Η Ελλάδα πήρε τη νίκη με 2-1 απέναντι στη Σουηδία για την 6η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο τέταρτο ματς της Εθνικής.

Η Ελλάδα επικράτησε 2-1 της Σουηδίας στο τέταρτο της ματς στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Εθνική έδειξε αντίδραση και ψυχή και υπό το βλέμμα του Ότο Ρεχάγκελ που βρισκόταν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ έδειξε ότι είναι ζωντανή ενόψει της συνέχειας των προκριματικών.

Με αυτό το αποτέλεσμα η Ελλάδα βρίσκεται στην 3η θέση του δεύτερου ομίλου, τρεις βαθμούς μακριά απ’ τη δεύτερη Σουηδία, ενώ απομένουν τέσσερα παιχνίδια για τις δύο ομάδες.

Στην πρώτη θέση παραμένει η Ισπανία με 13 πόντους έχοντας δύο αγωνιστικές παραπάνω.

Έβγαλε ενέργεια στο πρώτο μέρος η Εθνική

Η Ελλάδα παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με σύστημα 3-5-2. Οι Μαυροπάνος , Τζαβέλλας και Χατζηδιάκος βρίσκονταν στα στόπερ, με τον Ανδρούτσο στα δεξιά και τον Τσιμίκα στα αριστερά. Στον άξονα τοοθετήθηκαν οι Ζέκα – Μπουχαλάκης, με τον Μπακασέτα να αγωνίζεται πίσω απ’ το επιθετικό δίδυμο των Παυλίδη και Δουβίκα.

Η Εθνική δεν ξεκίνησε καλά στα πρώτα πέντε λεπτά του πρώτου μέρους. Οι Σουηδοί φρόντισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους απ’ τις πρώτες στιγμές και είχαν την ευκαιρία να προηγηθούν από νωρίς. Έπειτα από απομάκρυνση της Εθνικής στην περιοχή, ο Σβάνμπεργκ έπιασε το σουτ στην κίνηση εκτός περιοχής, με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Βλαχοδήμου.

Οι παίκτες του Φαν Σιπ συνήλθαν γρήγορα και φρόντισαν να αντιδράσουν. Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές έμπαιναν δυνατά στις φάσεις, κρατούσαν την κατοχή, με την Εθνική να επιχειρεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις με γεμίσματα προς την περιοχή των Σουηδών. Στο 13ο λεπτό η Ελλάδα διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Παυλίδη, ωστόσο στο ξεκίνημα της φάσης υπήρχε οφσάιντ. Η φάση ελέγχθηκε και στο VAR.

Η πρώτη καλή στιγμή για την Εθνική κατεγράφη στο 27ο λεπτό. Ο Τσιμίκας με όμορφη ατομική ενέργεια απ’ τα αριστερά, έμεινε όρθιος παρά τα μαρκαρίσματα, πάτησε στην περιοχή και σούταρε πάνω στον κίπερ της Σουηδίας με το δεξί. Αμέσως μετά η Εθνική είχε την καλύτερή της στιγμή στο πρώτο μέρος. Ο Παυλίδης εκμεταλλεύτηκε βαθιά μπαλιά, νίκησε τον Λίντελεφ, έκανε την ντρίμπλα, άδειασε τον αντίπαλό του, έκανε το σουτ, όμως ο Όλσεν με τα ακροδάκτυλα έδιωξε.

Πρόβλημα για την Ελλάδα το υψηλό πρέσινγκ των Σουηδών

Η Ελλάδα είχε ικανοποιητική εικόνα στο χορτάρι, συνεχίζοντας να βγάζει ενέργεια. Στο τελευταίο πεντάλεπτο οι Σουηδοί ανέβασαν ρυθμό και απείλησαν σε δύο περιπτώσεις τον Βλαχοδήμο, με τον Σβάνμπεργκ στο 45+1′ και του Ίσακ στο ίδιο λεπτό, με τον κίπερ μάλιστα να προβαίνει σε σημαντική απόκρουση.

Πάντως, κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους, παρά το γεγονός πως η Εθνική είχε όρεξη, δυσκολευόταν με το υψηλό πρέσινγκ των Σουηδών. Οι φιλοξενούμενοι χαλούσαν εύκολα την κυκλοφορία της Ελλάδας, η οποία επιχειρούσε κυρίως με κάποιες βαθιές μπαλιές.

Ο Μπακασέτας άνοιξε το σκορ

Στο δεύτερο μέρος η Ελλάδα, όπως καισ το πρώτο μπήκε με όρεξη στον αγωνιστικό χώρο. Όμως γρήγορα η Σουηδία άρχισε να παίρνει τα ηνία του παιχνιδιού κρατώντας την κατοχή. Οι παίκτες του Φαν Σιπ βιάζονταν και έκαναν συνεχείς λάθος μεταβιβάσεις.

Ωστόσο, η Ελλάδα κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Ο Μπακασέτας κουβάλησε την μπάλα, άφησε την μπάλα στον Δουβίκα, ο οποίος συνεργάστηκε με τον επιθετικός της Τραμπζονσπόρ για να γράψει με πλασέ το 1-0 στο 68ο λεπτό.

Η Ελλάδα στη συνέχεια έδειξε ένα εκπληκτικό πρόσωπο και είχε την ευκαιρία και για ένα δεύτερο γκολ. Στο 67′ ο Μπουχαλάκης πήρε μία κεφαλιά ολομόναχος στην περιοχή, με την μπάλα ωστόσο να περνάει άουτ.
Ο Παυλίδης έγραψε το 2-0 για την Ελλάδα

Μετά το ξέσπασμα της Ελλάδας, η Σουηδία έδειξε ξανά την παρουσία της. Στο 67ο λεπτό ο Κλάεσον βρήκε το δοκάρι, έπειτα από ασίστ του Ιζάκ. Η Σουηδία είχε ανεβάσει τις γραμμές τις προκειμένου να ισοφαρίσει. Η Εθνική προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί λάθη στη μεσαία γραμμή, όπως και τους κενούς χώρους, για να πιέσει στην κόντρα και γινόταν με αυτό τον τρόπο επικίνδυνη.

Την ίδια ώρα ο Τζόλης πέρασε στη θέση του Δουβίκα, ο οποίος φάνηκε να αντιμετωπίζει πρόβλημα στους προσαγωγούς. Απ’ τα πόδια του Τζόλη προήλθε και το 2-0 της Ελλάδας στο 78′. Ο Τζόλης έκανε την κίνηση απ’ τα αριστερά, έκανε το γύρισμα στον Παυλίδη, ο οποίος σημείωσε το δεύτερο γκολ της Εθνικής. Το γκολ επικυρώθηκε έπειτα από αρκετή ώρα, καθώς το VAR εξέταζε περίπτωση οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Η Σουηδία γρήγορα κατάφερε να απαντήσει και να μειώσει στο σκορ. Ο Φόρεσμπεργκ έκανε το σουτ, ο Βλαχοδήμος δεν έδιωξε σωστά και ο Κουάιζον από κοντά έγραψε το 2-1.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Ζέκα, Μπακασέτας, Δουβίκας, Παυλίδης.

Σουηδία: Όλσεν, Γιόχανσον, Χελάντερ, Λίντελεφ, Αουγκούστινσον, Κλάεσον, Όλσον, Σβάνμπεργκ, Φόρσμπεργκ, Κουλουσέβσκι, Ίζακ.

Πηγή:sport24.gr/

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook