Ο Άρης του Χερμάν Μπούργος κέρδισε και τον Αστέρα στην Τρίπολη με 2-0 μετά τη νίκη στα μέσα της εβδομάδας επί του Ατρόμητου και έκανε το πλέον καθοριστικό βήμα για τα playoffs καθώς ανέβηκε στην 5η θέση ξεπερνώντας τους Αρκάδες.

Με δύο γκολ από τους Καμαρά και Σάσα ο Άρης του Χερμάν Μπούργος έκανε το δύο στα δύο κερδίζοντας και τον Αστέρα με 2-0 στην Τρίπολη και μετά την επικράτηση στα μέσα της εβδομάδας επί του Ατρόμητου έκανε καθοριστικό βήμα για τα playoffs.

Πλέον οι Θεσσαλονικείς έχουν 36 βαθμούς, ανέβηκαν στην 5η θέση και ξεπέρασαν τον Αστέρα που έμεινε στην 6η θέση και πλέον στο φινάλε της σεζόν θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό εκτός έδρας και φουλάρει για την είσοδο του στα playoffs.

Αντίθετα η ομάδα της Τρίπολης μετά την ήττα από τον Άρη βρέθηκε στην έκτη θέση με 35 βαθμούς και τώρα έχει δύο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια με Ολυμπιακό (2/3, εξ αναβολής) και ΑΕΚ (26η αγωνιστική) και δεν κρατάει την τύχη στα χέρια του.

Όλα αυτά βέβαια υπό την αίρεση του -5 στον ΠΑΣ Γιάννινα από τη Super League και φυσικά εν αναμονή της επιστροφής ή μη των έξι βαθμών στον Άρη από το CAS. Δύο αποφάσεις που θα παίξουν το δικό τους ρόλο.

Από ένα ημίχρονο η κάθε ομάδα

Στο παιχνίδι της Τρίπολης η κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο. Ο Άρης ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος όταν μπήκε στο ματς με όρεξη, απείλησε κυρίως με σουτ εκτός περιοχής και βρήκε το γκολ που έψαχνε με τον Καμαρά. Την ίδια ώρα ο Αστέρας δεν απείλησε την εστία του Κουέστα. Με αποτέλεσμα ο Άρης να πάει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο όντας μπροστά στο σκορ με 0-1 με το γκολ του Καμαρά από το 41′.

Η εικόνα άλλαξε στο δεύτερο μέρος με τους Αρκάδες να είναι καλύτεροι, να απειλούν, να έχουν δοκάρι με τον Ριέρα και αρκετές φάσεις για να φτάσουν στην ισοφάριση χωρίς αποτέλεσμα. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης μάλιστα ο Άρης βρήκε και ένα δεύτερο γκολ με τον Σάσα.

Μπήκε καλύτερα ο Άρης

Ο Άρης με φόρα από το 3-0 επί του Ατρόμητου και με την αύρα που έχει αλλάξει μετά την έλευση του Μπούργος μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση της Τρίπολης. Οι παίκτες των φιλοξενούμενων άρχισαν να απειλούν με σουτ εκτός περιοχής. Από το πρώτο κιόλας λεπτό με τον Ιτούρμπε να σουτάρει έξω ενώ στο επόμενο λεπτό ο Σάσα έκανε το σουτ και ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 9′ ήρθε ένα ακόμη σουτ από τον Εντιαγέ αλλά και πάλι ο γλοκίπερ του Αστέρα μπλόκαρε σταθερά.

Οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβάζουν την απόδοση τους μετά το πρώτο δεκάλεπτο και απείλησαν με τους Ριέρα στο 13′ και Σόνι στο 17′ αλλά και τα δύο σουτ έφυγαν εκτός εστίας. Όπως επίσης και το σουτ που έκανε ο Ατιένθα στο 29′.

Η ομάδα του Μπούργος βρέθηκε κοντά στο γκολ στο 39′ όταν μετά από ένα ωραίο “τρίγωνο” ο Εντιαγέ μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι και λίγο πλάγια αλλά έστειλε τη μπάλα εκτός της εστίας του Παπαδόπουλου.

Βρήκε το γκολ με Καμαρά

Δύο λεπτά αργότερα ο Άρης πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Καμαρά. Οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, βγήκαν γρήγορα στο τρανζίσιον με τον επιθετικό της ομάδας της Θεσσαλονίκης να κάνει τις προσποιήσεις και το σουτ, η μπάλα βρήκε και στο πόδι του Ατιένθα με αποτέλεσμα να αλλάξει πορεία και να καταλήξει στα δίχτυα του Παπαδόπουλου για το 0-1 του Άρη.


Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια άλλη φάση για τις δύο ομάδες και με τον Άρη να πηγαίνει στα αποδυτήρια όντας μπροστά στο σκορ.

Άλλη η εικόνα του Αστέρα

Στο δεύτερο μέρος ο Αστέρας, αν και δεν έκανε αλλαγές, μπήκε στο ματς εντελώς διαφορετικά. Έψαξε αυτός το γκολ της ισοφάρισης, είχε τις περισσότερες ευκαιρίες και προσπάθησε από τα πρώτα δευτερόλεπτα να βρει ένα τέρμα.

Ο Σίτο ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στο 52′ με τον Κουέστα να μπλοκάρει με σχετική ευκολία τη μπάλα. Στο 56′ μάλιστα οι Αρκάδες στάθηκαν άτυχοι όταν σε σέντρα από τα δεξιά η μπάλα έφτασε στον Ριέρα που βγήκε από πίσω, έκανε το πλασέ με τη μία και έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του γκολκίπερ του Άρη.

Οοι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές προκειμένου να αλλάξουν την εικόνα της ομάδας τους. Ο Αστέρας συνέχισε να έχει την υπεροχή και στο 63′ ο Κρεσπί ολοκλήρωσε με ένα σουτ εκτός εστίας την προσπάθεια που ξεκίνησε από το συνδυασμό των Μπαράλες και Καπίγια.

Όλος ο Αστέρας μπροστά, γκολ ο Άρης

Όσο περνούσε η ώρα ο Αστέρας έβγαινε περισσότερο μπροστά με τον Άρη να προσπαθεί να κλέψει μπάλες και να βγει γρήγορα στην αντεπίθεση αλλά τις δύο φορές που έγινε αυτό ο Παπαδόπουλος είχε βγει γρήγορα και έκοψε την αντεπίθεση του Άρη.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα και με τον Αστέρα όλο μπροστά για να βάλει τουλάχιστον το γκολ της ισοφάρισης ο Κουέστα έκανε ένα βολέ η μπάλα έφτασε στον Ματίγια, ο οποίος έδωσε στον Ματέο Γκαρσία, αυτός πέρασε τον Παπαδόπουλο, έδωσε στον Σάσα που από κοντά έγραψε το τελικό 0-2.

ΠΗΓΗ: sport24.gr/

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook