Στο ανεπίσημο ντεμπούτο του Πογέτ, η Εθνική ήταν εξαιρετικά στημένη, δημιούργησε φάσεις και με γκολ του Μπουχαλάκη πήρε τη φιλική νίκη στην έδρα της Ρουμανίας (0-1).

Ενθαρρυντικό ήταν το πρώτο δείγμα της Εθνικής στην… εποχή Γκουστάβο Πογέτ! Η γαλανόλευκη είχε εξαιρετικό πρόσωπο, έδειξε πως μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο κατοχής και δημιουργίας και με το τέρμα του Μπουχαλάκη από την ασίστ του Ρότα, πέρασε από την έδρα της Ρουμανίας (0-1) παίρνοντας τη φιλική νίκη.

Επόμενο φιλικό τεστ σε λίγες ημέρες (28/03) με το Μαυροβούνιο εκτός έδρας, όπου η Εθνική θα ψάξει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και ο Πογέτ θα θελήσει να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Το ματς

Από το ξεκίνημα άρχισαν να φαίνονται οι ιδέες που προσπαθεί να περάσει ο Πογέτ στην ελληνική ομάδα. Ποδόσφαιρο κατοχής και υπομονής, με build-up από τον τερματοφύλακα ή τα στόπερ, ακόμη και σε σημείο υπερβολής και με πάσες σε συμπαίκτες τους ακόμη και αν πιέζονταν από δύο και τρεις ποδοσφαιριστές. Το 4-3-3 (με καθαρό κόφτη τον Σιώπη και εσωτερικούς μέσους τους Μπουχαλάκη-Μάνταλο) άλλαζε μόνο όταν η Εθνική βρισκόταν σε θέση άμυνας που γυρνούσε σε 4-4-1-1, με τον Μάνταλο να παίζει κοντά στον Γιακουμάκη για να χαλάει την κυκλοφορία του αντιπάλου.

Μάνταλος, Γιακουμάκης, Πέλκας βρίσκονταν καλά μπροστά, οι Τσιμίκας, Ρότα είχαν αρκετά ανεβάσματα και η εκκίνηση της Εθνικής ήταν καλή με τρεις τελικές στο τέταρτο, αλλά η πρώτη (και μοναδική της στο α’ μέρος) φάση ανήκε στη Ρουμανία όταν ο Μιτρίτσα τρύπησε την ελληνική άμυνα αλλά το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή πέρασε λίγο άουτ. Στο 22′ ο Γιακουμάκης βρήκε δίχτυα μετά το γύρισμα του Λημνιού, αλλά μετά από διαβουλεύσεις του διαιτητή και του βοηθού (σσ. δεν υπάρχει VAR στα φιλικά) δεν μέτρησε το τέρμα, με την Εθνική να συνεχίζει να κυριαρχεί στο γήπεδο. Κύριος εκφραστής των επιθέσεων ο Πέλκας που δεν κατάφερε σε διαδοχικές φάσεις μέσα από την περιοχή σε διάστημα δύο λεπτών (28′, 30′) να βρει εστία από καλές θέσεις.

Για να έρθει το 39ο λεπτό και να αποδοθεί ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, όταν η Εθνική δεν έφτιαξε ευκαιρία σε πρώτο χρόνο από το γύρισμα του Πέλκα, αλλά ο Μάνταλος που ακολούθησε τη φάση έγινε κάτοχος της μπάλας, έσπασε στον Ρότα που έβγαλε γλυκιά σέντρα και ο Μπουχαλάκης με ωραία κεφαλιά έγραψε το 1-0 του ημιχρόνου.

Πηγή: sport-fm.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook