Κέρδισε την έφεση ο Τζόκοβιτς για την ανάκληση της βίζας του!
Το δικαστήριο της Μελβούρνης δικαίωσε τον Νόβακ Τζόκοβιτς κρίνοντας πως λανθασμένα ανακλήθηκε η βίζα του.
Το δικαστήριο της Μελβούρνης δικαίωσε τον Νόβακ Τζόκοβιτς στη διαμάχη του με την κυβέρνηση της χώρας. Η απόφαση που βγήκε λίγο πριν τις 8:30 το πρωί ώρα Ελλάδας (μεσημέρι στην Αυστραλία) έκρινε λανθασμένη την ανάκληση της βίζας του Σέρβου τενίστα, στον οποίο είχε απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα επειδή δεν είχε εμβολιαστεί.
Οι δικηγόροι του «Νόλε» ισχυρίστηκαν (καταθέτοντας και υπόμνημα 35 σελίδων) πως η ανάκληση της βίζας έγινε παράνομα, καθώς ο αθλητής είχε νοσήσει πρόσφατα και συνεπώς είχε δικαίωμα να ταξιδέψει στη χώρα, βάσει όσων είχαν ενημερωθεί οι τενίστες από τις αρμόδιες αρχές.
Ο δικαστής αποφάσισε να ενεργοποιηθεί εκ νέου η βίζα του Τζόκοβιτς, να ελευθερωθεί από το ξενοδοχείο κράτησης όπου βρισκόταν τις τελευταίες πέντε ημέρες μέσα σε 30 λεπτά από την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του, αλλά και να καλυφθούν τα έξοδα της δίκης από την κυβέρνηση της Αυστραλίας.
Πάντως ακόμη και τώρα δεν είναι 100% δεδομένη η συμμετοχή του εννιά φορές νικητή του Αυστραλιανού Open στο Grand Slam της Μελβούρνης, που αρχίζει στις 17 Ιανουαρίου. Όπως επισημαίνεται από ΜΜΕ της Αυστραλίας, το Υπουργείο Εσωτερικών και Μετανάστευσης της χώρας, έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει την παρουσία του αθλητή στη χώρα και να… απαιτήσει την αποχώρησή του.
Όπως πάντως έκανε σαφές ο δικαστής, αν γίνει χρήση αυτής της «δύναμης» από την κυβέρνηση, ο Τζόκοβιτς βάσει κανονισμών δεν θα μπορεί να μπει στην Αυστραλία για μια τριετία!
Ολες οι Ειδήσεις
- Σάκης Τανιμανίδης – Χριστίνα Μπόμπα: Μετά τον Καναδά στην Αλάσκα μαζί με τις κόρες τους – Φωτογραφίες&Βίντεο
- Παράξενο θέαμα: Ο Τραμπ κάνει δηλώσεις στον Λευκό Οίκο χωρίς ήχο λόγω του μποϊκοτάζ από τα μεγάλα ΜΜΕ των ΗΠΑ- Βίντεο
- Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 9,9 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία, κάμψη για ΕΛ.Α.Σ, μικρή άνοδος για το ΠΑΣΟΚ, στο όριο του 3% η Καρυστιανού
- Ανάλυση CNN: Η Ευρώπη προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο σύγκρουσης με τη Ρωσία – Ο φόβος για υβριδικές επιθέσεις και το κρίσιμο στενό Σουβάλκι μεταξύ Πολωνίας και Λιθουανίας
- Νίκος Βέρτης: Πολλοί άνθρωποι προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε τον Γιώργο Μαζωνάκη (βίντεο)
- Σία Κοσιώνη: Τα τρυφερά λόγια για τον σύζυγο της , η σχέση της με τον πρωθυπουργό, η απόφαση να φύγει από τον ΣΚΑΪ & το σχόλιό της για τη Λένα Φλυτζάνη (βίντεο)
- Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: «Σε πήρα στο λαιμό μου» – To ανατριχιαστικό sms του υπνωτιστή στην γιατρό
- «Μπλε Ώρες»: Η Εύα γίνεται αφορμή για καβγάδες στην οικογένεια Αντωνιάδη – Απόψε, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στις 21.00, στον ΣΚΑΪ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook