Παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και τα μέλη της διορίζονται με απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, κατόπιν σύμφωνης γνώμης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Επίσης, η απόρριψη χορήγησης πιστοποιητικού ή η ανάκλησή του, εφόσον αφορά σε κωλύματα θα οδηγεί σε αποβολή της ομάδας από τις διοργανώσεις. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα τιμωρείται με αφαίρεση βαθμών.

Επιπλέον, καταργείται η Football League και οι επαγγελματικές ποδοσφαιρικές κατηγορίες περιορίζονται σε Super League 1 και Super League 2 και διαμορφώνονται τρία αυστηρότερα κριτήρια βιωσιμότητας και ανάπτυξης.

Οι εκλογές της ΕΠΟ θα διεξάγονται εντός των μηνών Ιουνίου και Ιουλίου του έτους διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων και τουλάχιστον 30 ημέρες πριν από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου.

Για την αντιμετώπιση της βίας επικαιροποιείται και εκσυγχρονίζεται το νομικό πλαίσιο που διέπει τις Λέσχες Φιλάθλων. Εξορθολογίζονται τα τοπικά και χρονικά όρια της αστικής ευθύνης των ομάδων και ταυτίζονται πλέον με τα αντίστοιχα όρια της πειθαρχικής τους ευθύνης. Επίσης, θα υπάρχει νέο σύστημα διενέργειας οργανωμένων μετακινήσεων φιλάθλων φιλοξενούμενων ομάδων, ενώ επανεισάγεται το ιδιώνυμο.

Συμπληρώνεται νομοθετικά η δυνατότητα χρηματοδότησης, από Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες, παρεμβάσεων σε αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στο Δημόσιο και δίδεται η δυνατότητα συμψηφισμού του κόστους των παρεμβάσεων αυτών με τα μισθώματα χρήσης των εγκαταστάσεων (π.χ., Καυτανζόγλειο και χρήση του από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ).

Από το SPORT24

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook