαντορίνη – Παπαζάχος: Στα ίδια επίπεδα η σεισμική δραστηριότητα, κλειστά τα σχολεία ως την Παρασκευή – 1100 σεισμοί από την 1η Φεβρουαρίου άνω των 3R
- To βίντεο του Λάκη Γαβαλά για την παράσυρση της Αλεξανδρας Νίκα στο Κολωνάκι: «Καταραμένη φτώχεια»
- Γιώργος Μαυρίδης: Σε νοσοκομείο της Σαουδικής Αραβίας ο παρουσιαστής – Τισυνέβη
- Οδηγός ταξί έκλεβε τις τραπεζικές κάρτες των πελατών του – Βίντεο ντοκουμέντο
- Απάτη εκατομμυρίων με Τεχνητή Νοημοσύνη – Μεταξύ των θυμάτων, ο Τζόρτζιο Αρμάνι και ο πρόεδρος της Prada
- Κέρκυρα: Συνελήφθη προπονητής – γυμναστής για ασέλγεια σε βάρος ανήλικης αθλήτριάς του και πορνογραφία
- Σεισμοί Σαντορίνης- Αμοργού: «Τίποτε το πρωτοφανές, έχει ξαναγίνει», λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος
- Θάλεια Ματίκα και Τάσος Ιορδανίδης βοήθησαν θεατή να κάνει πρόταση γάμου στη σκηνή του θεάτρου(βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook