Συγκινητικές στιγμές για τον Ουκρανό, Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, αμέσως μετά το γκολ της ισοφάρισης του Ιωνικού (1-1) στην έδρα του ΠΑΟΚ.

Ήταν το 59′ του ΠΑΟΚ – Ιωνικός. Ο Τουράμ έγινε αποδέκτης της μπάλας έκανε το σουτ και νίκησε τον Πασχαλάκη για το 1-1 στην πρώτη καλή στιγμή των φιλοξενούμενων στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού.

Όσα όμως ακολούθησαν ήταν πολύ πιο σημαντικά από ένα γκολ και ένα ποδοσφαιρικό αγώνα. Οι παίκτες του Ιωνικού πήγαν στον πάγκο της ομάδας- περικυκλώνοντας τον Τσιγκρίνσκι- και κράτησαν -μαζί του- ψηλά τη σημαία της δοκιμαζόμενης από τον πόλεμο Ουκρανίας!

Το κοινό της Τούμπας έστειλε το δικό του μήνυμα κατά του πολέμου, χειροκροτώντας, ενώ ο Ουκρανός αμυντικός έκανε μια χαρακτηριστική κίνηση, ευχαριστώντας τους φίλους των γηπεδούχων.

Ο αγώνας – Καλύτερος αλλά κουρασμένος ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ήταν λογικό να είναι κουρασμένος από την υπερπροσπάθεια της Πέμπτης και της πρόκρισης επί της Μίντιλαντ και μάλιστα μετά από ένα παιχνίδι που πήγε στα πέναλτι. Η ομάδα του Λουτσέσκου μάλιστα είχε και σημαντικές απουσίες καθώς ο Κούρτιτς ήταν τιμωρημένος και οι Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο, Κρέσπο, Άκπομ εκτός αποστολής για διαφορετικούς λόγους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Λουτσέσκου να κάνει οκτώ αλλαγές στο αρχικό σχήμα της ομάδας του σε σχέση με το παιχνίδι με το Europa Conference League καθώς μόνο οι Πασχαλάκης, Μπίσεσβαρ και Τσόλακ παρέμειναν στο αρχικό σχήμα.

Οι γηπεδούχοι γνωρίζοντας πως όσο περνούσε η ώρα ο ΠΑΟΚ θα έβγαζε κούραση προσπάθησαν να μπουν δυνατά στο παιχνίδι και να σκοράρουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Είχε τριπλή ευκαρία μάλιστα πριν τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού με τον Τσόλακ να σημαδεύει το δοκάρι σε πλάσε μέσα από την περιοχή, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε έφτασε στον Μπίσεσβαρ που σούταρε με τον Μύγα να διώχνει με το στήθος πάνω στη γραμμή ενώ εν συνεχεία πάλι ο Μιτρίτσα έκανε το σουτ και εκ νέου ο αμυντικός του Ιωνικού έδιωξε με το πόδι σε κόρνερ.

Ο Ιωνικός από την πλευρά του, έχοντας κερδίσει και το πρώτο ματς στη Νίκαια μεταξύ των δύο ομάδων, μπήκε να αγωνιστεί ανοιχτά και να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είχε μάλιστα μια κλασική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο 11′ όταν ο Σάστρε έκανε το λάθος γύρισμα ο Μάντζης μπήκε στη φάση, βγήκε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη έκανε το πλασέ αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ απομάκρυνε τη μπάλα.

Ενώ και η επόμενη καλή στιγμή του αγώνα άνηκε στον Ιωνικό, στο 15′ με τον Καμπράλ να γίνεται αποδέκτης της μπάλας να επιχειρεί το σουτ και τον Πασχαλάκη να διώχνει σε κόρνερ εντυπωσιακά.


Προβάδισμα για τους γηπεδούχους

Ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 33′ όταν κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μιχάι από τον Μύγα. Σε εκτέλεση φάουλ στο δεύτερο δοκάρι ο Σοάρες έγινε κάτοχος της μπάλας, έκανε το παράλληλο γύρισμα προς τον αμυντικό των γηπεδούχων που στην προσπάθεια να πλασάρει δέχτηκε ένα χτύπημα. Ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και ελέω της απουσίας του Κούρτιτς ο Σβαμπ ανέλαβε την εκτέλεση του. Ο Αυστριακός ευστόχησε και έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ.

Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να φέρουν το ματς στα ίσια στο 39′ της αναμέτρησης όταν σε σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι ο Μύγας βρέθηκε απέναντι από τον Πασχαλάκη έκανε το σουτ αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ έδιωξε εκ νέου σε κόρνερ, στην τρίτη επέμβαση του στο πρώτο μέρος.

Οι αλλαγές του Σπανού άλλαξαν την εικόνα

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο τεχνικός του Ιωνικού έκανε δύο αλλαγές καθώς έριξε στο ματς τους Τουράμ και Πλατέλλα αντί των Μάντζη και Σαλβαδόρ και έκανε καλύτερη την ομάδα του. Θέλησε να την κάνει περισσότερο επιθετική και φυσικά να εκμεταλλευτεί την κούραση του ΠΑΟΚ.

Οι γηπεδούχοι βέβαια απείλησαν πρώτοι στο δεύτερο μέρος με γυριστό σουτ του Μιτρίτσα στο 51′ αλλά η μπάλα έσκασε στον αγωνιστικό χώρο και ο Χουτεσιώτης μπλόκαρε εύκολα.


Στην πρώτη του καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος ο Ιωνικός βρήκε το γκολ που έψαχνε. Ο Λένις από τα αριστερά έδωσε στον Τουράμ ο οποίος μέσα στην περιοχή έκανε την προσποίηση και βρήκε το χώρο για να κάνει το σουτ και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Ο Λουτσέσκου έριξε στο ματς τους Ελ Καντουρί, Τσιγγάρα και εν συνεχεία τον Βιεϊρίνια σε μια προσπάθεια να δώσει φρεσκάδα στην ομάδα του αλλά ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να ανεβάσει ρυθμό και να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Χουτεσιώτη.

Ένα σουτ του Ελ Καντουρί ήταν η πρώτη τελική για τους γηπεδούχους μετά την ισοφάριση, η οποία ήρθε στο 78′ και εν συνεχεία ακολούθησαν δύο ακόμη σουτ από τους Βιεϊρίνια και Σβαμπ στις καθυστερήσεις αλλά χωρίς να αλλάξει κάτι.

sport24.gr/ newsit.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook