Θρίαμβος η νίκη της Άννας Ντουντουνάκη στα 100μ. πεταλούδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης της Βουδαπέστης.

Η Άννα Ντουντουνάκη έγραψε ιστορία με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 100μ πεταλούδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η 26χρονη Άννα Ντουντουνάκη από τα Χανιά εμφανώς συγκινημένη μετά την εκπληκτική κούρσα της στις δηλώσεις της δεν έκρυψε την έκπληξη της για τη «χρυσή» νίκη λέγοντας:

«Ποτέ δεν το πίστευα. Και με άλλους 10 να ήμουν 1η δε θα με ένοιαζε. Απλά ήλπιζα να πάρω κάποιο μετάλλιο, ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν πίστευα ότι θα πάρω το χρυσό. Πραγματικά έχω κάνει τρομερή προσπάθεια από πέρυσι και δεν ξέρω τι να πω, είναι απίστευτο. Άξιζαν όλοι οι κόποι και οι θυσίες. Πάντα πήγαινα σε αγώνες και κανένας δεν περίμενε από μένα κάτι, ήταν η πρώτη φορά που είχαν δει πράγματα και περίμεναν κάτι. Αυτό κάποιες φορές με άγχωνε, τις τελευταίες εβδομάδες τα τελευταία σετ δε μου έβγαιναν τόσο καλά και είχα αρχίσει να αγχώνομαι, είχαμε κλάματα με τον προπονητή μου Τάσο Καράμπελα».

Ήρθαμε εδώ και στον προκριματικό είπα μήπως δεν είμαι τελικά τόσο καλά. Χθες το απόγευμα όταν είδα το 57.77 είπα στον εαυτό μου ότι κάτι δεν πάει πολύ καλά. Δεν το πιστεύω ότι πήρα το χρυσό και χαίρομαι τόσο πολύ που ήταν ο κύριος Τάσος μπροστά και το είδε. Δεν μπορώ να περιμένω κάτι καλύτερο από αυτό. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα, νομίζω αυτό θα γίνει όταν ανέβω στο βάθρο. Με είχε επηρεάσει πάρα πολύ και μου είχε στοιχίσει το ότι δεν έγιναν πέρυσι οι Ολυμπιακοί. Ήμουν χάλια. Απλά κάποια στιγμή το πήρα απόφαση ότι έχω κάνει τόσο κόπο και πρέπει να το συνεχίσω. Είμαι τόσο χαρούμενη, δεν μπορώ να το πιστέψω».
Κάποιος όμως το είχε προβλέψει αυτό, όπως πρόσθεσε: «Ο Απόστολος ο Παπαστάμος μου το είχε πει πριν κολυμπήσω, μου τραγουδούσε τον Εθνικό ύμνο. και έλεγα τι λέει αυτός τώρα, αποκλείεται. Κοίτα να δεις τελικά! Είχα σκεφτεί ότι υπάρχουν αθλήτριες που στον τελικό αγχώνονται, αυτό νομίζω έπαθε η Σουηδέζα. Στις προηγούμενες κούρσες ασυναίσθητα σκέφτομαι ότι υπάρχει επόμενη ευκαιρία και αυτό με κρατάει πίσω. Το ελεγχό μεν αλλά δε με αφήνει να βγάλω αυτό που έχω. Στον τελικό όμως σκέφτομαι ότι πρέπει να τα δώσω όλα. Και το έκανα».

Η Άννα Ντουντουνάκη δεν παρέλειψε να να ευχαριστήσει όλους όσοι την έχουν στηρίξει και τους αφιερώνει το μετάλλιο: «Στον κύριο Τάσο τον προπονητή μου, τον γυμναστή μου, Λάζαρο Αβίντογλου, τους γονείς μου, το αγόρι μου, τον κύριο Βαγγέλη τον Κοζομπόλη και όλους τους προπονητές που με βοήθησαν στις προετοιμασίες. Θέλω να ευχαριστήσω και τα παιδιά εδώ και έκαναν τρομερή κερκίδα και για πρώτη φορά είχα στο μυαλό μου να τους ακούσω να φωνάζουν το όνομά μου. Το κλίμα εδώ στην ομάδα και με τη νέα διοίκηση είναι πολύ διαφορετικό»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook