Παραμυθένια πρόκριση για τους δράκους με τιμωρό τον Ολιβέιρα!

Η Γιουβέντους πήρε τη νίκη με 3-2 στην παράταση (2-1 στην κανονική διάρκεια), όμως η Πόρτο πανηγύρισε τεράστια πρόκριση στους “8” του Champions League έχοντας για λυτρωτή τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, Σέρτζιο Ολιβέιρα, που πέτυχε χρυσό γκολ στο 115′

Εν τέλει το παραμύθι είχε δράκο και μάλιστα από την Πορτογαλία! Μετά από το σοκ που υπέστη από την Λιόν την περασμένη σεζόν η Γιουβέντους γνώρισε δεύτερο διαδοχικό αποκλεισμό στη φάση των “16” του Champions League, πέφτοντας θύμα αυτή τη φορά της σκληροτράχηλης και “refuse to lose” ομάδας που έχει δημιουργήσει ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο: της Πόρτο!

Οι πρωταθλητές Ιταλίας κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή στο 90λεπτο με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φεντερίκο Κιέζα και να φτάσουν στο 2-1, σκορ που είχαν χάσει στο “Ντραγκάο” πριν από τρεις εβδομάδες, όμως παρά το γεγονός ότι είχαν αριθμητικό πλεονέκτημα από το 54′ λόγω αποβολής του Ταρεμί, είδαν την πρόκριση να τους γλιστράει μέσα από τα χέρια.

Και αυτό γιατί η Πόρτο άντεξε στην πίεση που δέχτηκε στο τελευταίο ημίωρο της κανονικής διάρκειας και στο μεγαλύτερο μέρος της παράτασης και στο 115′ “χτύπησε” με τον Ολιβέιρα, με τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ να εκτελεί με μακρινό φάουλ τον Στσέσνι, για να πετύχει το δεύτερο γκολ του στο παιχνίδι (το πρώτο στο 19′ με πέναλτι) και να βάλει βάσεις πρόκρισης στο Τορίνο.

Οι Τορινέζοι μπόρεσαν μέσα σε χρόνο dt να πετύχουν και τρίτο γκολ, στο 117′ με τον Ραμπιό, και στο φινάλε πήγαν να πετύχουν και τέταρτο σε ένα τρελό ματς, με τους Πορτογάλους να μάχονται ωστόσο με νύχια και με δόντια για την επιβίωσή τους και να κρατούν το 3-2, πανηγυρίζοντας στο τέλος μία από τις γλυκιές ήττες της ιστορίας τους.

Ντόρτμουντ – Σεβίλλη 2-2: Με ήρωα Χάαλαντ στα προημιτελικά οι Βεστφαλοί

ο εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League εξασφάλισε η Ντόρτμουντ. Οι Βεστφαλοί αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 με τη Σεβίλλη, όμως χάρη στη νίκη τους με 3-2 στο πρώτο παιχνίδι πήραν την πρόκριση για την επόμενη φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Ήρωας για την ομάδα του Τέρζιτς ο Έρλινγκ Χάαλαντ που πέτυχε τα δύο τέρματα της ομάδας του.

Aπό το Sport24

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook