Ακόμη πιο φωτεινός έγινε ο ουρανός της Αθήνας χάρη στον ανανεωμένο φωτισμό του παναθηναϊκού σταδίου.

Την τελετή άνοιξε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ οποίος μάλιστα χρησιμοποίησε στα ελληνικά τα λόγια του Κουμπερτέν: «Ο ολυμπισμός να φέρει το φως», κι έτσι άναψαν τα ανανεωμένα φώτα του Παναθηναϊκού Σταδίου σε μια λιτή τελετή.

Παράλληλα, σην τελετή έλαμψε με την παρουσία της η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ παρούσα ήταν και η υπουργός Πολιτισμού και η Λίνα Μενδώνη,  ο υφυπουργός αθλητισμού ο κύριος Λευτέρης Αυγενάκης και φυσικά ο πρόεδρος της ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος ο οποίος είναι και οικοδεσπότης αυτής της τελετής και του νέου φωτισμού στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Οι νέοι προβολείς έχουν διαφορετικές μοίρες στόχευσης προκειμένου να αναδειχθεί το πεντελικό μάρμαρο, καθώς πρόκειται για το μοναδικό μαρμάρινο στάδιο στον κόσμο.

Το στάδιο αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο του Αθλητισμού, αφού εδώ έγιναν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες, το 1896.

Εκτός αυτού, με τους νέους προβολείς, η φωτορύπανση μειώθηκε κατά 70%-80% και επιτεύχθηκε εξοικονόμηση ενέργειας κατά 50%. Επίσης, από εδώ και στο εξής θα φωτίζονται και τα δέντρα του Αρδηττού που βρίσκονται στην κορυφή του σταδίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook