«Όλες οι ομάδες θέλουν να κερδίσουν τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα, όταν παίζεις με τον Ολυμπιακό κοιτάς να το χαρείς και να παίξεις ελεύθερα. Εμείς θα κοιτάξουμε να είμαστε σοβαροί και στην EuroLeague και στο ελληνικό πρωτάθλημα...»

Ο Σάσα Βεζένκοβ ήταν από τους καλύτερους για τον Ολυμπιακό στο διήμερο τουρνουά bwin Tournament Against Covid-19 που διοργάνωσαν οι ερυθρόλευκοι στο ΣΕΦ. Με τους 24 πόντους που σημείωσε στον τελικό απέναντι στην Μονακό, είναι από τους παίκτες που κάνουν την διαφορά, ωστόσο ο ίδιος σε αποκλειστικές δηλώσεις που έκανε στην κάμερα του SPORT24 και τους Σπύρο Καβαλιεράτο και Γιάννη Φιλέρη, τόνισε πως προτεραιότητά του είναι το καλό της ομάδας και όχι η προσωπική του διάκριση.

“Δεν έχει σημασία η προσωπική επίδοση, είμαστε ακόμα στις αρχές. Είναι μόλις το τέταρτο φιλικό, πρέπει να βρούμε αυτοματισμούς, χημεία, πρέπει να βρούμε πολλά πράγματα. Περιμένουμε και τα δύο παιδιά που είναι τραυματίες (Παπανικολάου, Πρίντεζη) που είναι πολύ σημαντικά κομμάτια στο παζλ, οπότε έχουμε δύσκολη συνέχεια. Αυτά τα παιχνίδια είναι για να βρούμε ρυθμό, να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε και ποιες είναι οι αδυναμίες μας, όπως για παράδειγμα σήμερα που δεχθήκαμε 93 πόντους. Πρέπει να δουλέψουμε σε πάρα πολλά κομμάτια ώστε να είμαστε έτοιμοι για το πρώτο επίσημο παιχνίδι”.

Όσο για τις δυσκολίες που έβαλε η Μονακό στον Ολυμπιακό, ο Βεζένκοβ τόνισε πως ήταν μια ευκαιρία για να δει η ομάδα τις αδυναμίες της.

“Σίγουρα τα 11 λάθη που κάναμε στην αρχή είναι πάρα πολλά γι αυτό το επίπεδο. Μπήκαν πολύ σκληρά στο ματς, ίσως μπήκαμε και εμείς λίγο πιο νωθρά από ότι πρέπει και ξέρουμε ότι ένα καλό ξεκίνημα βοηθάει στην EuroLeague και στην ψυχολογία. Πρέπει να λύσουμε αυτά τα προβλήματα. Στην επίθεση θεωρώ παίξαμε καλά, δηλαδή 98 πόντοι είναι καλά, όπως και στα άλλα φιλικά. Πρέπει να δουλέψουμε στην άμυνα γιατί έρχονται και δύο πολύ απαιτητικά φιλικά με δύο πολύ καλές ομάδες”.

Όσο για την κατάσταση των ομάδων λίγο πριν από την έναρξη της σεζόν, ο Βεζένκοβ δήλωσε:

“Οι ομάδες δεν είναι έτοιμες 100%. Τα πόδια είναι ακόμα λίγο βαριά, είναι ακόμα στην αρχή της προετοιμασίας, ωστόσο σε 10 μέρες κάποιες ομάδες ξεκινάνε επίσημα παιχνίδια, κύπελλα, Super Cup οπότε πρέπει να είναι έτοιμοι. Προσπαθούμε να έχουμε πιο πολλές κατοχές, καλύτερο ρυθμό και ένταση, πιο πολλές μπάλες στο transition οπότε αναγκαστικά έχει πιο πολλές κατοχές και περισσότερους πόντους”.

Για την επιστροφή του Ολυμπιακού στην Α1 ο Βεζένκοβ στάθηκε στη σοβαρότητα που πρέπει να δείξει η ομάδα:

“Όλες οι ομάδες θέλουν να κερδίσουν τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα, όταν παίζεις με τον Ολυμπιακό κοιτάς να το χαρείς και να παίξεις ελεύθερα. Εμείς θα κοιτάξουμε να είμαστε σοβαροί και στην EuroLeague και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πολλά παιχνίδια, πιο πολλή κούραση αλλά αυτό λέγαμε και εμείς τόσα χρόνια ότι θέλουμε να κυνηγήσουμε τίτλους, θέλουμε να παίζουμε οπότε τώρα που έχουμε περισσότερα παιχνίδια πρέπει να ανταπεξέλθουμε στις συνθήκες. Πλέον δεν έχουμε άλλες δικαιολογίες”.

Για το στιγμιότυπο στο ματς με την Μονακό που έπεσε για την μπάλα με κίνδυνο να δημιουργθεί θέμα, ο Βεζένκοβ το δικαιολόγησε ως “η ένταση της στιγμής”.

“Είναι η ένταση της στιγμής. Κάθε παίκτης θέλει να δίνει το 100% και να πετυχαίνουν όλα, δεν γίνεται κάθε φορά να τα πετυχαίνεις όλα. Βγάλαμε ένταση σε πολλά σημεία αλλά πρέπει να παίξουμε ακόμα πιο σκληρά γιατί σίγουρα θα συναντήσουμε και πιο καλές ομάδες από την Μονακό χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τη Μονακό”.

Για το αν ο Ολυμπιακός θα ευχαριστηθεί αυτή τη σεζόν με την παρουσία των φιλάθλων, ο Βεζένκοβ ανέφερε:

“Θα το ευχαριστηθούμε αλλά η πίεση είναι εκεί. Όταν παίζεις στον Ολυμπιακό κυνηγάς τίτλους, κυνηγάς να μπεις στην οκτάδα υπάρχει πίεση αλλά μέσα από την ομάδική και σκληρή δουλειά θα αποφορτιστούμε από αυτό. Θα το βλέπουμε παιχνίδι με το παιχνίδι, όσο κλισέ και αν ακούγεται αυτό. Πρέπει να βγαίνουμε σε κάθε ματς να δίνουμε το 100%. Σίγουρα δεν μπορούμε να τα κερδίσουμε όλα αλλά πρέπει να είμαστε συνεπείς”.

Ο Σάσα Βεζένκοβ δεν θα μπορούσε να μην σταθεί και στην επιστροφή του Ντέιβιντ Ρίβερς στο ΣΕΦ και την ομάδα του 1997:

“Η ομάδα του 1997 πέτυχε τα πάντα. Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει πάρα πολλά και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Όταν παίζεις γι αυτό το σύλλογο θέλεις να κερδίζεις πράγματα. Είναι ωραίο να συνδέεσαι και με τον κόσμο. Μας είχε λέιψει ο κόσμος. Δεν μπορώ να πω ότι το σκέφτομαι γιατί πρέπει να γίνουν πολλά και έχουμε πολύ δουλειά. Δεν κοιτάμε τόσο μακριά, κοιτάμε να βάζουμε στόχους καθημερινούς και να είμαστε έτοιμοι όταν έρθει η ώρα”.

Όσο για το δίλημμα μεταξύ “3” και 4″, ο Βεζένκοβ δεν έδειξε κάποια προτίμηση: “Δεν έχω θέμα, να είμαι στο παρκέ να βοηθάω την ομάδα στο 100% και όπου αποφασίσει ο προπονητής να είμαι έτοιμος”.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook