Πέθανε ο παλαίμαχος διεθνής τερματοφύλακας και προπονητής Κώστας Καραπατής

Την απώλεια του Κώστα Καραπατή, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών, θρηνεί η «οικογένεια» του Ολυμπιακού και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών ο Κώστας Καραπατής, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του κυρίως με τον Ολυμπιακό, ενώ είχε συστηθεί στο ευρύ κοινό μέσω του Ηρακλή.

Στα έξι χρόνια παραμονής του στον σύλλογο του Πειραιά, κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα και τέσσερα Κύπελλα, ενώ θεωρείτο ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες της εποχής του.

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 31 Δεκεμβρίου 1929. Πρώτος σταθμός της καριέρας του ήταν ο τοπικός Ατρόμητος Καμαράς. Έγινε γνωστός μέσω του Ηρακλή, με τον οποίο υπέγραψε ουσιαστικά το πρώτο του συμβόλαιο, ενώ μέτρησε και μια συμμετοχή με την Εθνική Ανδρών.

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού:

«Ο Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού Πειραιώς αποτίει φόρο τιμής και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του θρυλικού Κώστα Καραπατή, του μεγάλου διεθνούς τερματοφύλακα της ομάδας-θρύλος της δεκαετίας του 1950 με την οποία κατέκτησε 5 πρωταθλήματα και 4 κύπελλα, ενώ ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού.

Σημαντική ήταν επίσης η προπονητική σταδιοδρομία του που εκτός των πολλών ομάδων που εργάσθηκε με επιτυχία ήταν και προπονητής της εθνικής ομάδας. Ο Σύνδεσμός μας θα παραστεί και θα καταθέσει στεφάνι στην εξόδιο ακολουθία που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Απριλίου και ώρα 11.30 πμ στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην οδό Ρηγίλλης στην Αθήνα.

Τιμή και δόξα στην θρυλική μορφή του Κώστα Καραπατή.»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook