Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τις φετινές υποχρεώσεις του στην Ευρωλίγκα με μια αξιοπρεπή εμφάνιση στη Μόσχα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, από την οποία ηττήθηκε με 86-93 σε εξ αναβολής συνάντηση της 25ης αγωνιστικής.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε μία αποτυχημένη ευρωπαϊκή σεζόν με μία ακόμα ήττα και «έκλεισε» τη χρονιά με ρεκόρ 11-23.

Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι στην Μόσχα, σε σχέση με την εμφάνισή τους στην Αγία Πετρούπολη πριν από 48 ώρες, αλλά δεν μπόρεσαν να κοιτάξουν στα μάτια την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, που νίκησε και ανέβηκε στο 24-10.

Οι Ρώσοι είχαν επιθετικό πλουραλισμό, καλά ποσοστά στα τρίποντα, σπουδαίο παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο και βρέθηκαν σε διψήφιες διαφορές από τις αρχές της 2ης περιόδου και από εκεί και έπειτα… έκαναν τη δουλειά τους. Από την άλλη, ο Όντεντ Κάτας «έκλεισε» κάπως το ροτέισιον (ανεξήγητη η μη χρησιμοποίηση του Λεωνίδα Κασελάκη), το «τριφύλλι» είχε κάποια καλά επιθετικά διαστήματα με σωστή κυκλοφορία της μπάλας, αλλά η άμυνα των πρωταθλητών Ελλάδας ήταν και πάλι προβληματική (τόσο η περιφερειακή άμυνα, όσο και μέσα στη ρακέτα).

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Ίφε Λούντμπεργκ (19π., 5ασ.), ενώ ο Ουίλ Κλάιμπερν θύμισε κάτι από τα… παλιά (18π.). Σε καλό βράδυ βρέθηκαν και οι Γιόχαν Βόιγκτμαν (15π., 5ρ., 4ασ.) και Τορνίκε Σενγκέλια (11π., 6ρ.). Για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο αρχηγός Ιωάννης Παπαπέτρου (15π.), με τους Σέλβιν Μακ (12π., 7ασ.), Ντίνο Μήτογλου (12π., 4ρ.) να τον ακολουθούν.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ως 2η στη regular season θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ τη Φενέρμπαχτσε (7η) με πλεονέκτημα έδρας, ενώ ο Παναθηναϊκός στρέφεται πια αποκλειστικά στις εγχώριες υποχρεώσεις του, έχοντας ολοκληρώσει την ευρωπαϊκή του χρονιά στη 16η θέση του ταμπλό. Φυσικά, μεγάλος στόχος των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης είναι να αφήσουν πίσω τους τη φετινή τους πορεία και να επιστρέψουν την επόμενη σεζόν με ένα πιο ανταγωνιστικό προφίλ στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Η εξέλιξη του αγώνα:

1η περίοδος

Το ματς ξεκίνησε με καλό ρυθμό για τις δύο ομάδες και ήταν ισορροπημένο στην αρχή (11-11 στο 5′). Στη συνέχεια, τα τρίποντα των Μπεν πέντιλ – Άαρον Ουάιτ έβαλαν μπροστά το «τριφύλλι» (16-17 στο 8′), αλλά οι Μοσχοβίτες «απάντησαν» με ένα τρομερό… κρεσέντο του Γιόχαν Βόιγκτμαν (27-19 στο 10′ με σερί 11π. του Γερμανού ψηλού). Η περίοδος ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη στο +8 και το σύνολο του Όντεντ Κάτας να… πληρώνει τα αμυντικά του λάθη στην αντιμετώπιση του Βόιγκτμαν (11π. με 2/2 δίποντα, 1/1 τρίποντο και 4/5 βολές σε 04:19) και τα ποσοστά στα «πράσινα» τρίποντα (3/9 3π.).

2η περίοδος

Το σουτ του Σεμέν Αντόνοφ από τη γωνία έφερε τους Ρώσους για πρώτη φορά στο +10 (29-19 στο 11′). Το δίδυμο Μπέντιλ – Ουάιτ «ψαλίδισε» ξανά τη διαφορά (36-31 στο 15′), αλλά οι γηπεδούχοι μετά το τάιμ άουτ ανέβασαν και πάλι την έντασή τους και «χτύπησαν» στο ανοιχτό γήπεδο (40-31 στο 16′ και 49-33 στο 18′ με σερί 13-2). Ο Παναθηναϊκός δυσκολευόταν να βρει εύκολο σκορ, είχε αργές επιστροφές και η «ομάδα του στρατού» επέβαλε την κυριαρχία της από το πρώτο μέρος (49-39) με 14 ασίστ για 5 λάθη. Πρώτοι σκόρερ των φιλοξενούμενων ήταν οι Ουάιτ (10π.) και Νέντοβιτς (7π., 3ασ.).

3η περίοδος

Στην επανάληψη τα πράγματα δεν άλλαξαν δραματικά, καθώς ο Ίφε Λούντμπεργκ βγήκε μπροστά για την ΤΣΣΚΑ και κράτησε τις… διαφορές ασφαλείας των Ρώσων (60-49 στο 25′ με τον ίδιο να φτάνει τους 14π.). Σε γενικές γραμμές, οι «στροφές» είχαν πέσει, πράγμα που φαινόταν -και- στην αμυντική λειτουργία των δύο ομάδων. Οι παίκτες του Ιτούδη, πάντως, έκαναν μια ψύχραιμη διαχείριση του προβαδίσματός τους και έβρισκαν σκορ όταν το χρειάζονταν, με τον Κάτας να συνεχίζει να ανακατεύει την τράπουλα (74-61 στο 30′ με buzzer beater τρίποντο του Ουίλ Κλάιμπερν). Να σημειώσουμε πως στο τέλος της 3ης περιόδου ο θετικός Σέλβιν Μακ είχε 9 πόντους και 5 ασίστ, ενώ ο Ιωάννης Παπαπέτρου μετρούσε 9π. και 4ασ.

4η περίοδος

Ο Ντίνος Μήτογλου με δύο τρίποντα θέλησε να δώσει νέο ενδιαφέρον στο ματς και έριξε τη διαφορά στο -6 ύστερα από ώρα (79-73 στο 33′), αναγκάζοντας τους Ρώσους να καλέσουν τάιμ άουτ. Αμέσως μετά τη διακοπή οι γηπεδούχοι με ένα 5-0 σερί πήγαν ξανά στο +11 (84-73 στο 35′) και δεν έδειξαν να προβληματίζονται. Στην τελική ευθεία οι φιλοξενούμενοι παρά τη φιλότιμη προσπάθειά τους δεν κατάφεραν να ανατρέψουν την υπάρχουσα κατάσταση και η ΤΣΣΚΑ «σφράγισε» την εντός έδρας επικράτηση, στο φινάλε της regular season (93-86). Με 58” στο ρολόι ο Παναθηναϊκός έφτασε στο -5 με τρίποντο του Παπαπέτρου και στην επόμενη φάση ο Κουρμπάνοφ έκανε λάθος. Μετά το τάιμ άουτ το τρίποντο του Σαντ Ρος από τη γωνία βρήκε σίδερο και ουσιαστικά το παιχνίδι τελείωσε.

Πηγή: sportsroom.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook