Με ένα ιστορικό άλμα 8,55 μέτρων ο Μίλτος Τεντόγλου έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής στο Βελγράδι ενώ έκανε και Πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο ανήμερα των 24ων γενεθλίων του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που ξεκίνησε την Παρασκευή στην πρωτεύουσα της Σερβίας!


Ο 24χρονος πήρε το μετάλλιο από το 2ο άλμα (σς το πρώτο ήταν άκυρο) αφού πήδηξε στα 8.55 μ. που είναι νέο πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου! Το προηγούμενο ανήκε στον ίδιο με 8.38μ. από τις 2/3/2019 στη Γλασκώβη.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι που γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στα Γρεβενά το καλοκαίρι του 2021 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Επιπλέον, έκανε την έκτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον κλειστό στίβο και την τρίτη καλύτερη στην Ευρώπη πίσω από τον Ισπανό Γιάγκο Λαμέλα με 8.56μ. και τον Γερμανό Σεμπάστιαν Μπάγιερ με το 8.71μ. από το 2009.

Παράλληλα, έβαλε το όνομα του δίπλα σε αυτά των θρύλων, Ντουάιτ Φίλιπς και Ιβάν Πεντρόσο, που μαζί με ολυμπιακό μετάλλιο πήραν και τον τίτλο σε παγκόσμιο κλειστού.


Ο Τεντόγλου έχει πλέον Ολυμπιακό μετάλλιο, τους τίτλους σε Ευρωπαϊκό (ανοικτό και κλειστό στίβο) και την παγκόσμια πρωτιά στον κλειστό. Έτσι, εάν τα καταφέρει το καλοκαίρι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου στο Όρεγκον, θα γίνει ο πρώτος Ευρωπαίος που θα έχει κερδίσει όλους τους τίτλους στο μήκος.

Στο πλευρό του Έλληνα Ολυμπιονίκη, στο Βελιγράδι βρέθηκαν οι συγγενείς του, οι οποίοι ταξίδεψαν με πούλμαν από την πατρίδα του, τα Γρεβενά.

Η τελική κατάταξη
Μίλτος Τεντόγλου 8.55μ.
Τομπίας Μόντλερ (Σουηδία) 8.38μ.
Μάρκουις Ντέντι (ΗΠΑ) 8.27μ.
Τζάριον Λόουσον (ΗΠΑ) 8.19μ.
Τσέσγουιλ Τζόνσον Ν. Αφρική) 8.14μ
Εμιλιάνο Λάσα (Ουρουγουάη) 7.99μ.
Μουραλί Σρισανκάρ (Ινδία) 7.92μ.
Λάζαρ Άνιτς (Σερβία) 7.92μ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook