Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Άννα Κορακάκη στον προκριματικό των 25μ σπορ πιστόλι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, δείχνοντας αποφασισμένη να υπερασπιστεί την πρωτιά στο Ρίο.

Η δις Ολυμπιονίκης του Ρίο, Άννα Κορακάκη έκανε καθοριστικό βήμα για την είσοδό της στον τελικό στα 25μ σπορ πιστόλι, ολοκληρώνοντας τις βολές ακριβείας με επίδοση 294/300. Συγκεκριμένα, είχε 98/100 στην πρώτη, 100/100 στη δεύτερη και 96/100 στην τρίτη.

Η συμμετοχή στον τελικό θα κριθεί αύριο.

Εάν η βρεθεί στην πρώτη οκτάδα, θα περάσει στον ημιτελικό και εκεί μετά από πέντε βολές, αν βρεθεί μέσα στην τετράδα, θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο.

«Ήταν ένας πάρα πολύ δύσκολος αγώνας. Οι αγώνες αυτού του επιπέδου είναι δύσκολοι για όλους. Κατάφερα να διαχειριστώ την πίεση που είχα» είπε στην ΕΡΤ και συμπλήρωσε:

«Ήταν ο μισός αγώνας αυτός που είδατε σήμερα. Έχω τριάντα βολές ταχείας βολής αύριο. Έχω πολύ δρόμο ακόμα. Η κατάταξη που σήμερα που βλέπετε θα αλλάξει αύριο. Θα αλλάξουν δραματικά οι θέσεις των σκοπευτριών. Δεν αισθάνομαι πίεση.

Θα με δυσκόλευε αρκετά στον αγώνα, όμως είμαι προσηλωμένη στην τεχνική μου. Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνω μέσα στον αγώνα.
Το σκοπευτήριο είναι εξαιρετικό. Είναι ένα μεγάλο ατού για τις φιναλίστ, αφού είναι το ίδιο μέρος που θα γίνει ο τελικός. Όλα είναι ίδια και μπορούμε να προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις.

Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ. Στο αγώνισμά μας, τίποτα δεν είναι στάνταρ και παίζουν πολλά και αλλάζει. Επομένως θα ήταν τουλάχιστον υπεροπτικό, ότι θα υπερασπιστώ τον τίτλο μου. Θέλω αύριο να προκριθώ στον τελικό που είναι μία διαφορετική ιστορία.

Όσοι έχουν κατακτήσει μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν μπαίνουν καν στην οκτάδα. Θέλω να στείλω χαιρετίσματα στην οικογένειά μου στην Ελλάδα, στους φίλους μου, στους κουμπάρους μου και μου έχουν λείψει όλοι. Σε λίγες μέρες, έτσι και αλλιώς, επιστρέφω στην Ελλάδα…»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook