Κατά της δημιουργίας της κλειστής ευρωπαϊκής λίγκας τάχθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του. 

«Η δυνατότητα του απροσδόκητου κάνει το ποδόσφαιρο τόσο συναρπαστικό. Η πρόταση λιγοστών, εύπορων ευρωπαϊκών συλλόγων για συγκρότηση μίας κλειστής λίγκας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ιστορία και την παράδοση του αθλήματος. Για να το πω απλά και καθαρά, είναι λάθος. Οι φίλαθλοι δεν θα το αποδεχτούν» έγραψε χαρακτηριστικά. 

Κατά έχουν ταχθεί από χθες και οι Εμανουέλ Μακρόν και Μπόρις Τζόσον.

«Η προεδρία της Γαλλίας χαιρετίζει τη θέση των γαλλικών ομάδων να μην αποδεχθούν να συμμετάσχουν στην European Super League η οποία απειλεί τις αρχές της αλληλεγγύης και του αθλητικού πνεύματος. Το γαλλικό κράτος θα υποστηρίξει όλα τα μέτρα που έλαβαν οι LFP, FFF, UEFA και FIFA για την προστασία της ακεραιότητας των εθνικών και ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων», ανέφερε η γαλλική προεδρία.

«Τα σχέδια για μια ευρωπαϊκή Super League θα ήταν πολύ επιζήμια για το ποδόσφαιρο και υποστηρίζουμε τις ποδοσφαιρικές αρχές στο να αναλάβουν δράση. Θα χτυπούσαν στην καρδιά του εγχώριου παιχνιδιού και θα ανησυχήσουν τους θαυμαστές σε όλη τη χώρα. Οι εμπλεκόμενοι σύλλογοι πρέπει να απαντήσουν στους οπαδούς τους και στην ευρύτερη κοινότητα ποδοσφαίρου προτού κάνουν περαιτέρω βήματα» ανέφερε ο Τζόνσον.

Προχθές, δώδεκα κορυφαίες ομάδες ανακοίνωσαν πως «ξεκινούν το συντομότερο δυνατόν» την European Super League, αποχωρώντας ουσιαστικά από τις διοργανώσεις της UEFA! Μίλαν, Άρσεναλ, Ατλέτικο, Τσέλσι Μπαρτσελόνα, Ίντερ, Γιουβέντους, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ και Τότεναμ εντάχθηκαν ως ιδρυτικά μέλη, ενώ αναμένονται και άλλοι σύλλογοι. Πρόεδρος θα είναι ο Φλορεντίνο Πέρεθ της Ρεάλ Μαδρίτης και αντιπρόεδροι ο Τζόελ Γκλέιζερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Αντρέα Ανιέλι της Γιουβέντους…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook