Η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τον Άρη στο ΟΑΚΑ, στο τελευταίο παιχνίδι των δύο ομάδων για τη φετινή σεζόν.

Η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον Άρη για την τελευταία αγωνιστική των playoffs της Super League Interwetten, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες χωρίς σκορ (0-0).

Με αυτό το αποτέλεσμα ο Άρης τερμάτισε τρίτος στο πρωτάθλημα, τερματίζοντας στους 61 βαθμούς, με την ΑΕΚ να τερματίζει τέταρτη, έχοντας 60. Πλέον οι δύο ομάδες έχουν περίπου ένα μήνα για να γεμίσουν τις “μπαταρίες” τους και να επιστρέψουν στη δράση του νεοσύστατου Conference League.

Οι παίκτες της ΑΕΚ απείλησαν με το “καλημέρα” στην αντίπαλη εστία του Άρη. Τάνκοβιτς και Ανασαριφάρντ συνδυάστηκαν πολύ ωραία εντός περιοχής, ο δεύτερος έστρωσε στον Μάνταλο, ο οποίος επιχείρησε το σουτ με τον Κουέστα να σώζει την ομάδα του. Στην εξέλιξη της φάσης ο Τάνκοβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, παίρνοντας το ριμπαόυντ, ωστόσο ήταν οφσάιντ.

Μετά το πρώτο πεντάλεπτο στο οποίο η ΑΕΚ ήταν καταιγιστική, ο Άρης μπόρεσε να ισορροπήσει και να φυλάξει τα νώτα του σε κανονική ροή αγώνα, χωρίς να αφήσει την ΑΕΚ να δημιουργεί κινδύνους με ευκολία.

Ωστόσο οι παίκτες του Άκη Μάντζιου δυσκολεύονταν πολύ στο να δημιουργήσουν τελικές στο πρώτο μέρος. Μόνο ο Γκάμα απείλησε τον Τσιντώτα με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 13′ και με ωραίο σουτ από τα αριστερά εντός περιοχής στο 24′, με τον Τσιντώτα να παραχωρεί κόρνερ με υπερένταση.

Η ΑΕΚ επιχειρούσε να απειλήσει κυρίως από τα δεξιά, “σημαδεύοντας” τον Σάκιτς, καθώς ο Μάνταλος που ήταν στο αριστερό άκρο της επίθεσης, συνέκλινε προς τον άξονα.

Οι κεφαλιές των Μάνταλου στο 13′ και Τάνκοβιτς στο 22′, έπειτα από σέντρες των Βασιλαντωνόπουλου και Μπακάκη αντίστοιχα, δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον Κούεστα, ο οποίος επενέβη με ευκολία. Ωστόσο στο 37′ ο Πορτογάλος κίπερ καρδιοχτύπησε, όπως και όλη η ομάδα του Άρη.

Ο Τάνκοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και ο Τσιγκρίνσκι, στη δεύτερη κεφαλιά που έπιασε έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Σουηδού, με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κουέστα, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα στο πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ πήρε τα ηνία του αγώνα, ωστόσο ο Άρης φύλαξε καλά τα μετόπισθεν και δεν άφησε την Ένωση να απειλήσει. Ωστόσο ο Άρης ήταν αυτός που έκανε την πρώτη τελική στο δεύτερο μέρος, στο 63′.

Ο Ματίγια εκτέλεσε το φάουλ από την αριστερή γωνία της περιοχής, η μπάλα χτύπησε στο τείχος, με τον Γκάμα να “παίρνει το ριμπάουντ” και να επιχειρεί το ψηλοκρεμαστό σουτ με την μπάλα να πηγαίνει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τσιντώτα.

Οι δύο ομάδες δυσκολεύονταν πολύ στο να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στο δεύτερο μέρος. Η πρώτη απειλή της ΑΕΚ έγινε με τον Ανσαριφάρντ στο 72′, με τον Μάνταλο να τροφοδοτεί, καθώς απέκτησε την μπάλα με πείσμα από τον Σούντγκρεν.

Ένα λεπτό μετά, ο Άρης έφτασε κοντά στο γκολ, όμως ο Μανσίνι δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τη σέντρα του Γκάμα, με τον Τσιντώτα να σώζει την Ένωση, κάνοντας έγκαιρη έξοδο και σταματώντας το σουτ που επιχείρησε ο Αργεντινός φορ.

Η ΑΕΚ προσπάθησε στα τελευταία δεκαπέντε λεπτά του αγώνα να πάρει κάτι από το παιχνίδι, παίρνοντας τα ηνία του παιχνιδιού, όμως ο Άρης εν αντιθέσει με το πρώτο μέρος, στην επανάληψη ήταν πολύ καλύτερος στην ανασταλτική του λειτουργία.

Βέβαια οι παίκτες του Μάντζιου με τη σειρά τους δεν μπόρεσαν να γίνουν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις, παρά την έλευση των Σαντέ Σίλβα και Φελίπε Μπρούνο στο γήπεδο, οι οποίοι μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι στην κόντρα επίθεση.

Οι προσπάθειες του Νεντελτσιάρου στο 76′ και του Κρίστιτσις στο 90+4′ δεν κατάφεραν να αποδώσουν καρπούς, με αποτέλεσμα το 0-0 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Τρεϊμάνις.

www.sport24.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook