Ο Ολυμπιακός βροντοφώναξε πως είναι το μεγάλο φαβορί ΚΑΙ για το φετινό πρωτάθλημα. Επικράτησε 3-2 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και εκμεταλλευόμενος και το στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ αποσπάστηκε από τη δέκατη αγωνιστική με έξι και επτά βαθμούς αντίστοιχα από τους δύο «Δικεφάλους».

Ο εξαιρετικός Αγκιμπού Καμαρά στο 1’ και ο killer Ελ Αραμπί στο 34’ και το 70’ από ασίστ του Λαλά και του… Μοχαμάντι πέτυχαν τα γκολ των Πειραιωτών.

Όλα τα λεφτά για την ΑΕΚ ο Σέρχιο Αραούχο, που σκόραρε στο 15’ και το 79’, ενώ απογοήτευσαν Τσούμπερ και Αραούχο. Φωνάζουν για πέναλτι οι «κιτρινόμαυροι» σε σπρώξιμο του Μασούρα στον Βράνιες, στη φάση αμέσως πριν το 1-2 του Ελ Αραμπί.
ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-3

Ο Ολυμπιακός πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στην ΑΕΚ. Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του ντέρμπι κι από την εναέρια κόντρα Βράνιες-Σωκράτη, η μπάλα κατέληξε στο ύψος της περιοχής όπου ο Αγκιμπού Καμαρά με απίθανο βολέ έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του Στάνκοβιτς για το 0-1.

Η «Ένωση» με τη στήριξη του κόσμου της προσπάθησε να αντιδράσει και-όπως κι ο Ολυμπιακός-βρήκε δίχτυα στην πρώτη της ευκαιρία. Η σέντρα του Μάνταλου κόντραρε στον Εμβιλά, ο Βατσλίκ σάστισε και ο Αραούχο με κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής ισοφάρισε στο 15’.

Οι γηπεδούχοι άφησαν αναξιοποίητα αναρίθμητα κόρνερ και φάουλ γύρω από την περιοχή του Ολυμπιακού, ο οποίος «χτύπησε» στην κόντρα. Στο 36’ ο Λαλά βρήκε με καταπληκτική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας τον καλυπτόμενο Ελ Αραμπί, που αφού άδειασε τον Μισελέν πλάσαρε έξοχα για το 1-2.

Το VAR επικύρωσε το γκολ και δεν είδε κάτι επιλήψιμο στη φάση που είχε προηγηθεί δευτερόλεπτα πριν, όταν ο Βράνιες έπεσε στην περιοχή του Ολυμπιακού από σπρώξιμο του Μασούρα.

Ο Γιαννίκης αντικατέστησε τον… άφαντο Γκαρσία με τον Άμραμπατ με την έναρξη του δευτέρου μέρους, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έδειχνε διάθεση να προσέξει πρωτίστως τα μετόπισθεν και να δώσει χώρο περιμένοντας την επόμενη στιγμή του με αντεπιθέσεις. Όπως στο 52’, όταν ο Στάνκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Μασούρα.

Ο Μαροκινός εξτρέμ έδωσε πνοή στην ΑΕΚ αγγίζοντας το γκολ στο 62’, όταν σούταρε άουτ, αλλά και στο 64’ όταν νικήθηκε από το… πόδι του Βατσλίκ.

Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» το ματς στο 70’ με… ασίστ του Μοχαμάντι, το τραγικό γύρισμα του οποίου στον Στάνκοβιτς εκμεταλλεύτηκε ο killer Ελ Αραμπί που δεν συγχώρησε και έκανε το 1-3.

Όσο η ΑΕΚ ήταν… ζαλισμένη από το «χτύπημα» ο Μαντί Καμαρά είδε στο 72’ πρώτα τον Στάνκοβιτς και μετά το οριζόντιο δοκάρι του να του στερούν στην ίδια φάση το 1-4.

Κι εκεί που οι «κιτρινόμαυροι» έμοιαζαν να φλερτάρουν με συντριβή, ο Αραούχο πέταξε σωσίβιο. Από το λάθος του Μασούρα στο 79’ ο Ανσαριφάρντ σέρβιρε στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Αργεντινός με σουτ στην απέναντι γωνία μείωσε στο γκολ (2-3).

Στο 85’ ο Εμβιλά έσωσε προ του Μάνταλου που ήταν σε θέση βολής για το 3-3, ενώ ο Μασούρας απέτυχε να καθαρίσει το ματς από την εξαιρετική μπαλιά του Αγκιμπού Καμαρά σε αντεπίθεση. Η «Ένωση» βγήκε μαζικά στην επίθεση αναζητώντας το γκολ που όμως δεν ήρθε ποτέ.

MVP: Ο Ελ Αραμπί χρειάστηκε δύο φάσεις για ισάριθμα γκολ πιστοποιώντας πως είναι «δολοφόνος». Δεν πήγε πίσω κι ο Λαλά που πήγε άριστα αμυντικά και είχε και την ασίστ στο 1-2.

Η… σφυρίχτρα: Ο Πορτογάλος Βερίσιμο ελέγχεται για τη φάση πριν το 1-2. Δύσκολη φάση, με τον Μασούρα να έχει επαφή με τον Βράνιες αλλά να μην είναι ξεκάθαρο πόσο απώθησε τον Βόσνιο.

Οι ενδεκάδες:

ΑΕΚ (Γιαννίκης):
Στάνκοβιτς, Βράνιες, Μήτογλου, Μισελέν, Μοχαμάντι (74’ Χατζισαφί), Σιμάνσκι (74’ Γέβτιτς), Σιμόες (86’ Λε Ταλέκ), Μάνταλος, Γκαρσία (46’ Άμραμπατ), Τσούμπερ (74’ Ανσαριφάρντ), Αραούχο.

Στον πάγκο: Τσιντώτας, Σβάρνας, Ρότα, Σάκχοφ.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Βατσλίκ, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Λαλά, Ρέαμπτσιουκ, Μαντί Καμαρά (86’ Μπα), Εμβιλά, Αγκιμπού Καμαρά, Ονιεκούρου (68’ Μπουχαλάκης), Μασούρας (85’ Λόπες), Ελ Αραμπί (85’ Τικίνιο).

Στον πάγκο: Κρίστινσον, Ανδρούτσος, Ροντρίγκες, Βρουσάι, Βαλμπουενά.

Διαιτητής: Βερίσιμο
Βοηθοί: Ζεσούς, Μότα
4ος: Κουτσιαύτης
VAR: Μαρτίνς

bwinΣΠΟΡ FM 94.6

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook