Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΛ 2-2: Η ΑΕΛ έμεινε… όρθια στην Τρίπολη ισοφαρίζοντας στο 94΄
Παρόλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, η ΑΕΛ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και με δύο γκολ του Πασά, έφυγε με βαθμό από την Τρίπολη (2-2).
Ο Αστέρας Τρίπολης με το “καλημέρα” στο παιχνίδι κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με τον Μακέντα, αλλά το τέρμα του έμπειρου επιθετικού ακυρώθηκε με χρήση VAR, αφού ήταν σε θέση οφσάιντ. Οι Αρκάδες είχαν την κατοχή, αλλά η ΑΕΛ προσπαθούσε να απειλήσει στην κόντρα με τους Γιούση, Τούπτα και Μούργο.
Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη στην πρώτη της καλή στιγμή άνοιξε το σκορ στο 20′. Ο Μακέντα κινήθηκε από αριστερά και έκανε το γύρισμα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί που υποδέχθηκε την μπάλα ο Καλτσάς και σούταρε δυνατά με το δεξί, νικώντας τον Μελισσά. Οι Αρκάδες πήραν ψυχολογία και κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, πριν το τέλος του ημιχρόνου. Στο 43′ ο Μεντιέτα έδωσε στον Μπαρτόλο με τον τελευταίο να εκτελεί άψογα για το 2-0.
Ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν καλός, με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά νευρικές, με τον Αστέρα Τρίπολης να διαχειρίζεται με μεγάλη ευκολία το προβάδισμα του. Στην πρώτη ουσιαστικά καλή ευκαιρία στην επανάληψη, η ΑΕΛ μείωσε στο σκορ στο 69′, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Ο Γκαράτε έβγαλε τη σέντρα και ο Πασάς με κεφαλιά… ψαράκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 75′ ο Αστέρας είχε τελική με τον Μακέντα, αλλά το σουτ του Ιταλού πέρασε εκτός εστίας. Στο 78′ η ομάδα του Γιώργου Πετράκη σκόραρε, αλλά το τέρμα της ακυρώθηκε μέσω VAR. Η ΑΕΛ είχε προειδοποιήσει και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφάρισε από την… άσπρη βούλα, με τον Πασά να κερδίζει τον Παπαδόπουλο. Ο Πασάς μάλιστα λίγο έλειψε να κάνει και το 2-3 στο 90’+7′ όμως η προβολή του από κοντά πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Αστέρα.
ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Σίπτσιτς, Καστάνο, Σιλά, Άλχο, Γκονζάλες, Μουνιόθ (83′ Γιαμπλόνσκι), Μπαρτόλο (76′ Εμμανουηλίδης), Καλτσάς (76′ Κέτου), Μεντιέτα (61′ Τσίκο), Μακέντα.
ΑΕΛ (Γιώργος Πετράκης): Μελισσάς, Παπαγεωργίου, Κοβάσεβιτς, Παντελάκης, Τσάκλα, Πέρες (80′ Σουρλής), Ατανάσοβ, Σαγκάλ (80′ Χατζηστραβός), Τούπτα (80′ Φαϊζάλ), Γιούσης (58′ Γκαράτε), Μούργος (68′ Πασάς).
Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής της Super League:
Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2025
Ολυμπιακός – Πανσερραϊκός 5-0
Παναιτωλικός – Βόλος 1-2
Ατρόμητος – Άρης 1-2
Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2025
Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΛ 2-2
Κηφισιά – Παναθηναϊκός 3-2
20:00 Λεβαδειακός – ΑΕΚ
21:30 ΟΦΗ – ΠΑΟΚ
Πηγή: ertsports.gr
Ολες οι Ειδήσεις
- Η καρδιά του λαϊκού τραγουδιού χτυπά στις γειτονιές του Αιγάλεω!
- Σαμαράς: Η κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει άμεσα έκτακτη σύγκληση κορυφής της ΕΕ για τις απίστευτες τουρκικές απειλές
- Ζεύγος Mirage θα αντικαταστήσει τους Patriot στην Κάρπαθο
- Καρυστιανού και Αυγερινός κατέθεσαν μήνυση κατά Καραχάλιου για τα “περί εντολής από Μόσχα”: Να προσκομίσει την υποτιθέμενη “εντολή”
- Κρήτη: «Γκάνγκστερ, με πρακτικές μαφίας» – Μαρτυρίες για το κύκλωμα που εκβίαζε και έδερνε αγρότες στα Βορίζια και στο Αμάρι – Εισέπραξε παράνομα πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ από τον ΟΠΕΚΕ
- Πέτρος Ίμβριος: Ανεβάζει τον ρυθμό με το «Να σε χαίρεται η μάνα σου» και με πρωταγωνιστή στο βιντεοκλίπ τον πεντάχρονο γιο του Παναγιώτη (βίντεο)
- Ρόδος: «Δεν έτρεχα, πέρασα με πράσινο» ισχυρίζεται ο 44χρονος οδηγός του φονικού τροχαίου στη Ρόδο – Πριν δύο χρόνια είχε εμπλακεί ξανά σε ατύχημα – «Ήταν η κακιά ώρα», λέει η αδελφή του (βίντεο)
- COURT ROOM: Μια διαφορετική ματιά στο Final Four της EuroLeague 2026 έρχεται στο YouTube @ta_neagr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook