Ο προπονητής της ΑΕΚ τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της διοίκησης στο θέμα του Λιβάγια, όμως είναι μεγάλη η επιθυμία του για την παραμονή του και όσο μπορεί, παίζει ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι «σκοτεινές» ημέρες του περασμένου Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Μανόλο Χιμένεθ διαπίστωσε ότι εντός κι εκτός ομάδας, επικρατούσαν μόνιμες καταστάσεις δικαστηρίων για τους ποδοσφαιριστές που εκείνος έπρεπε να διαχειριστεί, είναι αλήθεια ότι του προκάλεσαν απογοήτευση. Γι αυτό και προέβη σε δημόσια τοποθέτηση, μέσω της οποίας είχε εκφράσει το παράπονό του: στην ΑΕΚ άπαντες μιλούν για όλα τα άλλα, εκτός από το ποδόσφαιρο.

Βέβαια αυτή, είναι μια παθογένεια που χαρακτηρίζει πρωτίστως το ίδιο το club και καταδεικνύει τη μεγάλη αδυναμία του να εκπονήσει ένα νορμάλ πλάνο και να πορευτεί πάνω σε αυτό δίχως αντιφάσεις, παλινωδίες και αλλαγής απόψεων από τη μία ημέρα στην άλλη. Όπως για παράδειγμα ότι ο Ινσούα δεν τους κάνει και θα πρέπει να φύγει, ασχέτως που οι ίδιοι έλεγαν πριν από λίγο καιρό ότι είναι παικταράς! Το ποια είναι η άποψη των δημοσιογράφων ή του κόσμου, δεν έχει σημασία όταν ο ίδιος ο οργανισμός μοιάζει ανήμπορος να στηρίζει ένα project που πίστευε πολύ.

Κάπως έτσι, ο Χιμένεθ άρχισε να έχει απώλειες ποδοσφαιριστών στους οποίους υπολόγιζε πολύ. Έμεινε με έναν αριστερό μπακ (Λόπες) για διαδοχικά ματς μέχρι να επιστρέψει ο Μιτάι, έχασε και τον Λιβάγια, τον οποίο κατά δήλωσή του, θεωρεί ως τον πιο ποιοτικό παίκτη που παίζει ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Κι όταν ο Μανόλο λέει κάτι, το πιστεύει και το υποστηρίζει, ασχέτως με το ότι καλείται να προσαρμοστεί σε διαφορετικά δεδομένα και να σεβαστεί τη στρατηγική της διοίκησης.

Σε αυτή την εν εξελίξει διαδικασία επαναπροσέγγισης των δύο πλευρών, ο Χιμένεθ είναι ξεκάθαρο ότι τάσσεται υπέρ της παραμονής του Μάρκο Λιβάγια και ότι από την πλευρά του, έχει διαδραματίσει έναν ρόλο συμβουλευτικό προς τον ποδοσφαιριστή, για τον οποίο γρήγορα διαπίστωσε ότι είχε χάσει το ψυχικό δέσιμο που είχε με την ομάδα. Ωστόσο με εκείνον παρόντα, ο Κροάτης ξέρει ότι υπάρχει πάλι ένας προπονητής που τον πιστεύει πολύ και ο οποίος θα ήθελε να χτίσει την ΑΕΚ του νέου γηπέδου γύρω του. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Ο Χιμένεθ δεν θα μπει ποτέ ως ενδιάμεσος σε μια υπόθεση για να κερδίσει εντυπώσεις ή για να δώσει κατευθύνσεις. Λέει όμως την άποψή του κι αν δει ότι όντως υπάρχει φως για μια διαφορετική εξέλιξη, όπως δηλαδή συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες, θα προσπαθήσει να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Κι αν εν τέλει φτάσουμε στην ανατροπή που σύμφωνα με το Sport24.gr είναι πολύ πιθανό ενδεχόμενο, θα έχει βάλει κι εκείνος ένα λιθαράκι σημαντικό.

Από το SPORT24

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook