Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επί 4 ώρες πάλεψε σαν λιοντάρι για την κατάκτηση του τίτλου στο Roland Garros.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προηγήθηκε 2-0 σετ στον τελικό του Roland Garros αγγίζοντας το όνειρο της κατάκτησης ενός Grand Slam

Όμως ο έμπειρος Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε την ανατροπή (6-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-4) αποδεικνύοντας γιατί είναι τόσο χρόνια στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και κερδίζοντας για δεύτερη φορά στο Roland Garros.

Ο Στέφανος άγγιξε το τέλειο στα δύο πρώτα σετ. Ο έμπειρος όμως Νόβακ Τζόκοβιτς κέρδισε τα τρία επόμενα φτάνοντας στον 19ο τίτλο του σε τουρνουά Grand Slam (από 20 έχουν τα άλλα δύο ιερά τέρατα Φέντερερ, Ναδάλ) και όντας ο μοναδικός που έχει τα έχει κερδίσει όλα από δύο φορές.

Έναν μοναδικό αγώνα τένις θα δούμε από την ΕΡΤ1 στις 4 σήμερα το απόγευμα, στον τελικό του Roland Garros με τον Στέφανο Τσιτσιπά να δίνει τον καλύτερο του εαυτό απέναντι στο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Η μεγάλη μέρα για τον Στέφανο Τσιτσιπά να κερδίσει στον τελικό του Roland Garros είναι σήμερα κι αν τα καταφέρει θα ανέβει στο νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης πάνω από τον Ράγαελ Ναδάλ.
“Ήρθε η ώρα να πάρω τις ευκαιρίες μου. Ήρθε η ώρα να δείξω τι είμαι ικανός να κάνω απέναντι στον Νόβακ. Ανυπομονώ να αφήσω ολόκληρο το σώμα μου μέσα στο κορτ!” είπε χτες ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τη νίκη του στα ημιτελικά του Roland Garros

Πρόκειται για έναν ιστορικό αγώνα, καθώς για πρώτη φορά ένας Έλληνας τενίστας θα διεκδικήσει στον τελικό έναν τίτλο Grand Slam.

“Δεν είναι η πρώτη φορά που παίζω έναν επικό ημιτελικό σε Grand Slam και μετά πρέπει να επιστρέψω σε λιγότερο από 48 ώρες για να παίξω τελικό. Οι φυσιοθεραπευτές μου θα κάνουν ότι μπορούν για να είμαι φρέσκος. Έχω παίξει αρκετό τένις και δεν χρειάζομαι ιδιαίτερη προπόνηση” είπε ο Τζόκοβιτς μετά τη μεγάλη νίκη επί του μεγάλου φαβορί, Ράφαελ Ναδάλ στον σπουδαίο ημιτελικό της Παρασκευής.

“Ξέρω τι πρέπει να κάνω. Ο Στέφανος είναι στον πρώτο του τελικό σε Grand Slam, κάτι που είναι φοβερό επίτευγμα αλλά είμαι βέβαιος ότι δεν θέλει να σταματήσει εκεί. Είναι σε εξαιρετική φόρμα. Είναι πρώτος στην ATP Race και έχει ωριμάσει πολύ. Το χώμα είναι η αγαπημένη του επιφάνεια. Παίξαμε έναν επικό ημιτελικό πέρυσι εδώ. Ξέρω ότι θα είναι ένα ακόμη δύσκολο ματς” πρόσθεσε ο Τζόκοβιτς.

Οι δύο τενίστες έχουν βρεθεί αντιμέτωποι συνολικά επτά φορές, με τον Τσιτσιπά να μετρά δύο νίκες και τον Τζόκοβιτς πέντε. Η μοναδική φορά που οι δύο έχουν συναντηθεί σε Grand Slam, εκτός από την σημερινή , ήταν στα ημιτελικά του περσινού Roland Garros, με νικητή τον Τζόκοβιτς 3-2, ενώ η πιο πρόσφατη αναμέτρησή τους ήταν στη Ρώμη, που χρειάστηκε δύο ημέρες για να ολοκληρωθεί -λόγω βροχής- και έληξε με νικητή τον Σέρβο.

Οι μέχρι τώρα ανανετρήσεις Στέφανου Τσιτσιπά VS Νόβακ Τζόκοβιτς

2018 Rogers Cup 3ος Γύρος: Τσιτσιπάς – Τζόκοβιτς 6-3, 6-7, 6-3
2019 Madrid Open Τελικός: Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς 6-3, 6-4
2019 Shanghai Masters Προημιτελικά: Τσιτσιπάς – Τζόκοβιτς 3-6, 7-5, 6-3
2019 Paris Masters Προημιτελικά Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς 6-1, 6-2
2020 Dubai Open Τελικός: Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς 6-3, 6-4
2020 Roland Garros Ημιτελικά: Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς 6-3, 6-2, 5-7, 4-6, 6-1
2021 Rome Open Προημιτελικά Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς 4-6, 7-5, 7-5

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να ανέβει στην τρίτη θέση του κόσμου.

Η συγκλονιστική νίκη του Τζόκοβιτς επί του Ναδάλ στον ημιτελικό δίνει στον Έλληνα πρωταθλητή την ευκαιρία να αναρριχηθεί περαιτέρω στην παγκόσμια κατάταξη, αφού πλέον ο Ράφα Ναδάλ  είναι στους 8.630 βαθμούς. Αν λοιπόν ο Τσιτσιπάς κατακτήσει το Roland Garros, θα εκτοξευτεί από τους 7980 βαθμούς στους 8780 και εκτός του πρώτου Grand Slam τίτλου της καριέρας του θα ανέβει στην 3η θέση και θα μπει για πρώτη φορά στο Top-3 του κόσμου!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook