Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάστηκε 3 sets για να ξεπεράσει το εμπόδιο του 37χρονου Φίλιπ Κολσράιμπερ με 6-3, 3-6, 6-3 σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες φτάνοντας στην 1η νίκη καριέρας σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα συνεχίσει έτσι την προσπάθειά του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπου θα αντιμετωπίσει στο δεύτερο γύρο τον νικητή του Κουόν – Τιαφό (είχε αποκλειστεί από τον Αμερικανό πρόσφατα στο Γουίμπλεντον), ενώ θα συμμετάσχει και στο μικτό μαζί με τη Μαρία Σάκκαρη.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, φάνηκε συγκεντρωμένος στην αρχή της αναμέτρησης και κυρίως να έχει προσαρμοστεί απόλυτα στις συνθήκες του κορτ, κάτι που φάνηκε από τα εξαιρετικά ποσοστά στο service του, εδικά στο 1ο set (13/16), αλλά και από την αποτελεσματικότητα στις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν για να “σπάσει” το service του Γερμανού.

Από εκεί και πέρα όμως έβγαλε στο κορτ τις γνωστές “ασθένειες” δίνοντας την ευκαιρία στον Γερμανό όχι μόνο να ισοφαρίσει σε 1-1, αλλά να προηγηθεί με 2-0 στο 3ο set. Ωστόσο, το break-back του Τσιτσιπά ήταν αυτό που έδωσε στον Νο4 του κόσμου την αυτοπεποίθηση για να φτάσει σε μια πολύ δύσκολη νίκη.

Ένα break (3-1) ήταν αρκετό για να “ξεκλειδώσει” ο Τσιτσιπάς, ο οποίος ωστόσο λίγο πριν συμβεί αυτό χρειάστηκε να “σβήσει” έναν break-point από τον Κολσράιμπερ, ο οποίος έδειχνε μέχρι εκείνο το σημείο να υπερασπίζεται με εξαιρετικό τρόπο τη βασική του γραμμή, αλλά κυρίως και να ανταποκρίνεται στις συνεχόμενες προκλήσεις του Τσιτσιπά στο backhand.

Από εκεί και πέρα ο Τσιτσιπάς συνέχισε να είναι συνεπής από τη θέση του service (παραχώρησε μόλις 3 πόντους), αλλά και στις προσεγγίσεις στο φιλέ που επιχείρησε (7/9) με αποτέλεσμα να φτάσει εύκολα στην κατάκτηση του 1ου set στο service του αν και νωρίτερα ο Κολσράιμπερ είχε σώσει έναν set-point, με το μοναδικό “αγκάθι” για τον Νο4 του κόσμου να είναι τα 13 αβίαστα λάθη.

Πλήρωσε τα κρίσιμα λάθη του

Το ξεκίνημα του 2ου σκέλους του αγώνα ήταν παρόμοιο με αυτό του 1ου με τους δύο παίκτες να φτάνουν, εύκολα ή δύσκολα σε hold, με τον Τσιτσιπά μάλιστα να κάνει το 2ο μεγάλο hold στο παιχνίδι σώζοντας break-point του Γερμανού (2-2).
Ωστόσο η 3η φορά που ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε να διαφυλάξει το service του ήταν και η… φαρμακερή, καθώς μπορεί να “έσβησε” τους 2 break-points του Κολσράιμπερ (15/40) ισοφαρίζοντας σε 40/40, όμως στη συνέχεια μετά από ένα τραγικό αβίαστο λάθος πάνω στο φιλέ έδωσε την ευκαιρία στον Γερμανό για έναν ακόμη break-point κάτι που 37χρονος εκμεταλλεύτηκε κάνοντας το 5-3.
Ο Τσιτσιπάς προσπάθησε να αντιδράσει στο 9ο game παίρνοντας προβάδισμα 15/30 και σβήνοντας set-point του Κολσράιμπερ, όμως αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Γερμανού για ένα μεγάλο hold κλείνοντας το set με 6-3, ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Break back και τέλος…
Στο decider set ο Τσιτσιπάς συνέχισε να παρουσιάζει προβληματική εικόνα. Ο Κολσράιμπερ θα βρει break χάρη στο νέο τραγικό αβίαστο λάθος του Έλληνα τενίστα και στη συνέχεια με hold θα κάνει το 2-0.

Η απάντηση του Τσιτσιπά ήταν άμεση κατακτώντας τα 3 επόμενα games, παίρνοντας ενδιάμεσα πίσω το χαμένο του service. Αυτό ήταν ουσιαστικά και το… τέλος του Γερμανού. Ο Τστισιπάς βρίσκει καθαρά χτυπήματα με αυτοπεποίθηση, το παιχνίδι γραμμών βελτιώνεται, ενώ από την άλλη ο Κολσράιμπερ γεμίζει με λάθη.

Το νέο break που θα βρει ο Νο4 στον κόσμο (5-3) είναι και το πιο καθοριστικό με τον Τσιτσιπά να κρατάει το service του αμέσως μετά και να φτάνει σε μια δύσκολη νίκη, αλλά και στην πρόκριση στον 2ο γύρο.

Πηγή: tennis24.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook