Μετά τις αντιδράσεις των φιλάθλων σε όλον τον πλανήτη και τη σταδιακή αποχώρηση αρκετών εκ των 12 ιδρυτικών ομάδων, το εγχείρημα της European Super League διαλύεται...

Μετά την τηλεδιάσκεψη των έξι ομάδων (αποχώρησαν οι 6 αγγλικές) η νέα Λίγκα ανακοίνωσε πως σταματά προσωρινά τα σχέδια της και πως θα επανεξετάσει το πλάνο της.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«H European Super League είναι πεπεισμένη πως το υπάρχουν “status quo” στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο πρέπει να αλλάξει.

Προτείναμε μία νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση, επειδή το υπάρχον σύστημα δεν λειτουργεί. Η πρότασή μας στοχεύει να επιτρέψει στο άθλημα να εξελιχθεί, ενώ παράλληλα θα φέρει πηγές και σταθερότητα στην ποδοσφαιρική “πυραμίδα”, βοηθώντας να ξεπεράσουμε τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλη η ποδοσφαιρική κοινότητα, λόγω της πανδημίας.

Παρά την ανακοίνωση αποχώρησης των αγγλικών ομάδων, που έγινε υπό πίεση που ασκήθηκε για να πάρουν αυτή την απόφαση, είμαστε πεπεισμένοι πως η πρόταση μας είναι απόλυτα σύμφωνη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και κανονισμούς, όπως έχουν επικυρωθεί από απόφαση δικαστηρίου για να προστατεύσει την Super League από ενέργειες τρίτων.

Λόγω των συνθηκών, θα επανεξετάσουμε στα σωστά βήματα για να αναδιαμορφώσουμε το πρότζεκτ, πάντα έχοντας στο μυαλό μας τους στόχους μας να προσφέρουμε στους φιλάθλους την καλύτερη δυνατή εμπειρία, ενώ παράλληλα να προσφέρουμε οικονομικά αλληλεγγύη σε όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα».

Πικέ: «Bυθίζεται το παραμάγαζο του Πέρεθ»

Ο Ζεράρ Πικέ, την ώρα που και η Μπαρτσελόνα ήταν ένα βήμα από την έξοδο από την European Super League, πήρε θέση υπέρ της διάλυσης της νέας λίγκας και τα έβαλε με τον πρόεδρο της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ.

«Το ποδόσφαιρο ανήκει στους φιλάθλους. Σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε», έγραψε στο Twitter και συμπλήρωσε: «Χθες πανηγύριζαν, σήμερα βυθίζονται. Το παραμάγαζο του Φλορεντίνο».

«Super Ρεντίκολο»

Μία από τις κορυφαίες εφημερίδες της Ισπανίας, η Marca σχολιάζει με άκρως ειρωνικό και καυστικό τρόπο την ήττα που υπέστη η European Super League: «Super… ξεφτίλα. Το πρότζεκτ με ηγέτη τον Φλορεντίνο Πέρεθ αποτυγχάνει σε 48 ώρες»!

Επέμενε ο Πέρεθ

Μέχρι και πριν λίγες ώρες από την ανακοίνωση της αναστολής, ο Φλορεντίνο Πέρεθ, που εκτός από πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, είχε αναλάβει και πρόεδρος του νέου εγχειρήματος, δήλωνε σίγουρος πως η προσπάθεια θα πετύχαινε!

«Η κατάσταση είναι σοβαρή και όλοι έχουν συμφωνήσει πως θα βοηθήσουν το πρότζεκτ και θα βρούμε μια λύση. Δεν υπάρχει καμία πίεση. Είμαι πεποισμένος πως η Μπάγερν Μονάχου και η Παρί Σεν Ζερμέν θα έρθουν μαζί μας στο τέλος, αλλά ακόμη δεν έχουμε μιλήσει μαζί τους. Ομάδες όπως η Λανς θα έχουν την ευκαιρία να μπουν στην Super League και να πουλήσουν τους παίκτες τους στα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης, κάτι που δεν μπορούν πλέον να κάνουν λόγω της κρίσης. Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι κάτι αντίστοιχο με αυτό που συνέβη το 2008 με την οικονομική κρίση» έλεγε στην Equipe…

Βέβαια λίγες ώρες μετά αναγκάστηκε να ανακοινώσει το πάγωμα της πρωτοβουλίας…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook