Με την γνωστή συνταγή και «όπλο» την εμπειρία και την ποιότητα των παικτών του μπαίνει στη «μάχη» των προκριματικών ο Ολυμπιακός.

Είναι το ακλόνητο φαβορί, οφείλει όμως να το αποδείξει στο χορτάρι. Για τον Ολυμπιακό τα δύο ματς με την Νέφτσι Μπακού στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ είναι το… πρόγευμα στη «μάχη» για την συμμετοχή στα «αστέρια» και τη φετινή σεζόν με τον Πέδρο Μαρτίνς όμως να προετοιμάζει την ομάδα του για… ντέρμπι.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ετοιμάζεται να ποντάρει στην περσινή ομάδα, ο κορμός της οποίας άλλωστε δεν έχει αλλάξει, έχοντας στο μυαλό του το 4-3-3 που κυριάρχησε στα φιλικά της προετοιμασίας. Και με τον Άρη, στην πρόβα τζενεράλε για το πρώτο ματς την Τετάρτη με την Νέφτσι Μπακού, ο Μαρτίνς επέλεξε το 4-3-3 στο πρώτο ημίχρονο δοκιμάζοντας στην επανάληψη και το 4-4-2 που αν δεν είχε προκύψει ο τραυματισμός του Τικίνιο θα είχε θέσει σοβαρή υποψηφιότητα.

Ο Μαρτίνς περιμένει από τους παίκτες του απόλυτη συγκέντρωση και σοβαρότητα στο πρώτο ματς με τους Αζέρους. Σε καμία περίπτωση να μην υπάρξει χαλαρότητα και υποτίμηση του αντιπάλου. Με την εμπειρία των καλοκαιρινών προκριματικών όπου ο Ολυμπιακός μετρά τέσσερις σερί επιτυχημένες πορείες με προκρίσεις αήττητος (12 νίκες, 4 ισοπαλίες) και την ποιότητα που διαθέτουν οι ερυθρόλευκοι θα επιδιώξουν να μετατρέψουν σε τυπική διαδικασία την ρεβάνς στο Μπακού.

Σε αυτή την περίοδο η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα είναι το Α και το Ω, κάτι που είδαμε στην πράξη και στο φιλικό με τον Άρη στο πρώτο 45λεπτο. Εκεί όπου ο Άρης έχανε τις ευκαιρίες και ήταν καλύτερος και ο Ολυμπιακός με δύο… αγγίγματα πήγε το ματς σε λίγα λεπτά στο 2-0.

Ο Πέδρο Μαρτίνς αναφορικά με την 11αδα δύσκολα θα προχωρήσει σε εκπλήξεις. Εφόσον «κλειδώσει» το 4-3-3 οι Τζολάκης, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Σωκράτης και Ρέαμπτσιουκ θα είναι στην άμυνα, οι Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά στον άξονα, Ραντζέλοβιτς και Μασούρας στα άκρα και στην κορυφή της επίθεσης ο Ελ Αραμπί.

Ο Κούντε είναι ένα από τα βασικά «όπλα» που μπορεί να φέρει από τον πάγκο ο Μαρτίνς με τον Καμερουνέζο να δείχνει πως παιχνίδι με παιχνίδι θα μπαίνει όλο και πιο «μέσα» στην ομάδα «χτυπώντας την πόρτα» της 11αδας.

Όπως είναι σίγουρο πως θα συμβεί άμεσα με τον Τόμας Βατσλίκ που είναι πανέτοιμος να αγωνιστεί με τον Μαρτίνς να τον βάζει γρήγορα στο «κόλπο». Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι αυτός κάτω απο τα γκολποστ με την Νέφτσι στο Καραϊσκάκη αν και το πιθανότερο είναι πως αυτό θα συμβεί στο Μπακού.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως υπάρχουν ακόμη δύο καλές προπονήσεις έως το ματς της Τετάρτης.

Από to10.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook