Η Εθνική Ελλάδας έκανε το θαύμα της πριν από 17 χρόνια στο Euro 2004 και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Η Εθνική Ελλάδας, στις 4 Ιουλίου του 2004 πριν από 17 ακριβώς χρόνια, νίκησε τους Πορτογάλους στον τελικό του Euro 2004 με 1-0.

Ο αγώνας έγινε στο γήπεδο «Λουζ» της Λισαβόνας, που υποδέχτηκε τους δύο φιναλίστ, την Ελλάδα και την Πορτογαλία.

Το τρόπαιο κατέκτησε η Ελλάδα, ενάντια σε όλα τα προγνωστικά.

Μετείχε μόλις για δεύτερη φορά σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (μετά το 1980) και ήταν ένα από τα αουτσάιντερ του τουρνουά.

Έκανε την πρώτη έκπληξη στην πρεμιέρα, νικώντας με σκορ 2-1, τη διοργανώτρια Πορτογαλία.

Στη συνέχεια, υπό την καθοδήγηση του Ότο Ρεχάγκελ και με όπλο την πολύ καλή άμυνα προκρίθηκε στα προημιτελικά, απέκλεισε διαδοχικά τη Γαλλία και τη Τσεχία και έφτασε στον τελικό της 4ης Ιουλίου.

Εκεί, συνάντησε πάλι την Πορτογαλία, την οποία κέρδισε με 1-0, για δεύτερη φορά και σκόρερ τον Άγγελο Χαριστέα.

Η αναμέτρηση αναμέτρηση κύλησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα για τις δύο ομάδες μέχρι και το 57ο λεπτό, όπου ο Γιούρκας Σεϊταρίδης κερδίζει κόρνερ από παρέμβαση του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Μπασινάς στήνει την μπάλα στη γωνία και όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς στιγμές.

Η ελληνική αρμάδα του Ότο Ρεχάγκελ κατακτά την Ευρώπη σε έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο, σηκώνει στον πορτογαλικό ουρανό τη βαριά κούπα που έχει πάρει από τα χέρια του «φαρμακωμένου» θρύλου Εουσέμπιο και βγάζει όλη την Ελλάδα στους δρόμους.

Για την ιστορία η Εθνική Ελλάδας του Ότο Ρεχάγκελ στο Euro 2004 αντιμετώπισε κατά σειρά τις ομάδες της Πορτογαλίας (2-1), Ισπανίας (1-1), Ρωσίας (1-2), Γαλλίας (1-0), Τσεχοσλοβακίας (1-0) και στον τελικό της 4ης Ιουλίου νίκησε με 1-0 τη διοργανώτρια Πορτογαλία.

ΕΛΛΑΔΑ: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Καψής, Δέλλας, Φύσσας, Κατσουράνης, Ζαγοράκης, Μπασινάς, Γιαννακόπουλος (76’ Βενετίδης), Χαριστέας, Βρύζας (81’ Παπαδόπουλος).

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρικάρντο, Αντράντε, Καρβάλιο, Μιγκέλ (43’ Φερέιρα), Βαλέντε, Μανίς, Κοστίνια (60’ Ρουί Κόστα), Ρονάλντο, Ντέκο, Φίγκο, Παουλέτα (74’ Γκόμες).

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook