Ο Φερνάντο Σάντος είναι ο πόθος για τον πάγκο της ΑΕΚ, που φαίνεται πως θα περιμένει να ξεκαθαρίσει το μέλλον του στην Πορτογαλία. Αν δεν προχωρήσει, θα κινηθεί για ανάλογου επιπέδου προπονητή.

Μπορεί ο Αργύρης Γιαννίκης να παραμένει στον πάγκο της ΑΕΚ ουσιαστικά μέχρι να… φύγει, αργά ή γρήγορα, ωστόσο οι άνθρωποι της ΠΑΕ είναι ήδη υποχρεωμένοι να ετοιμάζουν την επόμενη μέρα. Ανεξάρτητα, λοιπόν, με το αν ο 41χρονος τεχνικός θα βγάλει τη σεζόν ή απλώς θα συνεχίσει μέχρι να βρεθεί άλλη λύση ως το καλοκαίρι, ο Δημήτρης Μελισσανίδης φαίνεται πως έχει πάρει τις αποφάσεις του για το μέλλον.

Ο Φερνάντο Σάντος αυτή τη στιγμή είναι σε πρώτο πλάνο και αποτελεί τον εκλεκτό. Ωστόσο πρόκειται για μια δύσκολη περίπτωση, η οποία δεν εξαρτάται μόνο από την ΑΕΚ ή τον ίδιο τον προπονητή. Η τύχη που θα έχει η Πορτογαλία στα playoffs για την πρόκριση στο Μουντιάλ θα κρίνει αν θα είναι διαθέσιμος ή όχι ο 67χρονος τεχνικός. Αν οδηγήσει την ομάδα του στο Κατάρ, θα συνεχίσει στον πάγκο της τουλάχιστον ως το Δεκέμβριο του 2022. Αν όχι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αποχωρήσει και αυτομάτως η «Ένωση» θα έχει βάσιμες ελπίδες να τον προσλάβει, χωρίς φυσικά τίποτα να είναι δεδομένο αφού σίγουρα θα έχει κι άλλες προτάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον η ΑΕΚ αποφασίσει οριστικά κι αμετάκλητα να ποντάρει στο χαρτί «Σάντος», θα πρέπει να περιμένει ως τα τέλη Μαρτίου. Τότε η Πορτογαλία θα αντιμετωπίσει αρχικά την Τουρκία κι εν συνεχεία το νικητή του Ιταλία-Βόρεια Μακεδονία διεκδικώντας μια θέση στα τελικά του Κατάρ.

Είναι επίσης σαφές πως αν για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι εφικτή η πρόσληψη του Σάντος, η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να προσλάβει έναν προπονητή αντίστοιχου επιπέδου, με καλό βιογραφικό, αποδεδειγμένες ικανότητες, εμπειρία και προσωπικότητα.

bwinΣΠΟΡ FM 94.6

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook