Γαλλία: Κανονικά το Roland Garros παρά το τρίτο lockdown

Ενώ ανακοινώθηκε η επέκταση του τρίτου lockdown στη Γαλλία, οι διοργανωτές του Roland Garros υποστηρίζουν πως το παρισινό Grand Slam δεν θα επηρεαστεί και αυτή τη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στις προβλεπόμενες ημερομηνίες.
Όπως και όλες οι μεγάλες διοργανώσεις σε όλα τα αθλήματα, έτσι και το Roland Garros, εξετάζει μια σειρά από σενάρια για το τουρνουά αυτής της χρονιάς, χωρίς όμως να υπάρχει στο τραπέζι το ενδεχόμενο ακύρωσης.
Στο τραπέζι βεβαίως δεν υπάρχει ούτε το πιο αισιόδοξο σενάριο, που θα ήταν να γίνει το τουρνουά κανονικά με γεμάτες κερκίδες. Οι διοργανωτές βρίσκονται σε μια κοντινή λύση με αυτή του Wimbledon, δηλαδή ένα bubble για τους παίκτες και τους εργαζόμενους του τουρνουά και περιορισμένος αριθμός φιλάθλων στα γήπεδα.
Θυμίζουμε πως το Roland Garros, σε αντίθεση με το Wimbledon, είχε γίνει και το 2020. Είχε γίνει όμως τέλη Σεπτεμβρίου και αρχές Οκτωβρίου, περίπου 4 μήνες μετά τις κανονικές του ημερομηνίες, εξαιτίας της πρώτης αναβολής του από το πρώτο κύμα της πανδημίας.
Παρότι το lockdown της Γαλλίας επεκτάθηκε αυτή την εβδομάδα για έναν τουλάχιστον μήνα ακόμα, η FFT καθησυχάζει πως αυτό δεν θα επηρεάζει το Roland Garros, που θα γίνει στις προβλεπόμενες ημερομηνίες (23 Μαΐου – 6 Ιουνίου).
Ολόκληρο το καλαντάρι άλλωστε έχει τηρηθεί έως τώρα για το 2021, με τις όποιες αλλαγές χρειάστηκαν να γίνουν, και η χωμάτινη σεζόν ξεκινάει και επίσημα την επόμενη εβδομάδα.
“Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο, το τουρνουά είναι στις προγραμματισμένες ημερομηνίες του. Αλλά αν μπούμε σε γενική καραντίνα για 2 μήνες, τότε σίγουρα θα πρέπει να πάρουμε περισσότερα μέτρα. Στη χειρότερη περίπτωση να ακυρώσουμε το τουρνουά, αλλά αυτό το σενάριο δεν τολμώ να το φανταστώ”, είπε ο Gilles Moretton, νέος πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας τένις, στo AFP.
Ο Moretton επιβεβαίωσε, τέλος, πως η FFT δεν σκοπεύει να δημιουργήσει ένα bubble τύπου Αυστραλίας, με προαιρετική δηλαδή καραντίνα δυο εβδομάδων, αλλά τα πρωτόκολλα ασφαλείας θα αποφασιστούν τις επόμενες εβδομάδες.
“Έχουμε τακτικές συναντήσεις με τους παίκτες. Πριν από εμάς, υπάρχουν και άλλα τουρνουά που γίνονται στην ίδια επιφάνεια, όπως το Monte-Carlo, η Μαδρίτη και η Ρώμη, τουρνουά που δεν είναι πολύ μακριά.”
Ολες οι Ειδήσεις
- Τραγωδία στο Τέξας: 27 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες – 27 τα αγνοούμενα κοριτσάκια από την κατασκήνωση Camp Mystic
- Το Happy Traveller στη Νήσο Μαν – Κυριακή 6 Ιουλίου στις 16.40, στον ΣΚΑΪ
- Καιρός: Τετραήμερος καύσωνας από αύριο και μετά θυελλώδεις άνεμοι και μεγάλος κίνδυνος για πυρκαγιά
- Θύμα διάρρηξης ο Γρηγόρης Γκουντάρας: «Βίασαν το σπίτι και την οικογένεια μας, πήραν και τους κουμπαράδες των παιδιών» – Βίντεο
- Θεσπρωτία: Ξηλώθηκε ολόκληρο το τελωνείο Μαυρομματίου – Οι διάλογοι της ντροπής – Στον ανακριτή οι 14 κατηγορούμενοι
- Δέσποινα Μοιραράκη: «Είμαι άνθρωπος του πάθους δεν με συγκινούν τα ποταπά, θέλω ένταση στην ζωή μου» (βίντεο)
- Ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής»
- Η «Καθημερινή» της Κυριακής
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook