Λίγους μήνες μετά το 1-1 με την Ισπανία, η Ελλάδα έμεινε όρθια κόντρα και στο πανίσχυρο Βέλγιο (1-1) σε φιλικό παιχνίδι, δείχνοντας πως βαδίζει στον σωστό δρόμο για να επιστρέψει ξανά σε υψηλό επίπεδο!

Ο Τζον Φαν Σιπ κατέβασε εξαιρετικά και απολύτως διαβασμένα την Εθνική, η οποία εκτός του διαστήματος 14′-36′ όπου το Βέλγιο ανέβασε στροφές, σκόραρε, είχε δοκάρι και απόλυτη υπεροχή, είχε πολύ καλό πρόσωπο και κοίταξε στα μάτια τον αντίπαλό της!

Επόμενο φιλικό σε τρεις ημέρες για την γαλανόλευκη κόντρα στη Νορβηγία, με το Βέλγιο να μην πείθει ιδιαίτερα πριν το ξεκίνημα του Euro ωστόσο διαθέτει τρομερή ποιότητα και είναι λογικό να θεωρείται εκ των φαβορί για την κατάκτησή του!

Εξαιρετικό ξεκίνημα από την Εθνική μας ομάδα στο παιχνίδι. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Μασούρας δεν κατάφερε να σκοράρει από θέση τετ-α-τετ, ενώ πέντε λεπτά μετά ο Μινιολέ πρόλαβε τον Παυλίδη και απομάκρυνε. Στα… καπάκια ο πορτιέρε του Βελγίου έδιωξε το σουτ του Μπακασέτα. Η Ελλάδα ήταν ανώτερη, αλλά σιγα-σιγά οι τυπικά γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμούς. Ο Βλαχοδήμος στο 14′ έβγαλε το εξ επαφής πλασέ του Λουκάκου, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο στο 20ο λεπτό όταν ο Αζάρ με τον Καράσκο… έκρυψαν την μπάλα και ο πρώτος την εμφάνισε στα δίχτυα για το 1-0.

Οι Βέλγοι είχαν πάρει τα ηνία, ταλαιπωρούσαν την Ελλάδα από τα δεξιά με τους ασταμάτητους Μενιέ, Ντοκού και βρίσκονταν συχνά σε θέση επίθεσης, χωρίς ωστόσο να καταφέρνουν να δημιουργήσουν τις ευκαιρίες που θα ανέβαζαν τον δείκτη του σκορ. Η κυριαρχία της ομάδας του Μαρτίνεθ ήταν εμφανέστατη, έβγαζαν ποιότητα και αυτοματισμούς στο γήπεδο για να αγγίξουν το 2-0 στο 36ο λεπτό όταν ο Αζάρ από πλεονεκτική θέση βρήκε την εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού. Η φάση αυτή ήταν και η τελευταία του Βελγίου στο πρώτο μέρος, ίσως και στο υπόλοιπο του αγώνα.

Η προσήλωση της Ελλάδας στο ματς ήταν εξαιρετική, με το τακτικό πλάνο να είναι αψεγάδιαστο και το Βέλγιο να μην μπορεί να απειλήσει. Βέβαια, θα πρέπει και να υπολογίσει κανείς πως όπως είναι λογικό οι Βέλγοι δεν θα έβαζαν τα πόδια τους στην… φωτιά μερικές ημέρες πριν την έναρξη του Euro, αλλά αυτό δεν μειώνει σε καμία περίπτωση την εξαιρετική προσπάθεια και εμφάνιση της Εθνικής. Μπουχαλάκης, Παπαδόπουλος, Ανδρούτσος ήταν τρομεροί, με τον πρώτο να βγάζει τετ-α-τετ τον Μασούρα στο 61′ αλλά ο Έλληνας εξτρέμ δεν κατάφερε πάλι να νικήσει τον Μινιολέ.

Οι διεθνείς μας έβγαζαν αυτοπεποίθηση, αυταπάρνηση αλλά και… τσαμπουκά στο γήπεδο, κυνηγούσαν κάθε φάση και δεν φοβόντουσαν ιδιαίτερα να επιτεθούν, δείχνοντας εξαιρετικά δείγματα στο χορτάρι και προσφέροντας ελπίδα σε όσους τους παρακολουθούσαν. Η Ελλάδα κυνήγησε το γκολ και το βρήκε, με τον Μασούρα στο 66ο λεπτό να εκτελεί το φάουλ, τον Παπαδόπουλο να βλέπει το δοκάρι να του στερεί το γκολ αλλά ο Τζαβέλλας ήταν εκεί για το ριμπάουντ και το 1-1 κάτω από έντονους πανηγυρισμούς. Ένα τέρμα που έριξε τον ρυθμό, όπως και οι αλλαγές των δύο προπονητών και το cooling break με τις δύο ομάδες να μην φτιάχνουν… μισή φάση στο τελευταίο εικοσάλεπτο και τα πράγματα να μένουν ως έχουν μέχρι το φινάλε!

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Μινιολέ (90′ Σελς), Αλντερβάιρελντ (82′ Τίλεμανς), Μπογιατά, Ντεναγιέρ, Μενιέ, Ντεντονκέρ, Πρετ, Τόργκαν Αζάρ (74′ Τροσάρ), Ντοκού (46′ Μέρτενς), Καράσκο (74′ Σαντλί), Λουκάκου (46′ Μπατσουαγί).

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν’τ Σιπ): Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος (80′ Σάλιακας), Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τσιμίκας (60′ Κούτρης), Μπουχαλάκης (69′ Ζέκα), Γαλανόπουλος (69′ Σιώπης), Μασούρας, Μπακασέτας (80′ Μάνταλος), Γιαννούλης, Παυλίδης (60′ Πέλκας).

Με πληροφορίες από Bwin – ΣΠΟΡ FM

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook