Ο 14χρονος ποδοσφαιριστής νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου

Ο 14χρονος ποδοσφαιριστής έχασε τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια της προπόνησης σε γήπεδο στα Μουδανιά Χαλκιδικής.

Ο 14χρονος σώθηκε χάρη στην έγκαιρη αντίδραση του προπονητή ο οποίος του έκανε ΚΑΡΠΑ αλλά και των γιατρών που έφτασαν άμεσα στο σημείο.

Τον παρακολουθούν γιατροί της μονάδας καθώς και καρδιολόγος, ενώ η κατάστασή του παραμένει σταθερή με τους γιατρούς να είναι αισιόδοξοι ότι σύντομα θα πάρει εξιτήριο.

Η περίπτωση του 14χρονου ποδοσφαιριστή θυμίζει την κατάρρευση του Δανού μέσου ποδοσφαιριστή Κρίστιαν Έρικσεν που συγκλόνισε τον πλανήτη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, ο νεαρός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο την περασμένη Πέμπτη το βράδυ, και εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Ο 14χρονος την ώρα της προπόνησης ένιωσε ξαφνικά αδιαθεσία και έπεσε στο έδαφος.

«Ο μικρός ποδοσφαιριστής έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στο γήπεδο. Ευτυχώς που ήμασταν εκεί. Χάσαμε το φως μας αλλά εκεί δεν σκέφτεσαι τίποτα παρά να βοηθήσεις όπως μπορείς. Άπαντες κινηθήκαμε άμεσα και σε χρόνο μηδέν είχαμε απινιδωτή, γιατρό αλλά και εμείς που γνωρίζουμε πρώτες βοήθειες επαναφέραμε το παιδί», ανέφεραν άνθρωποι της Ακαδημίας της Ακαδημίας του ποδοσφαιρικού τμήματος του Π.Ο Μουδανιών, μιλώντας στο xalkidikipolitiki.com. Σημειώνεται πως σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ομάδας του ΠΟ Μουδανιών το ασθενοφόρο καθυστέρησε να φτάσει στο γήπεδο για περίπου μισή ώρα.

Η κινητοποίηση όσων βρίσκονταν στο σημείο ήταν άμεση ενώ έγιναν προσπάθειες για να επανέλθει ο 14χρονος. Μάλιστα οι γνώσεις που είχαν οι προπονητές πάνω σε θέματα άμεσης βοήθειας και η άμεση κινητοποίηση γιατρών ήταν καθοριστική για να επανέλθει το παιδί και να ανακτήσει τις αισθήσεις του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook