Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση, καθώς αποκλείστηκε από τη Βέλεζ Μόσταρ, μέσω της διαδικασίας των πέναλτι (2-3). Ο Μάνταλος λύτρωσε προσωρινά την ΑΕΚ στο 90+8', ωστόσο δεν ήταν αρκετό για να χαρίσει την πρόκριση στην ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ αντιμετωπίσε τη Βέλεζ Μόσταρ στο ΟΑΚΑ για τον επαναληπτικό του δευτέρου προκριματικού γύρου του Europa Conference League, με την Ένωση να γνωρίζει τον αποκλεισμό από τον δεύτερο προκριματικό γύρο, μέσω της διαδικασίας των πέναλτι, με τον Αραούχο να χάνει το καθοριστικό πέναλτι της Ένωσης.

Το παιχνίδι της κανονικής διάρκειας έληξε 1-0, χάρη στο γκολ του Πέτρου Μάνταλου στο 90+8′. Το 1-0 παρέμεινε και στη διαδικασία της παράτασης.

Πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι έγινε από πλευράς ΑΕΚ στο 10 λεπτό. Έπειτα από σέντρα του Μπακάκη από τα δεξιά, ο Αραούχο έκανε το κοντρόλ στην περιοχή και επιχείρησε το σουτ, ωστόσο έστειλε την μπάλα πάνω στον Μπογκντάνοβιτς.

Στο 14′ η Βέλεζ επιχείρησε να απειλήσει για πρώτη φορά την αντίπαλη εστία. Ο Τσόσιτς με επιμονή πήρε τις κόντρες και μπήκε στην περιοχή, αποφεύγοντας δύο αντιπάλους, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε δεν απείλησε τον Στάνκοβιτς, ο οποίος μπλόκαρε, δίχως να δυσκολευτεί ιδαίτερα.

Σε φάση καρμπόν με αυτή του 10ου λεπτού, ο Μπακάκης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Αραούχο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω στον Μπογκντάνοβιτς, στο 25ο λέπτο.

Στα πρώτα 30 λεπτά ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν αργός, με την ΑΕΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιώρου. Στα τελευταία 15 λεπτά, ο ρυθμός άναψε με τις δύο ομάδες να φτάνουν κοντά στο γκολ.

Η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πρσες, του δήμιου της Ένωσης στο πρώτο παιχνίδι, στο 32′ πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 34′ ο Σιμάνσκι τροφοδότησε τον Αραούχο μέσα στην περιοχή, αυτός έκανε στροφή 180 μοιρών για να εκτελέσει, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπογκντάνοβιτς.
Στο 36′ η Βέλεζ έχασε την καλύτερη στιγμή της στο παιχνίδι με τον Ζαΐμοβιτς. Ο Αντζούσιτς έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Βόσνιος φορ με ωραία προβολή, δίχως να κάνει κοντρόλ, με τον Στάνκοβιτς να απομακρύνει με εντυπωσιακή επέμβαση.

Ένα λεπτό μετά, ήταν η σειρά της ΑΕΚ να απειλήσει. Οι παίκτες του Μιλόγεβιτς έφυγαν στην ωραία στην αντεπίθεση. Ο Τάνκοιβτς έστρωσε στον Αραούχο και αυτός με ωραίο μονοκόμματο σουτ, ανάγκασε τον Μπογκντάνοβιτς να δείξει τα αντανακλαστικά του.

Στο 37′ η Βέλεζ έχασε την καλύτερη στιγμή της στο παιχνίδι με τον Ζαΐμοβιτς. Ο Αντζούσιτς έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Βόσνιος φορ με ωραία προβολή, δίχως να κάνει κοντρόλ, με τον Στάνκοβιτς να απομακρύνει με εντυπωσιακή επέμβαση.

Μετά από την ευκαιρία του Αραούχο, δεν συνέβη τίποτα αξιοσημείωτο στο παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια, δίχως σκορ.

Λιγότερες ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος

Στην επανάληψη η ΑΕΚ ήταν αυτή που απείλησε ξανά για πρώτη φορά. Στο 52ο λεπτό ο Λιβάι Γκαρσία μπήκε ωραία στην περιοχή, την έστρωσε στον Τάνκοβιτς, ωστόσο το σουτ του Σουηδού μεσοεπιθετικού από το ύψος της περιοχής πήγε ψηλά, πάνω από τα δοκάρια του Μπογκντάνοβιτς.

Μέχρι το 60ο λεπτό ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν αργός, με τους Βόσνιους να περιμένουν πίσω από την μπάλα, αλλά να παίζουν και με το χρόνο, καθώς το 0-0 τους βόλευε για την πρόκριση.

Η πρώτη καλή στιγμή για την Βέλεζ στο δεύτερο μέρος έγινε στο 70′. Οι παίκτες της Βέλεζ αναπτύχθηκαν πολύ ωραία, ο Αντζούσιτς έκανε την προσποίηση στον Μπακάκη, τον οποίο απέφυγε, έστρωσε στον Τσόσιτς, με τον Λόπες (που πέρασε πριν από λίγο στο ματς) να σώζει την ΑΕΚ με καθοριστική επέμβαση.

Έξι λεπτά μετά, η ΑΕΚ σκόραρε με τον προωθημένο Τζαβέλλα, ωστόσο ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός ήταν οριακά εκτεθειμένος και ορθώς δεν μέτρησε το γκολ.

Δύο λεπτά μετά ο Λιβάι Γκαρσία έχασε μια καλή στιγμή λίγο έξω από την περιοχή. Έπειτα από τραγικό λάθος του Φερέιρα, ο 23χρονος μεσοεπιθετικός επιχείρησε το σουτ, με την μπάλα να περνάει άουτ. Αυτή ήταν η τελευταία του ενέργεια στο ματς, καθώς αντικαταστάθηκε από τον Αλμπάνη.

Ο διαιτητής έδωσε εννιά λεπτά καθυστερήσεις, στο δεύτερο μέρος. Οι ευκαιρίες των Ανσαριφάρντ στο 90+2′ και του Μπακάκη ένα λεπτό μετά πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Ο Ιρανός δεν μπόρεσε να την στείλει στην εστία, ενώ ο Μπογκντάνοβιτς απέκρουσε το σουτ του Μπακάκη.

Ο αρχηγός λύτρωσε την Ένωση στο 90+8′

Σε φάση διαρκείας στα καρέ της Βέλεζ, ο Αλμπάνης έκανε το γέμισμα, ο Ανσαριφάρντ έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Μάνταλος από κοντά έκανε το κοντρόλ και εκτέλεσε τον Μπογκντάνοβιτς, γλιτώνοντας την Ένωση.

Τίποτα δεν άλλαξε την παράταση, παρά τις προσπάθειες της ΑΕΚ

Στην παράταση, η ΑΕΚ προσπάθησε να βάλει το γκολ με το “καλημέρα”, με τον Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός φορ μπήκε στην περιοχή με ωραία ατομική προσπάθεια, ωστόσο δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την προσπάθεια.

Επόμενη καλή στιγμή για τους παίκτες του Μιλόγεβιτς, οι οποίοι μονοπωλούσαν τις επιθέσεις στο πρώτο μισό της παράτασης, ήταν στο 104′. Ο Αραούχο βρήκε ελεύθερο χώρο και επιχείρησε το σουτ, με τον Μπογκντάνοβιτς να πέφτει στη δεξιά του γωνιά.

Ωστόσο η απομάκρυνσή του δεν ήταν καλή, αλλά για καλή του τύχη ο Ανσαριφάρντ δεν μπόρεσε να την σπρώξει στα δίχτυα αν και ήταν εκτεθειμένος.

Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, η ΑΕΚ συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, καθώς η Βέλεζ Μόσταρ ήθελε να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.

Στο 108′ Ο Μάνταλος κοντρόλαρε ωραία την μπάλα στην περιοχή, γύρισε το κορμί του και με ωραίο σουτ, έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπογκντάνοβιτς. Η προσπάθεια του Σάκχοφ στο 114′ δεν ανησύχησε τον Μπογκντάνοβιτς, ο οποίος μπλόκαρε με ευκολία.

Το γκολ που έψαχνε η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να το βρει, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγείται στην διαδικασία της παράτασης.

Ηττήθηκε στα πέναλτι

Στα πέναλτι η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να πάρει την πρόκριση. Ο Στάνκοβιτς απέκρουσε δύο πέναλτι, ωστόσο οι Λόπες, Ανσαριφάρντ και Αραούχο (έχασε το τελευταίο), δεν κατάφεραν να ευστοχήσουν, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να γνωρίζει την ήττα και τον αποκλεισμό.
ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μπακάκη, Βράνιες, Τζαβέλλα, Μιτάι, Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι, Μάνταλο, Τάνκοβιτς, Γκαρσία, Αραούχο

Βέλεζ Μόσταρ: Μπογκντάνοβιτς, Οβτσινα, Ισιτς, Ζελίκοβιτς, Φερέιρα, Χασάνοβιτς, Ράντοβατς, Τσόσιτς, Αντζούσιτς, Πρσες και Ζαΐμοβιτς
sport24.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook