Ισόπαλο χωρίς σκορ έληξε το ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Ο Στρακόσα στο 12' σταμάτησε τον Γιακουμάκη σε εκτέλεση πέναλτι και το αριστερό δοκάρι τον Γιόβιτς στο 90+4'.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, σε αντίθεση με την ΑΕΚ που έκανε λάθη στο δικό της μισό. Σε ένα τέτοιο λάθος ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι στο 10′, όταν ο Ρέλβας έχασε την μπάλα και στην εξέλιξη της φάσης ο Μουκουντί ανέτρεψε τον Ζαφείρη με τον Όσμερς να δείχνει την λευκή βούλα.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιακουμάκης, με τον Στρακόσα όμως να βγαίνει νικητής από την μεταξύ τους μονομαχία, πιάνοντας το τρίτο του πέναλτι την φετινή σεζόν.

Μετά την μεγάλη ευκαιρία του “Δικεφάλου του Βορρά” η “Ένωση” πήρε περισσότερα μέτρα στο γήπεδο και στο 40′ είχε την πρώτη της απειλή στο ματς, όταν ο Κοϊτά πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή μετά από στρώσιμο του Γιόβιτς και δοκίμασε τα πόδια του αλλά η προσπάθεια του χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους οι “κιτρινόμαυροι” απείλησαν εκ νέου με τον Μαρίν να βγαίνει σε θέση βολής από τα αριστερά αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Ρουμάνος πέρασε ελάχιστα άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση στο πρώτο μέρος που έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος καταγράφηκε στο 48′ και άνηκε στον ΠΑΟΚ όταν ο Ζίβκοβιτς μπήκε μέσα στην περιοχή αλλά πλάσαρε αρκετά άουτ από πλεονεκτική θέση.

Η ΑΕΚ απάντησε στις ευκαιρίες στο 50′ με τον Γιόβιτς να παίρνει την μπάλα με αρκετό χώρο έξω από την περιοχή μετά από πάσα του Πήλιου αλλά το τεχνικό σουτ του Σέρβου έφυγε ελάχιστα άουτ.

Στο 63′ ο Μουκουντί μετά από άτσαλη πτώση στον αγωνιστικό χώρο αποχώρησε με μάσκα οξυγόνου, με τον Βίντα να περνάει στην θέση του.

Οι γηπεδούχοι με όπλο την αριστερή τους πλευρά απειλούσαν με τον Οζντόεφ να παίρνει την μπάλα μέσα στην περιοχή από πάσα του Τάισον αλλά το σουτ του Ρώσου πέρασε άουτ.

Ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 87′ άγγιξε το γκολ όταν Τάισον και Μπάμπα συνεργάστηκαν από τα αριστερά, ο Γκανέζος έκανε το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι αλλά η κεφαλιά του Καμαρά πέρασε άουτ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Παβλένκα, Κένι, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Μεϊτέ (52′ Οζντόεφ), Ζαφείρης (86′ Μπιάνκο), Χατσίδης (52′ Καμαρά), Ζίβκοβιτς, Τάισον, Γιακουμάκης.

ΑΕΚ (Μάρκο Νίκολιτς): Στρακόσα, Ρότα, Ρέλβας, Μουκουντί (63′ Βίντα), Πήλιος (79′ Πενράις), Πινέδα, Μαρίν, Κοϊτά (79′ Λιούμπισιτς), Γκατσίνοβιτς (63′ Κουτέσα), Βάργκα, Γιόβιτς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής:
Σάββατο 14/02
Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης 3-1
Λεβαδειακός – Ολυμπιακός 0-0
Βόλος – Άρης 1-1

Κυριακή 15/02
Κηφισιά – ΟΦΗ 2-2
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ
21:00 Παναθηναϊκός – ΑΕΛ

Δευτέρα 16/02
18:00 Ατρόμητος – Πανσερραϊκός

Πηγή: ertsports.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook