Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 της ΑΕΚ για την 6η αγωνιστική των playoffs της Super League Interwetten.

Μετά το ισόπαλο 0-0 του πρώτου 45λεπτου ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε στην ανάπαυλα τρεις αλλαγές με τους Ελ Αραμπί, Μπρούμα, Εμβιλά αντί των Χασάν, Φορτούνη και Μπουχαλάκη και έφτασε στην επικράτηση με δύο γκολ του Πορτογάλου εξτρέμ στις δύο τελικές που έκανε.

Το 1-0 βέβαια ανήκει στον Ελ Αραμπί που πολύ έξυπνα αντί να τελειώσει ο ίδιος τη φάση έδωσε την ασίστ στον Μπρούμα που πλάσαρε σε κενή εστία ουσιαστικά.

Το 2-0 όμως προήλθε από μια δική του ενέργεια 100%. Ο Πορτογάλος κυνήγησε μια φάση, πίεσε τον Νεντελτσεάρου, τον οδήγησε στο λάθος και πλάσαρε στις καθυστερήσεις, όπως είχε κάνει και με τον Παναθηναϊκό για να γράψει το 2-0 που ήταν και το τελικό σκορ.

Μετά απ’ αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός πρόσθεσε τρεις ακόμη πόντους στη βαθμολογική του συγκομιδή και μετά τις ισοπαλίες των ΠΑΟΚ και Άρη άνοιξε ακόμα περισσότερο τη διαφορά από τη δεύτερη θέση. Από την άλλη η ΑΕΚ μετά απ’ αυτή την ήττα είδε τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό να μειώνεται στους τέσσερις αλλά και πάλι είναι το φαβορί για την τέταρτη θέση.

Το καθοριστικό σημείο της αναμέτρησης ήταν η τριπλή αλλαγή του Πέδρο Μαρτίνς στην ανάπαυλα του αγώνα. Οι Ελ Αραμπί, Μπρούμα και Εμβιλά άλλαξαν άρδην την εικόνα της ομάδας τους με την είσοδο τους. Πέντε λεπτά άλλωστε μετά σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα που έψαχνε σε όλο το πρώτο μέρος μετά από κάθετη πάσα του Μασούρα στον Ελ Αραμπί, ασίστ του Μαροκινού και τελείωμα του Πορτογάλου.
Αυτό ήταν ο Ολυμπιακός μπήκε σε θέση οδηγού και από εκείνο το σημείο και μετά ήταν κυρίαρχος του αγώνα. Έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ με τον Ελ Αραμπί που αστόχησε, είχε δοκάρι με τον Βαλμπουενά ο οποίος επίσης μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι και απείλησε αρκετές φορές με μακρινά σουτ του Εμβιλά.

Και την ίδια ώρα κράταγε την ΑΕΚ μακριά από την εστία του Κρίστινσον με ευκολία δείχνοντας πως δύσκολα θα αλλάξει κάτι στο ματς. Και εκεί που όλοι νόμιζαν πως το παιχνίδι θα λήξει 1-0 ήρθε ο Μπρούμα για να κάνει το 2-0 στο 92′ μετά από μια φάση που έφτιαξε και ολοκλήρωσε ο ίδιος.

Με νωπές τις μνήμες από το 5-1 του ΟΑΚΑ ο Χιμένεθ παρέταξε στο “Γ. Καραϊσκάκης” μια ΑΕΚ με τρία στόπερ και παίκτες με μεγαλύτερη αμυντική διάθεση όπως ο Αλμπάνης αντί του Λιβάι Γκαρσία με στόχο να κρατήσει τον Ολυμπιακό στο μηδέν. Ουσιαστικά, όπως και ο ΠΑΟΚ μια εβδομάδα νωρίτερα, προσπάθησε να αντιμετωπίσει τους “ερυθρόλευκους” με το δικό τους σύστημα.

Και εν μέρει τα κατάφερε. Καθώς ναι μεν οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση. Είχαν κάποιες φάσεις με τον Φορτούνη και τον Χασάν αλλά δεν ήταν τόσο απειλητικοί. Μετά το 20′ μάλιστα η ΑΕΚ προσπάθησε να βγει στην επίθεση είχε μια διπλή ευκαιρία για να ανοίξει πρώτη το σκορ στο 23′ και το 24′ με τους Μάνταλο και Τσιγκρίνσκι αλλά και οι δύο ήταν άστοχοι.

Λίγο αργότερα θα μπορούσε επίσης να προηγηθεί σε μια ωραία κάθετη πάσα του Μάνταλου προς τον Ανσαριφάρντ αλλά ο Ιρανός δεν έκανε καλό κοντρόλ. Και λίγο αργότερα η ΑΕΚ μπόρεσε να σκοράρει με τον Βασιλαντωνόπουλο ο οποίος ήταν εκτεθειμένος.

Ο Ολυμπιακός πήρε τα πάνω του μετά το 35′ και προσπάθησε να σκοράρει και αυτός πριν ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο. Τα κατάφερε σε μια περίεργη φάση με κεφαλιά του Σεμέδο αλλά ο ρέφερι έλεγξε το VAR και είδε πως πριν η μπάλα φτάσει στο κεφάλι του Πορτογάλου πρώτα είχε βρει στο χέρι του Μπουχαλάκη.

www.sport24.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook