Ο Σαρούνας Μαρτσουλιόνις, αναφέρθηκε στον τελικό του Ευρωμπάσκετ του 1987, όπου η Ελλάδα κέρδισε την Σοβιετική Ένωση.

Ο 56χρονος βετεράνος Λιθουανός γκαρντ, Σαρούνας Μαρτσουλιόνις, ερωτηθείς για τον τελικό του Ευρωμπάσκετ του 1987 και την ήττα της ομάδας του,  ανέφερε με δηλώσεις του στο περιοδικό «SkyHook» πως μερικοί Έλληνες προσπάθησαν να δωροδοκήσουν παίκτες της ΕΣΣΔ προσφέροντάς τους χρήματα πριν από τον αγώνα, ωστόσο κανείς παίκτες δεν δέχθηκε την προσφορά.

Μάλιστα, είπε ότι αυτή η ενέργεια αποσυντόνισε πλήρως  και επηρέασε την ομάδα του, η οποία στη συνέχεια έχασε στον τελικό.

Άμεση ήταν η απάντηση του Παναγιώτη Φασούλα, ο οποίος απάντησε στους ισχυρισμούς του Μαρτσουλιόνις πως δεν περίμενε ποτέ ότι ένας αθλητής του δικού του βεληνεκούς θα είχε τόση μικροψυχία και τόσα συμπλέγματα.

Ο Σαρούνας Μαρτσουλιόνις με πλούσια καριέρα στο NBA, υποστήριξε στη συνέντευξη του στο περιοδικό ότι: «Κάποιοι Έλληνες μας πρόσφεραν χρήματα, φυσικά κανένας μας δεν τα δέχτηκε. Ωστόσο, η πράξη από μόνη της γέμισε αμφιβολίες την ομάδα μας. Το πρόβλημα υπήρξε από τη στιγμή που δεν επικοινωνήσαμε σωστά μεταξύ μας. Αν ο προπονητής μας είχε οργανώσει μια συνάντηση και μας ρωτούσε τι σκεφτόμαστε για αυτή την πρόταση, θα είχαμε συντρίψει τους Έλληνες, είμαι σίγουρος. Αντίθετα, δεν κάναμε τίποτα από όλα αυτά, ήμασταν σε σύγχυση και χάσαμε τον τελικό. Τώρα μπορώ να αστειεύομαι ότι συμβάλαμε στην ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ και μάλιστα χωρίς να πληρώσουν τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μαρτσουλιόνις.

Η απάντηση Φασούλα σε Μαρτσουλιόνις Οι ήττες σού άφησαν συμπλέγματα

Στη δήλωσή του ο Παναγιώτης Φασούλας, υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ ανέφερε: «Αγαπητέ Σαρούνας, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι μπορεί να υπάρχει τόση μικροψυχία σε έναν τόσο σπουδαίο αθλητή όπως εσύ.

Ήδη από τις πρώτες μέρες μετά τον θρίαμβο της Ελλάδας το ’87 ακούγαμε ότι μας συκοφαντούσατε ως «ντοπαρισμένους». Άλλωστε είχε προηγηθεί ο ρατσιστικός χαρακτηρισμός του προπονητή σας «Μαυριτανοί» για την Εθνική μας ομάδα.

Δεν πρέπει να λησμονείς ότι στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας, η Εθνική Ελλάδος πέραν από την ΕΣΣΔ κέρδισε δυο φορές την ενιαία τότε Γιουγκοσλαβία που είχε στις τάξεις της τον ανθό του τότε παγκόσμιου Μπάσκετ. Επίσης καλά θα θυμάσαι ότι το ’89 στο Ζάγκρεμπ η ΕΣΣΔ ηττήθηκε ξανά από την Ελλάδα.
Αντιλαμβάνομαι ότι οι ήττες της χώρας για τα χρώματα της οποίας αγωνιζόσουν τότε από την ανερχόμενη μπασκετικά Ελλάδα, προκάλεσαν ρωγμές στο προφίλ της αθλητικής υπερδύναμης.

Δεν πίστευα ποτέ όμως ότι θα σου άφηναν τέτοια συμπλέγματα, ώστε 34 χρόνια μετά να ακούγονται τέτοια ανυπόστατα ψεύδη όπως αυτό περί απόπειρας χρηματισμού.

Φαντάζομαι ότι αυτή θα έγινε κάτω από την μύτη των αξιωματούχων της ΕΣΣΔ που συνόδευαν την αποστολή σας…Λένε ότι η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή.

Δυστυχώς μας το χάλασες, έστω και τρεισήμισι δεκαετίες μετά.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς,
Παναγιώτης Φασούλας»

Dear Sarunas,It would have never crossed my mind that there is so much pettiness in the soul of such a great athlete…

Posted by Παναγιώτης Φασούλας on Sunday, May 2, 2021

Η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ στις 14 Ιουνίου του 1987κέρδισε το πρώτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ στην ιστορία της.

Η νίκη ήρθε μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα με τη Σοβιετική Ένωση και η Ελλάδα επικράτησε με 103-101 στην παράταση. Ήταν ο μεγαλύτερος θρίαμβος του ελληνικού αθλητισμού σε ομαδικό άθλημα μέχρι τότε σε ένα κατάμεστο ΣΕΦ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook