Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός έκλεισε τη φετινή σεζόν με μια επιβλητική νίκη με 4-1 επί του Παναθηναϊκού.

Το καλύτερο δυνατό φινάλε πέτυχε ο Ολυμπιακός στη Λεωφόρο επικρατώντας του Παναθηναϊκού με 4-1 με δύο γκολ από τους Μασούρα και Ελ Αραμπί. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 12′ με 2-0 με δύο γρήγορα τέρματα από τον Έλληνα εξτρέμ με τους “ερυθρόλευκους” να εκμεταλλεύονται κάθε λάθος του Παναθηναϊκού, να βγαίνουν γρήγορα στο τρανζίσιον και να τιμωρούν τους πράσινους.

Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να μειώσουν στο 17′ με τον Σα να αποκρούει πέναλτι του Βιγιαφάνιες και στο 18′ είχαν δοκάρι με τον Ιωαννίδη αλλά εν συνεχεία ο Ολυμπιακός βρήκε και τρίτο γκολ με τον Ελ Αραμπί για το 0-3 του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο 45λεπτο ο Παναθηναϊκός μείωσε το σκορ με ένα υπέροχο τέρμα του Μαουρίσιο αλλά ο Ολυμπιακός έφτασε στο 1-4 με τον Ελ Αραμπί ενώ οι δύο ομάδες είχαν πολλές φάσεις για να πετύχουν και άλλα τέρματα σε ένα ματς όπου οι ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι από την αρχή έως το τέλος.

Τόσο ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος όσο και ο Πέδρο Μαρτίνς είχαν πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσουν πριν την έναρξη του αγώνα με αποτέλεσμα να έχουν στις δύο ενδεκάδες πολλά νέα πρόσωπα.

Ιδιαίτερα ο Παναθηναϊκός που είχε πολλούς απόντες λόγω τραυματισμών και τιμωριών πριν την έναρξη της αναμέτρησης ενώ είδε και τον Χουάνκαρ λίγα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα να μην μπορεί να παίξει και τη θέση του να παίρνει ο νεαρός Καραγιάννης.

Από την άλλη οι “ερυθρόλευκοι” έπαιξαν με τον Καλογερόπουλο στην τριάδα της άμυνας δίπλα στους Εμβιλά και Σεμέδο ενώ ο Μαρτίνς είχε στην επίθεση τους Ελ Αραμπί – Μασούρα στα εξτρέμ και τον Χασάν στην κορυφή σε αυτό το 3-4-3 με το οποίο παρέταξε την ομάδα του.

Ο Ολυμπιακός μπήκε σε θέση οδηγού με το καλημέρα στο παιχνίδι. Στο 7′ ο Μασούρας ξεκίνησε και τελείωσε μια αντεπίθεση της ομάδας του, καθώς έδωσε στον Ελ Αραμπί, έκανε την κάθετη κίνηση πήρε ξανά τη μπάλα από τον Μαροκινό και με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Χριστογεώργο για να κάνει το 0-1.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Καραγιάννης έκανε μια λάθος μεταβίβαση οι παίκτες του Ολυμπιακού έκοψαν με τον Χασάν να γίνεται αποδέκτης, αυτός έδωσε με τη μία στον Μασούρα που και πάλι πλάσαρε εύστοχα για να γράψει το 0-2 στο 12′ και ουσιαστικά κάπου εκεί τελείωσε η αναμέτρηση.

Χαμένο πέναλτι για τον Παναθηναϊκό

Στο 17′ έγινε μια φάση που είδαμε πριν λίγες μέρες και στην Ισπανία. Ο Ιωαννίδης μπήκε στην περιοχή, ανετράπη από τον Σα αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι, στην αντεπίθεση ο Ολυμπιακός σκόραρε με τον Χασάν ολοκληρώνοντας μια ακόμη ωραία επίθεση.

Ο διαιτητής γύρισε τη φάση πίσω, πήγε είδε το VAR και είδε το πέναλτι, υπέδειξε την παράβαση και έδωσε κίτρινη κάρτα στον Σα και την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να μειώσει το σκορ. Ο Βιγιαφάνιες ανέλαβε την εκτέλεση του αλλά είδε τον Πορτογάλο γκολκίπερ να πέφτει σωστά στη δεξιά του γωνία και να απομακρύνει.

Στο επόμενο λεπτό ο Παναθηναϊκός είχε νέα καλή στιγμή να μειώσει με τον Ιωαννίδη να περνάει υπέροχα τον Καλογερόπουλο μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ με το δεξί αλλά η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι και έφυγε έξω.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να χάνει ευκαιρίες και εξακολούθησε να παίζει με τον ίδιο τρόπο. Σωστή πίεση, κλέψιμο, αντεπίθεση. Στο 38′ ο Μασούρας έκλεψε πανέμορφα τη μπάλα από τον Μαουρίσιο στο χώρο του κέντρου, πήρε μέτρα μέχρι την περιοχή του Παναθηναϊκού, περίμενε το όβερλαπ του Ελ Αραμπί και του έδωσε τη μπάλα την κατάλληλη στιγμή με τον Μαροκινό να πλασάρει από κοντά για το 0-3 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με μια ακόμη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό καθώς ο Ιωαννίδης μετά από σέντρα του Μακέντα έπιασε την καρφωτή κεφαλιά στο 45′ αλλά έστειλε τη μπάλα έξω.

Το γκολ του Μαουρίσιο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια αλλαγή για τον Ολυμπιακό καθώς ο Λαλά μπήκε αντί του Ρέαμπσιουκ με τον Γάλλο μπακ να καλύπτει αυτός το αριστερό άκρο. Ο Παναθηναϊκός μπήκε με στόχο να μειώσει το σκορ και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Έχασε μια καλή στιγμή με τον Μακέντα μετά από ωραία πάσα του Μπουζούκη και βρήκε ένα πανέμορφο γκολ για να γράψει το 1-3.

Ο Μαουρίσιο έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή, κοντρόλαρε με το στήθος, πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Καλογερόπουλο με μια ντρίπλα και σούταρε πριν η μπάλα σκάσει στο έδαφος για να νικήσει τον Σα και να γράψει το 1-3.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του είχε δύο εξαιρετικές στιγμές με τους Εμβιλά και Χασάν να σκοράρουν με σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Χριστογεώργος και τις δύο φορές είπε όχι και κράτησε εν μέρει “ζωντανή” την ομάδα του.

Ο Παναθηναϊκός έχοντας το μομέντουμ του αγώνα προσπάθησε επιτεθεί ξανά, να βρει και άλλο γκολ και να μπορέσει να μπει ξανά στο παιχνίδι αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του είχε δύο εξαιρετικές στιγμές με τους Εμβιλά και Χασάν να σκοράρουν με σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Χριστογεώργος και τις δύο φορές είπε όχι και κράτησε εν μέρει “ζωντανή” την ομάδα του.

Ο Παναθηναϊκός έχοντας το μομέντουμ του αγώνα προσπάθησε επιτεθεί ξανά, να βρει και άλλο γκολ και να μπορέσει να μπει ξανά στο παιχνίδι αλλά δεν τα κατάφερε.

Οι παίκτες του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου έφτασαν κοντά στο 2-3 στο 71′ σπαταλώντας διπλή ευκαιρία. Ο Ιωαννίδης πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Σα ο οποίος απομάκρυνε. Η μπάλα έφτασε στον Βιγιαφάνιες ο οποίος σούταρε από το ύψος του πέναλτι με τον Καλογερόπουλο όμως να απομακρύνει από τον Αργεντινό το γκολ και τη μείωση του σκορ.

Ο Ολυμπιακός βγήκε στην αντεπίθεση με τον Φορτούνη να δίνει στον Ανδρούτσο ο οποίος έκανε μια υπέροχη σέντρα με το αριστερό προς τον Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός πήρε μια υπέροχη κεφαλιά και διαμόρφωσε το 4-1 για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης οι δύο ομάδες δημιούργησαν και άλλες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ενώ ο Ολυμπιακός με τους Φορτούνη, Μπρούμα και Βαλμπουενά στα τελευταία λεπτά στο παιχνίδι έψαξε και άλλο γκολ για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του αλλά το 1-4 παρέμεινε έως το τέλος της αναμέτρησης.

Το μόνο αξιοσημείωτο μέχρι το φινάλε του αγώνα ήταν η δεύτερη κίτρινη του Βιγιαφάνιες στις καθυστερήσεις με τον Παναθηναϊκό να ολοκληρώνει το ματς με δέκα παίκτες.

www.sport24.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook