Ο πρώην παίκτης της Εθνικής και της ΑΕΚ υπέκυψε στα τραύματά του μετά το σοβαρό τροχαίο ατύχημα έξω από το νοσοκομείο «Χατζηκώστα» στα Ιωάννινα

Την τελευταία του πνοή άφησε στην Εντατική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων, ο Μάριος Οικονόμου, 34 χρόνων.
Ο 34χρονος Μάριος Οικονόμου, πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, της Μπολόνια αλλά και της Εθνικής Ομάδας, εννέα ημέρες μετά το βαρύ τροχαίο ατύχημα έξω από το νοσοκομείο «Χατζηκώστα», στα Ιωάννινα. έχασε τη σκληρή και άνιση μάχη που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή.

Ο Μάριος, ένα παιδί γνωστό για την καλοσύνη, το χαμόγελο και το ήθος του, δεν κατάφερε να βγει νικητής, υποκύπτοντας στα βαρύτατα τραύματά του.

Η είδηση του θανάτου του έχει βυθίσει στο πένθος όχι μόνο την οικογένειά του, αλλά και ολόκληρη την αθλητική και κοινωνική οικογένεια των Ιωαννίνων.

Θρήνος στον ΠΑΣ Γιάννινα
Η οικογένεια του ΠΑΣ Γιάννινα αποχαιρετά με συντριβή ένα δικό της μέλος. Ο Μάριος ήταν γιος του Προέδρου του Ερασιτέχνη ΠΑΣ, Γιώργου Οικονόμου, και η απώλειά του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Σε μια συγκινητική ανακοίνωση, ο ΠΑΣ Γιάννινα εκφράζει τον πόνο του: «Σήμερα η οικογένεια του ΠΑΣ Γιάννινα πενθεί. Ο Μάριος Οικονόμου, ένα παιδί που κέρδισε την αγάπη και τον σεβασμό όλων μας, έφυγε πρόωρα από κοντά μας. Περάσαμε μαζί στιγμές χαράς, προσπάθειας, αγώνα. Πάντα με χαμόγελο, πάντα με καλοσύνη. Στους δικούς του ανθρώπους, στον Πρόεδρό μας και πατέρα του Γιώργο Οικονόμου και την οικογένειά του, εκφράζουμε τη βαθύτερη συμπαράστασή μας και τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια. Η μνήμη του θα παραμείνει ζωντανή σε όλους μας. Μάριε, θα σε θυμόμαστε με αγάπη. Αιωνία σου η μνήμη».

Ποιος ήταν ο Μάριος Οικονόμου
Ο Μάριος Οικονόμου , πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής γεννήθηκε στα Γιάννενα την 1η
Ιουνίου 2026. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την ερασιτεχνική ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα και το 2011 εντάχθηκε στην πρώτη ομάδα του ηπειρωτικού συλλόγου όπου και παρέμεινε επί μία διετία.

Το 2013 αποχώρησε για να συνεχίσει την καριέρα του στην ιταλική Κάλιαρι, με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε μόλις σε έναν αγώνα πρωταθλήματος. Την επόμενη χρονιά, το καλοκαίρι του 2014 αποκτήθηκε από την Μπολόνια, όπου στα τρία πρώτα χρόνια παραμονής του εκεί συμπλήρωσε 71 συμμετοχές πρωταθλήματος και 4 τέρματα. Το καλοκαίρι του 2017 παραχωρήθηκε ως δανεικός για έναν χρόνο στη ΣΠΑΛ για να ακολουθήσει νέος δανεισμός στην Μπάρι για το δεύτερο μισό της περιόδου 2017-18. Το καλοκαίρι του 2018 πήγε ως δανεικός στην ΑΕΚ, η οποία τον Ιανουάριο του 2019 τον απέκτησε με μεταγραφή. Στις 3 Σεπτεμβρίου του 2020, η Κοπεγχάγη ανακοίνωσε την απόκτηση του κεντρικού αμυντικού, έναντι 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Στην Δανέζικη ομάδα αγωνίστηκε για δύο χρόνιες σημειώνοντας 13 συμμετοχές. Το πρώτο εξάμηνο του 2023 αγωνίστηκε στην Σαμπντόρια πριν επιστρέψει στην Ελλάδα για να κλείσει την καριέρα του στον Παναιτωλικό σε ηλικία 32 ετών.

Στις εθνικές ομάδες
Στις 24 Μαρτίου 2016 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Ελλάδα με προπονητή τον Μίχαελ Σκίμπε, στην εντός έδρας φιλική αναμέτρηση εναντίον του Μαυροβουνίου (2-1), όπου πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Κώστα Μανωλά.[5]
Το 2012 υπήρξε διεθνής και με την Ελπίδων (Κ-21).

Το Σάββατο 23 Μαΐου 2026, ο Μάριος Οικονόμου ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα έξω από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όταν η μηχανή που οδηγούσε συγκρούστηκε με Ι.Χ. όχημα που επιχείρησε παράνομη αναστροφή.

Από την πρώτη στιγμή, οι θεράποντες ιατροί έκαναν λόγο για σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι. Το αιμάτωμα που είχε δημιουργηθεί δεν υποχώρησε τις επόμενες ημέρες, παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Ο Μάριος Οικονόμου πέθανε τα σήμερα Δευτέρα 1 Ιουνίου 2026, ανήμερα των γενεθλίων του

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις