Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο καθυστέρησαν ένα χρόνο λόγω κορωνοϊού και θα διεξαχθούν χωρίς θεατές και με άδειο γήπεδο.

Έστω όμως και υπό αυτές τις συνθήκες η ώρα για την τελετή έναρξης έφθασε με 1000 επισήμους να βρίσκονται στο στάδιο.

Η ελληνική αποστολή θα μπει όπως πάντα πρώτη στο Εθνικό Ολυμπιακό Στάδιο στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, με την Άννα Κορακάκη και τον Λευτέρη Πετρούνια να φέρουν την ελληνική σημαία μπροστά από τους 83 Έλληνες αθλητές που θα συμμετάσχουν στους Αγώνες.


Ξεκίνησε η τελετή με πυροτεχνήματα και video που δείχνουν στιγμές από όλα τα αθλήματα, σε προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το πρώτο χορευτικό δείχνει ανθρώπους να ενώνονται με έναν… αόρατο δεσμό λόγω πανδημίας.

Πήρε θέση στην κερκίδα και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα και μία σημαία της “οικοδέσποινας” Ιαπωνίας έκανε την είσοδό της μέσα στο στάδιο. Ακούστηκε ο εθνικός ύμνος της χώρας κατά την ανάρτηση της σημαίας.


Ιάπωνες με παραδοσιακές φορεσιές εξυμνούν τους εργάτες της χώρας, με σφυριά και ξύλα να δημιουργούν εντυπωσιακούς ήχους. Με αυτό τον τρόπο δημιουργήθηκαν οι κύκλοι των Ολυμπιακών Αγώνων και μπροστά τους στήνεται ένα μεγάλο χορευτικό.


Ώρα για την είσοδο των αθλητών στο γήπεδο. Πρώτη θα εισέλθει η Ελλάδα, που είναι η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Λευτέρης Πετρούνιας μαζί με την Άννα Κορακάκη κρατούν την ελληνική σημαία. Λίγοι αθλητές μόνο μαζί τους, αφού λόγω κορονοϊού δεν επιτρέπεται η συμμετοχή όλων.

Δείτε live  την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook