Τελικός Κυπέλλου: Φωτο από τις ζημιές στο ΟΑΚΑ – «Αποτυχημένη η διοργάνωση» λέει η διοίκηση του Αθλητικού Κέντρου

Απίστευτες καταστροφές από τα επεισόδια που προκάλεσαν στο ΟΑΚΑ οι χούλιγκανς στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, το περασμένο Σάββατο.
Η διοίκηση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ) σε ανακοίνωση της αφήνει αιχμές κατά της ΕΠΟ για «απολύτως αποτυχημένη διοργάνωσή του τελικού Κυπέλλου μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ.
Η διοίκηση του ΟΑΚΑ έδωσε αναλυτικό κατάλογο με τις καταστροφές που προκλήθηακν στον τελικοό του Κυτπέλλου λόγω των επεισοδίων τόσο εντός του ποδοσφαιρικού σταδίου όσο και στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ.
Στη σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για «απολύτως αποτυχημένη διοργάνωσή του (σ.σ. του τελικού) από την ΕΠΟ» και χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι «… η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Ολυμπιακού Σταδίου βρίσκονται από τα ξημερώματα της Κυριακής στη δυσάρεστη θέση να καταμετρούν εκτεταμένες καταστροφές».
Στις ζημιές που έχουν καταγραφεί περιλαμβάνονται οι εξής:
– 412 καθίσματα
– 54 καψίματα στο ταρτάν
– 4 σουίτες με σπασμένες πόρτες και τζαμαρίες, έπιπλα κατεστραμμένα, γραμμένους τοίχους
– Δημοσιογραφικά θεωρεία, με σπασμένα plexiglass και καρέκλες
– 7 πυροσβεστήρες
– 6 πυροσβεστικές φωλιές
– 9 λουκέτα
– 25 ανεμοθωράκια
– 12 διαχωριστικά plexiglass κερκίδων
– 6 επιτοίχια καζανάκια και άλλες καταστροφές στις τουαλέτες
– 4 κοντάρια κόρνερ
– Προστατευτικό δίχτυ φιλάθλων
– 13 μεγάλες σχάρες
– 47 μικρές σχάρες
– Κουτί ηλεκτρονικού εισιτηρίου
– Τοιχοποιίες
– Μεταλλικά στοιχεία (πίλαρ, κολώνες, πόδι Καλατράβα)
– 7 Φωτοχείμαρροι
– 15 Πλάκες ομβρίων υδάτων
– Επιδαπέδιες πλάκες μαρμάρου
– Περιφράξεις και θύρες κατεστραμμένες


«Η διοίκηση του ΟΑΚΑ, σε συνεχή συνεννόηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, φρόντισε έγκαιρα, πριν από τη διεξαγωγή του τελικού, να διασφαλίσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των δεκάδων χιλιάδων θεατών και της Εγκατάστασης, που ανήκει και χρηματοδοτείται από όλους τους Έλληνες πολίτες. Στη Σύμβαση Μίσθωσης που υπέγραψε με την ΕΠΟ μόλις την παραμονή του αγώνα, παρά τις αντιρρήσεις και την κωλυσιεργία της διοργανώτριας Ομοσπονδίας, προβλέφθηκε εγγυητική επιστολή ύψους 100.000 ευρώ και Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο Αστικής Ευθύνης ύψους 1,5 εκατ. ευρώ» αναφέρει η διοίκηση του ΟΑΚΑ στην ανακοίνωσή της και καταλήγει:
«Οι εκτεταμένες καταστροφές θα αποκατασταθούν άμεσα και θα συνεχιστεί με την ίδια συνέπεια η αδιάκοπη προσπάθεια των 2,5 τελευταίων ετών για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό όλων των παραμελημένων για πολλά χρόνια εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Συγκροτήματος. Το ΟΑΚΑ αλλάζει, ξαναγίνεται τοπόσημο με αθλητικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό πρόσημο και αυτό δεν μπορεί να το αποτρέψει καμία μικρή μερίδα χούλιγκαν και οι παραβατικές τους συμπεριφορές, που γίνονταν ανεκτές στο παρελθόν. Είμαστε μαζί με την αθλητική οικογένεια, με τους πάρα πολλούς υγιείς φιλάθλους, με τη συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας και για αυτούς εργαζόμαστε».
Ολες οι Ειδήσεις
- Δέσποινα Βανδή: Αγκαλιά με τον Βασίλη Μπισμπίκη μετά την πρεμιέρα της παράστασής του -Το μήνυμα της (video)
- Γιάννης Αϊβάζης: «Λέει ψέματα όποιος υποστηρίζει ότι δεν “καβάλησε το καλάμι” όταν έγινε διάσημος» (video)
- Έλενα Χριστοπούλου vs Μικρούτσικου: «Κάνει το χειρότερο, εκθέτει έτσι μία γυναίκα» (video)
- Φρίκη στη Μάνη: Συγγενής της 13χρονης ο βιαστής και πατέρας του παιδιού της – Πως αποκαλύφθηκε το δράμα
- Μητσοτάκης για δημοσίευμα του Bloomberg: «Σύντομα θα έρθουν περισσότερα καλά νέα για την οικονομία»
- Ανδρουλάκης: «Όχι στο δίλημμα Μητσοτάκης ή Τσίπρας» – Μετεκλογικές συζητήσεις με πρωθυπουργό άλλο πολιτικό πρόσωπο»
- Πρώτη η Ράνια Τζίμα και το δελτίο του MEGA
- Ξάνθη – Δολοφονία: Οι συγγενείς του θύματος ζητούν άδεια να κατεδαφίσουν το σπίτι του δράστη – Διμοιρία των ΜΑΤ στον οικισμό
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook