Στον 4ο Grand Slam προημιτελικό της καριέρας του προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που δεν συνάντησε προβλήματα ούτε κόντρα στον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα, παίρνοντας εντυπωσιακά το εισιτήριο για τους “8” καλύτερους του Roland Garros.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάστηκε μόλις δυο ώρες και οκτώ λεπτά για να υπερκεράσει το εμπόδιο του Νο12 τενίστα του ταμπλό και προκρίθηκε στον 2ο συνεχόμενο προημιτελικό του στο Παρίσι, νικώντας με 6-3, 6-2, 7-5.

Αν και στο 3ο set χρειάστηκε να επιστρατεύσει το καλύτερό του τένις για να μην αφήσει τον Ισπανό να μειώσει σε 2-1, τα κατάφερε με τον πλέον εμφατικό τρόπο και πήρε ακόμη μια straight sets πρόκριση, κλείνοντας με τον ιδανικό τρόπο την 1η εβδομάδα του στο θεσμό.

Πλέον, περιμένει να αντιμετωπίσει τον Νο2 του ταμπλό, Ντανίλ Μεντβέντεφ στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ο Ρώσος, επικράτησε του Κριστιάν Γκαρίν με 6-2, 6-1, 7-5.

Για να φτάσει στα προημιτελικά, ο Στέφανος χρειάστηκε να κάνει μεστή εμφάνιση κόντρα στον πάντοτε υπολογίσιμο και επικίνδυνο, Καρένιο Μπούστα, έχοντας ως κύριο όπλο του, το καλό σερβίς του.

Κέρδισε 66/95 πόντους πίσω από αυτό και άφησε τον Ισπανό να φτάσει μόλις μια φορά σε break, δείχνοντας πως έπαθε και έμαθε από τα προηγούμενα, άσχημα ματς που έκανε on serve, κόντρα σε Σαρντί και Ίσνερ.

Σε συνδυασμό με τις πάμπολλες ευκαιρίες που δημιούργησε πίσω από το αδύναμο σερβίς του Μπούστα, η νίκη ήταν μονόδρομος. Αγχώθηκε μόνο στα μέσα του 3ου set, όπου ο Ισπανός προηγήθηκε με break (2-4), όμως και πάλι, είχε τις απαντήσεις.

Κερδίζοντας 5/6 τελευταία games του αγώνα, πανηγύρισε τη σπουδαία αυτή πρόκριση στην τελική “8αδα” του Γαλλικού Όπεν.

Συνολικά, ολοκλήρωσε τον αγώνα με μόλις 17 αβίαστα λάθη, ενώ έβγαλε 41 winners. Αν μη τι άλλο, αριθμοί, εντυπωσιακοί.

Ο Μπούστα έκανε σχεδόν τα διπλάσια unforced errors από τον 22χρονο Έλληνα (32) και δεν θα μπορούσε να ελπίζει σε κάτι περισσότερο.

Οι συνολικοί πόντοι του αγώνα, μαρτυρούν και την εικόνα του. Ο Στέφανος κέρδισε 103, έναντι 78 του αντιπάλου του.

Το ένα break στο 1ο set και τα δυο που έκανε στο 2ο και το 3ο, τον οδήγησαν στην άνετη επικράτηση, μετρώντας 5/12 break points.

Πηγή: tennis24.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook