Πλέον θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στα προημιτελικά.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέκλεισε με 6-7, 2-6 το Νο 9 του κόσμου και φιναλίστ του Madrid Open προ ημερών, Ματέο Μπερετίνι, στους «16» του “Internazionali BNL d’ Italia”, στη Ρώμη.

Ο Ιταλός τα έκανε όλα τέλεια στο πρώτο σετ. Σε έξι γκέιμς που σέρβιρε έχασε μόνο έναν πόντο, κερδίζοντας με 0 τα πέντε! Ο Τσιτσιπάς, που… φημίζεται για τα νεύρα του όταν δεν του πάνε καλά τα πράγματα, παρέμεινε ήρεμος και κράτησε το δικό του σερβίς, οδηγώντας το σετ στο τάι μπρέικ. Εκεί, ο αλάνθαστος ως εκείνο το σημείο Μπερετίνι, προηγήθηκε με 3-1 κάνοντας και μίνι μπρέικ.

Και κάπου εκεί… γύρισε ο διακόπτης του Τσιτσιπά. Πήρε έξι πόντους, οι τέσσερις στο σερβίς του Ιταλού και με 7-3 στο τάι μπρέικ, πήρε το πρώτο σετ.

Αυτό ήταν… Ο Ιταλός αποσυντονίστηκε πλήρως και έχασε εντελώς τον ρυθμό του στο σερβίς. Εχασε σχεδόν όλους τους πόντους από το δεύτερο σερβίς του στα πρώτα γκέιμς του δεύτερου σετ και το αποτέλεσμα ήταν να έρθει και το πρώτο μπρέικ στον αγώνα για τον Στέφανο, που προηγήθηκε με 3-1.

Ο Μπερετίνι έδειχνε πλέον εντελώς απογοητευμένος και χωρίς διάθεση. Συνέχισε τα αβίαστα λάθη στις επιστροφές του στο δεύτερο σετ και ήταν θέμα Τσιτσιπά πλέον να κρατήσει το σερβίς του και να προκριθεί στον επόμενο γύρο. Ενα δεύτερο μπρέικ στο 4-2 έκανε πιο απλά τα πράγματα.

Με 5-2 και δικό του σερβίς, ο Τσιτσιπάς δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει το παιχνίδι απέναντι στον Ιταλό που ούτε ο ίδιος έδειχνε να το πιστεύει. Εκανε τρεις λάθος επιστροφές και με 6-2 ο Ελληνας τενίστας πήρε το δεύτερο σετ και την πρόκριση για δεύτερη φορά στα προημιτελικά της Ρώμης.

Εκεί τον περιμένει ο Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος έχασε μόλις τρία γκέιμ νωρίτερα απέναντι στον Φόκινα (6-2, 6-1). Σε έξι αναμετρήσεις μεταξύ τους, ο Νόλε μετρά 4 νίκες έναντι 2 του Στέφανου, οι τρεις συνεχόμενες στα τελευταία ματς. Η τελευταία φορά που συναντήθηκαν ήταν πέρυσι στο Ρολάν Γκαρός όπου ο Σέρβος είχε πάρει το εισιτήριο για τον τελικό, κερδίζοντας με 3-2 σετ…

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook