Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η συνάντηση των εκπροσώπων μεγάλων ομάδων της Θεσσαλονίκης, με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, με αφορμή την έξαρση των φαινομένων βίας.

 

Μετά την σύσκεψη ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, έκανε δηλώσεις και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και την θλίψη του για τον αδικοχαμένο Άλκη, όπως επίσης ζήτησε και συγγνώμη από την οικογένεια, ενώ χαρακτήρισε τον 23χρονο έναν στυγερό εγκληματία, και τόνισε πως είναι ντροπή να αυτοχαρακτηρίζεται ως οπαδός του ΠΑΟΚ.

«Θέλουμε να εκφράσουμε την αποστροφή μας για τον δολοφόνο που αυτοχαρακτηρίζεται ως οπαδός του ΠΑΟΚ, όπως και την ντροπή μας για αυτόν τον χαρακτηρισμό του. Είναι ένας εγκληματίας και δεν έχει καμία σχέση, σε καμία περίπτωση με τον ΠΑΟΚ, καθώς πρεσβεύουμε κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό» ανέφερε ο ίδιος ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε πως «πρόκειται για έναν δολοφόνο, και το λιγότερο που μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για ένα ζώο».

Στη σύσκεψη ειπώθηκε, σύμφωνα με τον κ. Γκαγκάτση, να υπάρχει μεταξύ των ΠΑΕ όσο περισσότερη ηρεμία γίνεται. «Εξηγήσαμε από κοινού πως αυτοί οι άνθρωποι είναι εγκληματίες και δεν έχουν σχέση ούτε με τον αθλητισμό, ούτε με το ποδόσφαιρο. Αντιθέτως, υπό την «ομπρέλα» του οπαδικου κινήματος έχουν τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές».

Στην συνέχεια, έκανε λόγο για την ευθύνη που έχουν οι ΠΑΕ σε τέτοια γεγονότα, αλλά αναφέρθηκε και στην ευθύνη του κράτους, της κυβέρνησης, της αστυνομίας και της δικαιοσύνης.

«Είναι παραδοχή ήττας το γεγονός πως ο δολοφόνος τρία χρόνια πριν πέρασε αυτό το Μέγαρο, και κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος. Είναι βαθύτερα κοινωνικό το πρόβλημα, και όχι μόνο ποδοσφαιρικό ή αθλητικό. Όσον αφορά τους συνδέσμους, όπως φαίνεται, είναι οπλοστάσια και η αστυνομία πρέπει να κάνει την δουλειά της. Εμείς δεν είμαστε αστυνομικοί ώστε να πηγαίνουμε και να ελέγχουμε τι γίνεται στους συνδέσμους. Εφόσον υπάρχουν αυτά τα ευρήματα πρέπει να τιμωρηθούν ανάλογα οι υπεύθυνοι».

Τέλος, ο κ. Γκαγκάτσης συζήτησε με τον κ. Καρυπίδη, την ημερομηνία για τον φιλικό αγώνα μεταξύ των ΠΑΟΚ-Άρη, παρουσία φιλάθλων, ώστε να πραγματοποιηθεί η κυρία επιθυμία του πατέρα του αδικοχαμένου Άλκη, ενώ στη συνέχεια τόνισε πως «θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση».

Σημειώνεται πως οι εκπρόσωποι του Άρη και του Ηρακλή, αποχώρησαν από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης χωρίς να κάνουν καμία δήλωση στους δημοσιογράφους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook