Η Δήμητρα Καστρίτση, πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, χαρακτηρίζει ατυχέστατες τις δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια, που έθεσε εν αμφιβόλω το κίνημα #metoo στον χώρο του αθλητισμού.

Η πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, Δήμητρα Καστρίτση ξεκαθάρισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε την προσπάθεια για κάθαρση στον χώρο της ελληνικής Γυμναστικής να πάει χαμένη με τέτοιες ατυχείς δηλώσεις από ανθρώπους όπως ο κ. Πετρούνιας με το “εάν, εάν, εάν”».

Σοκ προκαλούν τα όσα περιέγραψε η Δήμητρα Καστρίτση, πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής από τη Θεσσαλονίκη, σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στον αθλητισμό. Η ίδια μίλησε για σωματική, λεκτική και ψυχολογική βία καθώς και σεξουαλική παρενόχληση.

Η κ. Καστρίτση είναι μεταξύ των 22 αθλητριών και αθλητών που συνυπέγραψε την επιστολή τους προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό. Μιλώντας στη voria.gr, έκανε λόγο για ατυχέστατες δηλώσεις του πρώην συναθλητή της. «Οι δηλώσεις του είναι ατυχέστατες και ακόμα πιο ατυχέστατη η προσπάθειά του να τις διορθώσει, διότι μηδενίζει την προσπάθεια της κυρίας Μπεκατώρου και του κινήματος #metoo. Είναι απαράδεκτο να πιστεύει οποιοσδήποτε ότι πρέπει να περιμένει ένα παιδάκι -6, 7, 8 χρονών- στον χώρο του αθλητισμού που κακοποιείται να γίνει χρυσός Ολυμπιονίκης ή παγκόσμιος πρωταθλητής, για να μπορεί να βγει το καταγγείλει» δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Καστρίτση.

Μας άφηναν νηστικές και μας χτυπούσαν

Η ίδια αποκάλυψε πως είναι πολλά τα περιστατικά σωματικής, λεκτικής και ψυχολογικής βίας σε βάρος των αθλητών και των αθλητριών.

Μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Status 107,7 της Θεσσαλονίκης, η κυρία Καστρίτση αποκάλυψε πως είναι πολλά τα περιστατικά σωματικής, λεκτικής και ψυχολογικής βίας σε βάρος των αθλητών και των αθλητριών. «Μας άφηναν νηστικές» είπε «και μας χτυπούσαν». «Με τραβούσε από τα μαλλιά και με κλωτσιές με έσυρε στο γυμναστήριο, τα αυτιά μου μάτωναν» τόνισε, περιγράφοντας περιστατικό σε ηλικία 12 ετών, κατά τη διάρκεια προπόνησης για την Εθνική ομάδα.

«Μας άφηναν νηστικές» είπε και μας χτυπούσαν. «Με τραβούσε από τα μαλλιά και με κλωτσιές με έσυρε στο γυμναστήριο, τα αυτιά μου μάτωναν, είπε, περιγράφοντας περιστατικό σε ηλικία 12 ετών κατά τη διάρκεια προπόνησης για την Εθνική ομάδα».

«Ξύλο μπορεί να έπεφτε ακόμα και γιατί μια αθλήτρια στην προπόνηση δεν τέντωνε καλά το χέρι της», τόνισε η κ. Καστρίτση.

Εν τω μεταξύ, έχει ολοκληρωθεί η προανακριτική διαδικασία που είχε διατάξει ο εισαγγελέας σχετικά με τις καταγγελίες αθλητών και αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής για σωματική, λεκτική και ψυχολογική βία και περιπτώσεις σεξουαλικών παρενοχλήσεων από προπονητές. Πρόθεση των αθλητριών της ενόργανης είναι να στείλουν όλα τα ονόματα που θα προκύψουν από την προανακριτική διαδικασία στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον υφυπουργό Αθλητισμού, στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και στην ΕΓΟ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook