Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με τον Άρη για την 5η αγωνιστική των play offs.

Ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 1-0 του Άρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης” για την 5η αγωνιστική των play offs της Super League Interwetten και έκανε σημαντικότατο βήμα για την ευρωπαϊκή έξοδο αφού πήρε την τρίτη νίκη του στο μίνι πρωτάθλημα και έπιασε τον συμπολίτη του στην 2η θέση.

Σκόρερ του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης ήταν ο Σβαμπ στο 6′, με τους ασπρόμαυρους να έχουν δύο ακόμα πολύ σπουδαίες ευκαιρίες για να κλειδώσουν το τρίποντο, με τους Καντουρί (44′) και Ζίβκοβιτς (69′) αλλά και να στέκονται όρθιοι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Πασχαλάκης χρειάστηκε να κάνει τρομερή επέμβαση σε τετ α τετ του με τον Μπερτόγλιο.

Αυτή ήταν η δεύτερη σερί επιτυχία σε ντέρμπι για τον Δικέφαλο καθώς είχε προηγηθεί το 2-0 επί του Ολυμπιακού στην Τούμπα την περασμένη Κυριακή, με κοινό παρονομαστή και στα δύο παιχνίδια να είναι η επιλογή του Πάμπλο Γκαρσία να παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 3-4-3.

Από την πλευρά του ο Άρης γνώρισε δεύτερη διαδοχική εντός έδρας ήττα μετά το 1-3 από την ΑΕΚ (ενδιάμεσα πανηγύρισε τρίποντο κόντρα στον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο), με τους παίκτες του Άκη Μάντζιου να αδυνατούν να μετουσιώσουν σε καθαρές και ουσιαστικές ευκαιρίες την εδαφική υπεροχή που είχαν στο ντέρμπι.

Στα δύο ντέρμπι της κανονικής διάρκειας της φετινής Super League Interwetten ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ απέναντι στον Άρη, όμως στο πρώτο ραντεβού των δύο αιωνίων της Θεσσαλονίκης στα play offs το σενάριο γράφτηκε διαφορετικά, με τον Δικέφαλο να παίρνει προβάδισμα. Αυτό έγινε μαλιστα πολύ νωρίς, στο 6ο λεπτό και στην πρώτη του μεγάλη ευκαιρία. Ο Σβιντέρσκι πάτησε στην περιοχή από τα δεξιά, σύγκλινε και με έξυπνη μπαλιά βρήκε τον Σβαμπ, ο οποίος τσίμπησε την μπάλα προλαβαίνοντας Σάκιτς και Κουέστα για το 1-0. Με το τέρμα αυτό επέστρεψε στα γκολ μετά από εννέα ματς ενώ έγινε ο τρίτος σκόρερ για την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία στα play offs μετά από τους Ζίβκοβιτς και Σβιντέρσκι.

Το γκολ αυτό διευκόλυνε τον ΠΑΟΚ καθώς του έδωσε τη δυνατότητα να δώσει γήπεδο στον Άρη και να τον περιμένει, με τους φιλοξενούμενους να είναι μάλιστα εξαιρετικοί στην αμυντική λειτουργία τους και ουσιαστικά να κρατούν τους παίκτες του Άκη Μάντζιου εκτός της μεγάλης περιοχής του Πασχαλάκη. Οι κίτρινοι είχαν μεν την κατοχή (κοντά στο 60% στο πρώτο μέρος) που όμως δεν τους προσέφερε κάτι το ουσιαστικό, με τους ασπρόμαυρους να ελέγχουν το ρυθμό και με το δίδυμο Βαρέλα-Κρέσπο να σκουπίζει τα πάντα δεν ανησυχούσαν.

Η κεφαλιά του Μπερτόγλιο μέσα από την περιοχή στο 12′ και το σουτ του Μανσίνι από το ημικύκλιο στο 29′ ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει επιθετικά ο Άρης στο πρώτο ημίχρονο, που ενώ κυκλοφορούσε καλά τη μπάλα εκτός περιοχής έδειχνε εγκλωβισμένος στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου απέναντι στον συμπαγή ΠΑΟΚ.

Μάλιστα στο 44′ θα μπορούσε να γίνει κάλλιστα το 0-2, με τους φιλοξενούμενους να έχουν την πιο κλασική φάση στο πρώτο ημίχρονο πέρα από το γκολ, αλλά τον Κουέστα να εκτινάσσεται εντυπωσιακά και να διώχνει σε κόρνερ με τις άκρες των δαχτύλων του, μετά την ευφυέστατη λόμπα εκτός περιοχής με την οποία προσπάθησε να τον νικήσει ο Καντουρί.

Το πρώτο δεκάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε το παραμικρό στο παιχνίδι, με το ΠΑΟΚ να συνεχίζει να έχει τον έλεγχο και να μην απειλείται, αλλά να χάνει στο 57′ λόγω τραυματισμού τον Κρέσπο και τη θέση του παίρνει ο Μιχαηλίδης. Από την πλευρά του ο Μάντζιος θέλησε να βελτιώσει την ομάδα του ως προς τη δημιουργία βάζοντας τους Γκάμα και Ματίγια αντί των Τζέγκο και Μανσίνι, ωστόσο ήταν ο Δικέφαλος εκείνος που απείλησε δις να σκοράρει από το 60′ μέχρι το 70′.

Στο 62′ ο Σβαμπ στόπαρε εξαιρετικά μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι ενώ στο 69′ είχε τεράστια ευκαιρία για να αγκαλιάσει το τρίποντο, όταν από γύρισμα του Ελ Καντουρί ο Ζίβκοβιτς βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο Κουέστα κατέβασε τα ρολά με εντυπωσιακή απόκρουση.

Λίγα λεπτά αργότερα (72′) ο Πάμπλο Γκαρσία θέλησε να θωρακίσει ακόμα περισσότερο την ομάδα του μεσοαμυντικά, με τους Ουάρντα και Τσιγγάρα να αντικαθιστούν τους Σβιντέρσκι και Ελ Καντουρί. Στο 79′ ο Μάντζιος απάντησε στην σκακιέρα των πάγκων περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Μήτρογλου και Σίλβα αντί των Μάνου και Γκαρσία, με την ελπίδα να ασκήσει πίεση στον Δικέφαλο από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι δεν είχαν ούτε μία τελική εντός εστίας στο δεύτερο 45λεπτο και ήταν πολύ λιγότερο κινητικοί σε σχέση με το πρώτο μέρος.
Με το ματς να μπαίνει στην τελική ευθεία πάντως ο Άρης δέχτηκε ένα απρόσμενο δώρο, με τον Αμρ Ουάρντα -που τον έβαλε ο Γκαρσία στο ματς για να παίξει το ρόλο του μοναδικού προωθημένου- να δέχεται δύο κίτρινες κάρτες για ισάριθμα φάουλ σε αντιπάλους του μέσα σε δύο λεπτά (84′ και 86′) και να αφήνει τον Δικέφαλο με δέκα παίκτες μέχρι το φινάλε.

Η “τιμωρία” μάλιστα για τον ΠΑΟΚ για την απερισκεψία του Ουάρντα θα μπορούσε να έρθει στο 91′, όπου από πάσα του Σάσα ο Μπερτόγλιο έκανε το πλασέ από πλεονεκτική θέση, με τον Πασχαλάκη να κάνει όμως απίστευτη επέμβαση κρατώντας το 0-1.

Αυτή ήταν η πρώτη και τελευταία τελική εντός εστίας για τον Άρη στο δεύτερο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ από την πλευρά του να αντέχει στο φινάλε έστω με αριθμητικό μειονέκτημα και με όπλο την άριστη αμυντική του διάταξη να υπερασπίζεται εξαιρετικά το υπέρ του 1-0 από το 6ο λεπτό για να πάρει ένα σπουδαίο τρίποντο στην οικονομία των play offs.

www.sport24.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook