Στον τελικό του Monte Carlo Masters για 2η συνεχόμενη χρονιά προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

«Θα τα δώσω όλα για να πάρω ξανά το τρόπαιο», είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για τον αυριανό αγώνα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέκλεισε σε 75′ με 6-4,6-2 στον ημιτελικό το Νο3 κόσμου τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και θα παίξει την Κυριακή (15:30, Cosmote Sport 6) με τον Ισπανό Αλεχάντρο Φοκίνα στον τελικό με στόχο να υπερασιστεί τον τίτλο που κατέκτησε το 2021 στο Μόντε Κάρλο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα επιδιώξει τον 8ο τίτλο καριέρας στον 19ο τελικό του. Ανεξάρτητα από την έκβαση του τελικού ο Έλληνας θα παραμείνει στο Νο5 κόσμου αλλά με την είσοδο του στον τελικό ανέβηκε ήδη στο Νο2 στο Race για το ATP Finals έχοντας μπροστά του μόνο τον Ράφα Ναδάλ.

Απέναντι του στον τελικό της Κυριακής θα είναι ο Ισπανός με καταγωγή από την Ρωσία, ο Αλεχάντρο Φοκίνα.

Ο νεαρός που απέκλεισε στον 2ο γύρο το Νο1 τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον ημιτελικό μετά από σχεδόν 3 ώρες έβγαλε νοκ άουτ με 6-4,6-7 (2), 6-3 τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και θα παίξει στον παρθενικό του τελικό στο Tour.
Με τον Στέφανο Τσιτσιπά ο Ισπανός που είναι στο Νο46 κόσμου είναι στο 0-2. Είχαν συναντηθεί και το 2021 στον προημιτελικό στο Μόντε Κάρλο με τον Φοκίνα να εγκαταλείπει λόγω τραυματισμού στο 1ο (7-5) ενώ το 2022 ο Τσιτσιπάς κέρδισε με 2-1 στο Ρότερνταμ.

Μπρέικ και σετ!

Στο 1ο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε με μπρέικ (2-0) και ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ έφτασε σε μπρέικ πόιντ στο 3ο γκέιμ. Με λάθος του στο φιλέ έχασε την ευκαιρία για μπρέικ αλλά με την δεύτερη το πέτυχε και μείωσε σε 2-1 με μπρέικ.

Στο 6ο γκέιμ ο Έλληνας είχε τριπλό μπρέικ πόιντ και με την 3η ευκαιρία πέτυχε 2ο μπρέικ για το 4-2. Με το σερβίς του υπερασπίστηκε το μπρέικ για το 5-2 αλλά ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ με μπρέικ μείωσε σε 5-4!

Ο Τσιτσιπάς έκλεισε τελικά με μπρέικ το σετ (6-4) σε 43′. Στο 1ο σετ ο Ζβέρεφ έχει 17 αβίαστα λάθη έναντι 9 του Τσιτσιπά και οι winners είναι 8-7 για τον Έλληνα.

Καθάρισε και το 2ο

Στο 2ο σετ ο Έλληνας έφτασε στο 2-1 και στο 3-2 με το σερβίς του και με μπρέικ απέκτησε προβάδισμα με 4-2! Το υπερασπίστηκε με το σερβίς του για το 5-2 και με μπρέικ επικράτησε με 6-2 και έκλεισε το παιχνίδι.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε 17 winners και 12 αβίαστα και ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ είχε 16-22. Ο Έλληνας είχε 5/8 μπρέικ πόιντ και ο Γερμανός 2/4 από το 1ο σετ.

Αυτή ήταν η 7η νίκη του Τσιτσιπά σε 10 παιχνίδια απέναντι στον Ζβέρεφ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tennis TV (@tennistv)

Τσιτσιπάς: «Θα τα δώσω όλα για την κούπα»

Μετά από τον ημιτελικό ο Στέφανος Τσιτσιπάς είπε στις on court δηλώσεις του:

«Δεν ξέρω αν το χθεσινό ματς μου έδωσε ρυθμό σήμερα, αλλά έπαιξα πολύ καλά. Είχα καλές ιδέες στο κορτ. Ξέρω ότι έχω έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο αύριο και θα προσπαθήσω να πάρω ό,τι καλύτερο μπορώ από το σημερινό παιχνίδι και να το «μεταφέρω» στον αγώνα της Κυριακής.

Προσπαθώ να «βγάλω» το καλύτερο τένις μου στο γήπεδο και δεν πολυσκέφτομαι τα χτυπήματά μου. Ξέρω ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω σαν «όπλα» το σερβίς μου και τα χτυπήματα από τη βασική γραμμή και έχω σαν κερασάκι στην τούρτα τ’ ανεβάσματα στο φιλέ.

Ο Φοκίνα είναι σε πολύ καλό αγωνιστικό ρυθμό. Πολύ δύσκολος αντίπαλος, τον έχω αντιμετωπίσει και στο παρελθόν, όμως τώρα είναι σαφέστατα βελτιωμένος σε σχέση με την τελευταία φορά που παίξαμε.

Θα τα δώσω όλα για να πάρω ξανά το τρόπαιο».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook